https://www.duolingo.com/profile/AdamLorinc3

Aranybagoly 273 nap alatt :)

Ne vagyok egy öntömjénező figura de mivel vannak itt olyan topikok, hogy aranybagoly 22 vagy 29 nap alatt gondoltam nyitok egy olyat is, hogy aranybagoly 273 nap alatt. (igazából talán még több is mert az első hónapban össze vissza csinálgattam) (hozzá kell tennem 2 és fél éve tanulok "intenzíven" mondhatni napi szinten duo-n kívül is)

Az első leckéket nagyon jól vettem, aztán ahogy nehezedtek haladtam egyre lassabban pedig közben magántanárhoz és tanfolyamra is jártam. Sőt napi szinten használom az Anki szókártyás programot több ezer példamondattal és a verblingen is elő elő fordultam. Ha valaki abszolúte tehetségtelen a nyelvekhez akkor az én vagyok. De megérte végig nyomni a Dulingot! A múlt hónapban kíváncsiságból elmentem egy nyelvtanfolyamra ahol is már a szintfelmérő alapján haladó csoportba soroltak. Véleményem szerint ebben nagy szerepe volt a dulingonak. Persze voltak pillanatok mikor majdnem feladtam, voltak számomra olyan nehéz témakörök, hogy napokig tartott még stabilan átértem rajta, aztán a frissítésekkel meg szinte megint ugyanúgy bénázhattam. Ugye ha jó vagy 17 kérdésből megvan egy feladat nekem volt olyan, hogy 83 kérdés után tudtam tovább lépni :D

Szóval üzenem a hasonlóan nehezen tanulóknak, hogy szorgos munkával lehet haladni igenis :) Mi nem azok leszünk akik fél év alatt középfokoznak de 3 - 5 év alatt mi is fogunk :) A blogomra le is fotóztam az egész aranyfámat :D http://dyra.eu/hu/blog/nyelvtanulas/vegig-nyomtam-dulingot-megvan-az-aranybagoly.

Végére egy Konfúciusz idézet

“Nem számít, milyen lassan lépdelsz, mindaddig, míg meg nem állsz.”

January 4, 2015

22 hozzászólás

Népszerű hozzászólások szerint

https://www.duolingo.com/profile/AnikoFarkas

Nagy szeretettel gratulálok! Nagy valószínűséggel nálam is lennének ilyen 87 utáni továbblépések:) , ha nem lennék sokszoros újrakezdő, és nem lenne nyelvérzékem. Azonban közös bennünk a mazochizmus:) Ma már biztos vagyok benne, hogy tudtam volna, tudnék szintet ugrani, pl ma a határozókkal (8-as szinten) kevesebb, mint egy óra alatt végeztem, csakúgy, mint a többi előző adaggal is. De nem akarok szintet ugrani! Végig akarom csinálni rendesen. Kiírom a szavakat és a számomra gondot okozó mondatokat is. Akkor is, ha így kicsit tovább tart.

Congratulation and I wish you a happy new year.

January 5, 2015

https://www.duolingo.com/profile/adam697

Gratulálok, jó ezt olvasni, hogy nem adtad fel és végig csináltad. Én októberben kezdtem el itt a tanulást, még messze a vége :) , voltak napok amik kimaradtak most megfogadtam, hogy rendesen nekiállok és csinálom minden nap.

January 4, 2015

https://www.duolingo.com/profile/kapzol

Szia!

Gratula. Nem vagy egyedül, nekem a 280. napra lett meg, igaz nem is időre csináltam. Voltak hetek, amikor csak ismételtem. A múlt év utolsó előtti napjára pedig kisárgítottam a teljes fát. Az elért szintet igyekszem tartani, tovább ismételni, illetve a német fán is haladni.

További jó tanulást.

January 4, 2015

https://www.duolingo.com/profile/IdunLilith218

Gratulálok a sikeredhez :)

January 5, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Bokcy

Nekem alapfokú nyelvvizsgám van angolból még 2004-ből, de ideje lenne használhatóvá tennem, ezért újévi fogadalmam volt, hogy megtanulok rendesen angolul. Remélem a duolingo jó nyitás lesz ehhez. Még néhány hét és azt is tudni fogom mit értünk aranyfán. :) Neked pedig gratulálok!

January 6, 2015

https://www.duolingo.com/profile/AnikoFarkas

Az enyém is régi, még 2002-es, ha jól emlékszem:) Én már tavaly is jártam itt, februárig tartott a lendületem. Idén viszont már - ahogy letisztult a miért (írtam egy témát Why címmel) -, tuti végig fogom csinálni. Hacsak nem vagy te is mazochista, csinálj szintugró teszteket. Sok sikert!

January 6, 2015

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Szívből gratulálok, WynNyback ! Végre sikerült.
Ez nekem jobban tetszik, mint a 22 napos, mert - valljuk be - az csak úgy lehet, hogy az illető tud már legalább alapfokon angolul.
Ha valaki azt a kb. 350 leckét elvégzi (szintugratás nélkül), legalább 3500 pontot jelent, ami 11-es szint. Te 7280 ponttal, 14-es szinten csináltad meg, ami azt jelenti, hogy átlagban minden leckét kétszer csináltál végig sikeresen, és gondolom, sok volt a sikertelen próbálkozás. (?)
Ha tanácsot szabad adni, én tanulnék egy másik nyelvet angolból, mert ez nagyon jó gyakorlat a biztos angol alapfok gyakorlására, lassan már nem is fogsz gondolkozni magyarul :) (Hogy melyik nyelvet, azt Te döntöd el, de nehogy eszedbe jusson franciát!!! :) Ezenkívül - mivel az angol a nyelvek eszperantója - feltétlenül tanuld az angolt tovább, mert - szerintem - a kb. 1500 passzív szó és a Duolingo nyelvtan ismerete még nem elég.

January 5, 2015

https://www.duolingo.com/profile/AdamLorinc3

Nagyon sok volt a sikertelen próbálkozás. Nagy segítség volt az új rendszer aminek eleinte nem voltam híve. De visszagondolva sokkal jobban tudtam haladni aztán, hogy nem dobott ki három hiba után hanem addig addig csinálhattam még nem sikerült. Köszönöm szépen te nagyon inspirálóslag hatottál rám az utolsó 1 - 2 hónapban. :) Megfogadom a tanácsodat :)

January 6, 2015

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Köszönöm a kedves szavaidat (ha néha nyersen fogalmaztam, elnézést).
Szerintem is ez az egyik erőssége az új erősségjelző sávnak, hogy nem okoz kudarcélményt. A nehéz és új anyagoknál ezt, a desktopos változatot használom, az ismétlésre, a rutinra a táblagépemet az androidos alkalmazással, aminél kevesebbet kell írni, és még a régi szisztéma.

January 6, 2015

https://www.duolingo.com/profile/lesliepower

Jó látni, hogy van, aki a végsőkig kitart. Én is gratulálok, és próbálok lelkesedést meríteni a példádból. Én a franciát kezdtem el, bár egyáltalán nem tökéletes az angolom... Kedves peter.kristof.hu, miért gondolod, hogy ez így nem praktikus? Még a legelején tartok, próbálok nem eltévedni az erdőben. További sok sikert!

January 7, 2015

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Ha arra gondolsz, hogy "de nehogy eszedbe jusson franciát!!!", akkor, ott van a smiling jel, nem komolyan írtam, csak WynNyback-et óvom tőle :) Csak azt gondolom, hogy a francia nagyon nehéz, nehezebbnek érzem az angolnál, németnél és spanyolnál (ezen a szinten is).
Hogy miért? Totálisan nem fonetikus (másképp írjuk, másképp mondjuk, a szóvégeket elharapja, orrhangok), igeragozás és rendhagyó igeragozás, háromféle névelő, összevonások - a kétféle nyelvtani nem már csak apró nehézség, de szeretem, nagyon szép nyelv, jó lenne megtanulni, de nagyon nagy erőpróba. Lehet, hogy csak én látom így.
A legjobbakat kívánom a francia tanuláshoz neked is!

January 8, 2015

https://www.duolingo.com/profile/lesliepower

O.K. Így azért tényleg más, köszönöm! Valahogy mindig szerettem volna franciául tanulni, de szükségem nem volt rá. Meg időm, meg pénzem sem, úgyhogy a duolingo ideális lehetőségnek tűnik. Látom azért te is komolyabban próbálkoztál a franciával, meg sok minden mással is... Én is oroszból érettségiztem, persze alig maradt belőle valami, de azért még megértek ezt-azt. És spanyolul is tanultam két évet - talán a spanyol a legkönnyebb európai nyelv. Logikus felépítés, relatíve kevés rendhagyóság, szinte semmi extra kiejtés. És a svéd nyelvet milyennek találod? Állítólag az is az egyszerűbbek közé tartozik. Kitudod mondani azt, hogy 7 ?

January 12, 2015

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Nem, a svédet csak érdeklődésből néztem meg, amikor megjelent. Más terveim vannak.

January 13, 2015

https://www.duolingo.com/profile/veva54

Igaza van peter.kristof.hu-nak, az angol szókincs történelmi okoból erősen merít a franciából (is), és nagyon zavaró az eltérő fonetika és helyesírás. Francia szakos tanár vagyok, jónéhány latin nyelvcsaládtag ismeretével, és bizony, legtöbb helyesírási hibám angolban a francia előzmény miatt keletkezik...bár, a spelling segíthet ezt kiküszöbölni...hm, ez most jött ötletként, alkalmazni fogom! Hajrá, ne add fel, ilyen ez a popszakma!

June 24, 2017

https://www.duolingo.com/profile/Pieces152

Gratulálok!Nekem is sokáig tartott.De megérte.Nyelvtannak nem nagyon néztem utána de azt észrevettem , hogy egyre többször esik le a tantusz.:)Már eljutottam a 26. szintre ami gyakorlatilag végtelen.Hajtott a kíváncsiság is.Azóta is minden nap gyakorolok.Filmeket nézek angolul angol felirattal.Mindenkinek kitartást és sok sikerélményt kívánok!

January 24, 2015

https://www.duolingo.com/profile/gyula.ur

great! congratulations.:)

January 4, 2015

https://www.duolingo.com/profile/AdamLorinc3

Köszönöm mindenkinek :) Természetesen folytatom, próbálom a fát aranyban tartani és neki esek a fordításoknak is. Aztán mivel sokan mondják, hogy érdemes másik nyelvet angolról elkezdeni talán azt is megpróbálom bár kicsit félek, hogy összezavar. :)

January 5, 2015

https://www.duolingo.com/profile/luigi196811

Gratulálok! Erőt merítek a tettedből (nekem még messze a bagoly, de egyre közelebb van :) )

January 5, 2015

https://www.duolingo.com/profile/KatalinTorma

Gratulálok a kitartásodhoz! További jó tanulást!

January 10, 2015

https://www.duolingo.com/profile/veva54

Gratulálok! Nekem 485 nap alatt sikerült, tehát jó komótosan, de 4 napot hagytam csak ki, azt is többnyire nyomós okkal...szerintem a nyelvtanulás nem lóverseny, és a bevésődéshez idő kell! Nem akarok tamáskodni, de csak duolingoval lassú menetben lehet hatékonyan tanulni. És én is Konfúciusszal gondolom...:D

June 24, 2017
Tanulj angolul mindössze napi 5 percben. Ingyen.