A Duolingo a világ legnépszerűbb nyelvtanulási módszere. És ami a legjobb, teljesen ingyenes!

https://www.duolingo.com/AttilaMago

Melyik nyelvet tanuljam?

Sziasztok!

Komoly dilemma elé kerültem a napokban és ehhez szeretném kikérni a fórumozók véleményét. Nem oly régen eredményesen végig másztam az angol fát és amellett, hogy próbálom mélyíteni az angol tudásom, gondoltam belekóstolnék más nyelvbe is, azonban egyenlőre nem tudok állást foglalni melyik is legyen az.

Gondoltam megpróbálkozom a spanyollal, hiszen még is csak azt beszélik a 3. legtöbben a világon, de utána néztem és kiderült, hogy ez leginkább az amerikai kontinensre és Spanyolországra korlátozódik, én pedig nyaralásaim alkalmával döntően európán belül maradok.

Szeretném kiválasztani azt a nyelvet, amelyet az angol mellett a legtöbb helyen tudnék használni európában, illetve a népszerűbb turista célpontokon (pl.:Egyiptom, Tunézia, Jordánia, Törökország, Görögország, Horvátország stb.)

Remélem van köztetek nagy világutazó és megosztja velem mely nyelveknek veszi a legjobban hasznát.

Köszönöm.

0
3 éve

6 hozzászólás


https://www.duolingo.com/maricusi

Német.

0
Válasz3 éve

https://www.duolingo.com/Macahari

Szerintem meggondolandó a francia nyelv is. Arab országokban elég sokan beszélik. És Görögországban is több helyen találkoztunk olyan tulajdonossal aki a németet és a franciát beszélte az angolt pedig nem. De ugyebár ez volt az idősebb korosztály. Német vagy francia :-)

0
Válasz3 éve

https://www.duolingo.com/AttilaMago

Ezt tapasztalatból mondjátok? Valóban olyan sokan beszélik a németet?

0
Válasz3 éve

https://www.duolingo.com/Bpeter1972
Bpeter1972
  • 16
  • 10
  • 9
  • 52

Mivel a németek sokat utaznak és pénzük is van^^ ahol turísták vannak a német igen elterjedt, szerintem az angol után a leghasznosabb, legalábbis Európában.

0
Válasz3 éve

https://www.duolingo.com/Tamas_Andrasi

Nyelvcsaládokban is érdemes gondolkodni. Az angolhoz jobban hasonlít a német, szerintem könnyebb tanulni utána. A germán családba tartozik még a holland, az afrikaans, meg a skandinávok. Az újlatin nyelvek meg a spanyol, portugál, francia, olasz, román. Inkább ezek voltak/vannak elterjedve a célországokban.

0
Válasz3 éve

https://www.duolingo.com/LaczkCsaba

Német nyelvet mindenképp

0
Válasz2 éve