"Your shirt"
Překlad:Vaše košile
13 komentářůTato diskuse je zamčená.
Trochu nechápu yours je i tvoje i vaše tak nevím po poradíte mi ??
Není, protože "shirt" je opravdu jen a pouze košile.
http://slovnik.seznam.cz/en-cz/word/?q=shirt&id=e5n9UZTfx-M=
"Triko" a "tričko" je dle mě jakožto chlapa to samé a v angličtině tomu odpovídá "T-shirt". A škoda že nevíš u jaké věty to bylo. Pokud se ti stane, že ti systém neuzná větu, která měla být správně, tak nahlásit přes "Ohlásit problém", ale pokud ti to větu uzná, ale s překlepem, tak to prosím napiš do diskuze - to totiž bohužel přes to tlačítko nahlásit nejde.
Právě že to uznalo, tak mě nenapadlo tomu moc věnovat pozornost. Jenom mi utkvělo v hlavě to červený přeškrtnutý triko a k tomu napsaný tričko (pro mě je to totiž taky to samý a je jedno že jsem holka :D ). To až po tom, když jsem napsala u téhle věty tričko, tak mě to zarazilo, že mi to nevzalo, když už jsem to předtim jednou psala.
Pokud to uznalo tak to muselo být zelené, ne červené. Pak je to vždy podtrženo, ne přeškrtnuto. Tak zůstaň v klidu, protože tohle dělá mozek s pamětí když je přehlcený novými informacemi a neví co je důležitější. Nesnaž se si vše hned zapamatovat, jen se nech opravovat a dívej se jak to je správně. Opakováním si uchováš správný překlad v paměti a to nedůležité (kde kdy a jak) se potlačí. Jinak se ti může u slova vybavit jen že už jsi to opakovaně přeložila špatně a pořád si nejsi jistá. (Vlastní mnoholetá bolestná zkušenost) Pomáhá učit se více různých jazyků na kterých ti tolik nezáleží. Ideální zde v Duolingo jako mluvící anglicky. Angličtina se při tom pěkně procvičí.
No, ono sice triko/tricko je t-shirt, ale v dnesni, alespon americke anglictine, se hodne pouziva pouze slovo shirt jak pro triko, tak pro kosili. Staci si hodit do googlu 'shirt' a vyjedou obrazky pul na pul. Ja jsem jeste neslysela meho manzela rict t-shirt. Vzdy jen shirt a vzdy nejak z vety vyplyne, co mysli. Ovsem v systemu mame vsude kosile, protoze pridavat vsude tricko/trikoo neni uplne priorita, ale asi se tam jednou dostaneme.