https://www.duolingo.com/profile/sztamas94

Új rendszer

Szerintem nagyon jó ez az új élet nélküli rendszer, sokkal jobban motivál ha elrontok valamit. Így nincs az, hogy ha nem vagyok valamiben biztos de kevés életem van, akkor csalok, vagy megnézem a segítséget, hanem nyugodtabb szívvel írom be amit én gondolok. Nekem nagyon tetszik :)

December 17, 2014

37 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/embala

Nekem furcsa, hogy akár hibátlanul oldok meg egy leckét, akár hibákkal, 10 pontnál nem kaphatok többet. Jólesett a jutalom, és hiányzik :((

December 18, 2014

https://www.duolingo.com/profile/togo59

Csatlakozom! Jobbá válna a rendszer, ha jutalom pontot adna - továbbra is -annak aki hibátlanul teljesít. Szerintem nagy örömet okozna mindenkinek ez a "jutalomfalat"! :)

December 20, 2014

https://www.duolingo.com/profile/ELSIELLE

Nekem nagyon tetszik az új rendszer. Rettenetesen nem szerettem újra kezdeni a leckéket. Hiszen az ember a legjobban a hibákból tanul, miért kellene megbüntetni érte?:) Most meg addig gyakoroltat egy-egy anyagrészt, ameddig szükséges, semmi fölösleges vacakolás. (A széttört szíveket meg egyenesen rossz volt nézni néha.:)) Pont a napokban gondolkoztam azon, milyen jó lenne valami ilyesmi, szóval nekem ez kisebbfajta csoda, hogy az oldal éppen most, és ilyen jó irányba változott.:)

December 19, 2014

https://www.duolingo.com/profile/gombika1980

Itt és éppen úgy meglehet nézni a választ egy-egy bizonytalan szónál, de én ezt nem érzem csalásnak. Ezzel is tanul az ember, mert vagy megerősíti azt amire gondoltam, vagy pedig nem, de mindenképpen segít a tanulásban így, vagy úgy. Másrészről ebben a variációban annyival tovább ismétel az ember egy témát, amennyivel bizonytalanabb, amennyivel többet hibázik. Nem kell kilépni és kezdeni újra, hanem eleve benne tart az ismétlésben addig amíg nem elégerős a tudásom. Én legalábbis így látom. :)

December 19, 2014

https://www.duolingo.com/profile/szato.tth

Nekem is jobban tetszik ez az új rendszer és nagyon egyet tudok érteni sztamas94 beírásával a csalásos dologgal. Így szerintem is jobban motivál, hogy a saját első gondolatomat írjam be és ne nézzem meg a megoldást, amivel a gyakorlás sem olyan hatékony.

December 18, 2014

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Szerintem is jó, jobb, mint a régi.

December 17, 2014

https://www.duolingo.com/profile/elefani

Szerintem a régi sokkal jobb volt. A lingotokkal megjutalmazott a hibátlanul elvégzett feladatsorért (illetve azzal is, hogy úgy gyorsabban végeztem a napi száz pontos penzummal) remélem visszacsinálják, vagy legalábbis lehetővé teszik a választást.

December 17, 2014

https://www.duolingo.com/profile/EditMszros

Nekem is tetszik! Jó, hogy a hibámat azzal jutalmazta, hogy új feladatot adott és nem küldött vissza az elejére :) Tényleg nagyobb a motiváció.

December 17, 2014

[törölt felhasználó]

  Így elvesztettem egy élet visszanyerő italt, de tényleg jobb, hogy nem kell azon izgulni, hogy kifogyunk az életekből, mert a rendszer nem úgy értelmez valamit, ami egyébként helyes lenne.

  December 17, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/turierzsebet

  Szerintem is jobb az új módi, engem jobban motivál és sokkal könnyedebben lehet kipróbálni a különböző válaszokat. Az androidos változatban még megmaradt a régi, nem tudom meddig. Éppen angol-német lecke közben voltam, amikor váltott és megkérdezte, hogy akarom-e. Ezek szerint lehet, hogy valahol be is állítható, hogy melyiket szeretném, bár fogalmam sincs, hol.

  December 18, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/Teo_papa

  Nekem is szimpatikusabb volt a régi. Ha túl sokat hibáztam, elbuktam és kezdhettem elölről ugyanazt a leckét, de épp az a lényeg, hogy azt gyakoroltam, amiből "buktam". Most egy hiba, egy lépés hátra, tehát nem vagyok úgy "megbüntetve" :o)

  December 19, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/bpitju

  Sziasztok Az új is jó, de a régi szerintem jobb volt. Most nem nagyon érzem a tétjét annak hogy hol rontok. Az élet elvonással igyekeztem arra figyelni, amit elrontottam azt jobban jegyezzem meg, és annak mindig utána néztem kinek mi volt a véleménye. Most nincs tét. Egyébként nagyszerű ez az oldal. bpitju

  December 20, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/GbornSzab

  Ebben a rendszerben hogy lehet lingotot szerezni? Nekem hiányoznak a szivecskék:

  December 21, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/EditMszros

  A 10-20-30 napos széria teljesítéséért az új rendszer is ad 1-2-3 lingotot. Amikor nosztalgiám van és hiányoznak a szívecskék, akkor a következő leckét a táblagépen gyakorlom. Ott a szívecskés rendszer működik. Ha ügyes vagyok, kapok lingotot, időnként többet is.

  January 14, 2015

  https://www.duolingo.com/profile/zetorka

  én ezért szeretem mostanában jobban a telon gyakorlást, mert ott vannak szívecskék

  February 10, 2015

  https://www.duolingo.com/profile/GyulaBozza

  www.duolingo.com/show_store

  Az oldal alján le van írva.

  December 21, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/Deethkae

  Nekem az nem tetszik csak, hogy nem látni, hogy mennyi pontot kell még gyüjtenem a következő szintig. Vagy esetleg vak vagyok és csak nem látom? Amúgy csatlakozom az újítok táborához, tetszik az újítás. ;-)

  December 21, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/EditMszros

  Amikor befejezel egy leckét, utána megjelenik az az oldal, ahol a 10 pontot adja és rögtön utána látod, hogy összesen mennyi pontod van, mellette pedig adja azt a számot, amit el kell érned. Nagyon hamar átvált. Figyelni kell. Nekem most december 30-án ez a szám 348/750, azaz még a fele sincs meg a szintugrásomhoz. A 10.szintet 600 ponttal értem el. Talán tudtam segíteni :)

  December 30, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/EditMszros

  I'm sorry! Sajnos elkiabáltam. Ma a táblagépen kezdtem a leckét, de valamire rányomtam és beállította nekem a napi javasolt gyakorlási időt. Már nem mutatja csak a kapott pontokat. Viszont itt kaptam 2 lingotot :)

  December 30, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/SztanaAnna

  Nekem is tetszik az új rendszer. Amióta ez van, nem nézem meg a segítséget, mert nem tartok tőle, hogy előröl kezdhetem az egész leckét. A pontgyűjtés eddig sem motivált.

  December 21, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/BJTiti

  Az új rendszerrel sokkal könnyebben, gyorsabban lehet haladni. Ez így túl egyszerűnek tűnik, nem annyira izgalmas.

  December 21, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

  Két hete (dec. elején) jelentették be az új rendszer tesztjét (Strength Bar Lessons), és 685 hozzászólást és 161 Lingotot kapott. Én úgy veszem ki ezekből a kommentekből, hogy a(z angol nyelvű) hozzászólók döntő többsége támogatja az új rendszert, azaz tetszik nekik.
  Egyébként én is hajlok erre a véleményre.

  December 21, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/GyulaBozza

  Szerintem ez az új nagyon jó. Sokkal jobban tetszik. Azt nem értem, miért hiányolják néhányan az extra lingotokat, nekem van már több mint ezer, de mire megyek vele? :) Viszont azt én sem találom, hogy hol láthatom, hogy mennyi pont kell még a következő szintig.

  December 21, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

  A magyar nyelvű DL (magyar-angol) még nem a legújabb programváltozat. Ha nyitsz egy angol-németet, vagy hasonlót, ott a profilodban látod, hogy mennyi pont kell a következő szintig,
  lásd itt.

  December 21, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/GyulaBozza

  Köszi! :)

  December 21, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/Suvetar

  Ez szerintem még mindig felhasználófüggő, én pl. még mindig nem látom az angol-németen, hogy hol tartok. Mondjuk most 1-2 pont eltéréssel tudom, mert most értem el a 10. szintet németből. Nem tudom, lehet ha nyitnék egy angol-spanyolt, ott látnám a profilomban. Mindegy, amíg csak két nyelvet tanulok, addig egész jól tudom követni, mire meg eljutok odáig, hogy elkezdjek egy harmadik nyelvet is, biztos nálam is olyan lesz már a program, hogy látom majd, hol tartok - van rá pár hónapja. :)

  December 22, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/ilona29

  Nekem se tetszik az új rendszer. Van esetleg rá valami mód hogy a régit visszaállítsam magamnak? Kerestem de nem találtam ilyen opciót, pedig még a nyelvben elért szintet is teljesen kitöröltem, de így is maradt az új rendszer sajnos.

  December 27, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/Solanoid

  Könyörgöm segítségért, hogy ki lehessen kapcsolni az edző funkciót! Köszönöm!

  December 29, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

  Kikapcsolni nem lehet, csak 1-re lehet állítani a beállításoknál.

  December 30, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/Solanoid

  Köszönöm a válaszodat! Az a baj, hogy 1 pontot nem lehet összegyűjteni, csak ha végig mentem egy feladatsoron. Viszont nem szeretném elveszíteni a szériám akárcsak 1 nap kimaradás miatt. Sajnos elég elfoglalt vagyok, és van, amikor nem jut már időm, hogy belépjek. Ha véletlenül törlődnének az eddig feldolgozott feladatok, nagy valószínűséggel én többet nem használnám a Duót, mert nincs időm, hogy újra az elejéről csinálgassam.

  December 30, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/Kincskereso

  de: csinálj ismétlést időmérővel ;) már egy jó válasz is elég

  January 12, 2015

  https://www.duolingo.com/profile/Solanoid

  Azt hogyan kell csinálnom?

  January 13, 2015

  https://www.duolingo.com/profile/Kincskereso

  A lingot-boltban vettem: időmérő edzés: csak egyszer kellett fizetni érte, de bármelyik ismétlő leckénél bekapcsolhatod. Köszi a Lingotot, kellemesen megleptél vele :)

  January 13, 2015

  https://www.duolingo.com/profile/zetorka

  a feladatok nem törlődnek, csak a széria

  February 10, 2015

  https://www.duolingo.com/profile/Kincskereso

  A jutalom nekem is jól esett, de mit kezdjek a 164 lingottal? Pár hetet kihagytam, most tértem vissza, meglepett, de tetszik. Főleg ma, amikor az egyik ismétlő leckében 27 kérdést kaptam :) Már korábban is "mumus" volt nekem az a téma. De most meglett, ha nem is könnyen. (a francia nyelvet csak a móka kedvéért vettem fel. Valamikor régen tanultam, ma 32 kérdéssel csináltam meg az első leckét. Ha 20 alatt lesz, továbblépek ;))

  A nyolc éves lányom is gyakorolgat, ő 25 kérdéssel még csak fél csíkot kapott, de szerintem ez pont jó neki, mert be tudja gyakorolni azt a nyelvi egységet alaposan. Nem veszi el a kedvét a sikertelenség.

  Szerintem az új rendszer pont a kezdőknek való, köszönöm a fejlesztőknek

  újabb dicséret az új rendszernek: a mai első (ismétlő) leckémben többet ment hátra a csík, mint előre, de nagy nehezen sikerült. A 10 pontot megkaptam, de nem váltott vissza aranyszínűre a lecke

  January 12, 2015

  https://www.duolingo.com/profile/Gergo34

  nekem nem jön be, a réginél még volt tétje mert bukom az életet és kezdhetem az elejéről úgy izgalmasabb volt... azt megmondaná vki ,hogy néha miért zöld a csík és néha miért piros? ha hibátlanul tejesítek akkor is váltogatja színét..

  December 19, 2014

  https://www.duolingo.com/profile/sztamas94

  Az szerintem a lecke logójának alapszíne, legalábbis szerintem.

  December 19, 2014

  Kapcsolódó fórumok

  Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.