https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

lyricstraining.com


Keresgélve a weben találtam ezt az oldalt, ahol zenei szövegeken lehet gyakorolni a listeninget, úgy hogy ki kell egészíteni a hallott szövegeket.
Ez fontos, ha valaki kinőtte a Duo 1500-2000 szavas szókincsét, ezenkívül - ami a legfontosabb -, szövegkörnyezetben lehet szavakat tanulni.
Sokan azt hiszik, hogy az idegen nyelv tanulása csupán beszédből áll, pedig de jó lenne minden beszédet megérteni angolul, németül, spanyolul és franciául :)
lyricstraining.com

December 10, 2014

4 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/Szimandl

Megnéztem! Nagyon jól használható program, kellemes zenével Kezdőknek is sokat lehet belőle tanulni Köszönöm szépen

December 10, 2014

https://www.duolingo.com/profile/h1B18zQs2

Van egy másik ragyogó lehetőség, a "Learn-Readlang.com" . Olvasmányok, dalszövegek, stb. egy szóra rákattintva lefordítja és menti tanuláshoz az ismeretlen szavakat. A szótanulásnál meg lehet hallgatni a kiejtést is. Érdemes a "lyricstraining" mellett (amit nagyon kedvelek), ezt az oldalt is látogatni.

December 17, 2014

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Szerintem Te erre gondolsz: "readlang.com". Itt van Library, Word List, Flashcards.
Ha Chrome böngészőt használsz, akkor lehet használni hozzá egy bővítményt (extension) is, a "Readlang Web Reader"-t, itt van, amit először telepíteni kell. Ha aktiválod, a weboldal szavait kattintásra lefordítja. Én használom, nagyon jó, és egy szótárt is meg tud jeleníteni, ha a szónak az összes jelentését akarod látni.

December 17, 2014

https://www.duolingo.com/profile/h1B18zQs2

Igen, arra gondoltam. A bővítményt is használom a Chrome-on! Vannak még más oldalak is, rengeteg lehetőséget fedeztem fel, de a Duolingo az állandó napi feladat nálam. Köszönöm a javítást!

December 17, 2014
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.