1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Duolingo
  4. >
  5. Továbbtanulás

https://www.duolingo.com/profile/GbornSzab

Továbbtanulás

Hamarosan befejezem a duolingo által nyújtott nyelvtanfolyamot. Angolt tanulok. A kérdésem: hogyan tovább? Nagyon jó lenne, ha folytathatnám ilyen kellemes körülmények között a tanulást. Lenne mit , mivel a duo szerint eddig az angol szöveg 64%-át tudom lefordítani. Biztos van valami lehetőség csak én nem tudok róla. Minden ötletet, segítséget örömmel veszek. Üdv:GbornSzab

January 11, 2015

8 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/AdrianElder

Erről mi a véleményetek, lehetne ezzel folytatni: http://www.lingq.com/hu/


https://www.duolingo.com/profile/gosraap

Valami frenetikus ahogy lefordították :D


https://www.duolingo.com/profile/IdunLilith218

Érdekes az oldal, megnéztem, hát még tényleg egy kissé béta, de nem rossz. Sok szöveget nem is fordítottak magyarra, de majd megoldják ;)


https://www.duolingo.com/profile/IdunLilith218

Minden esetre érdemes ezt is kipróbálni.


https://www.duolingo.com/profile/adam697

helo, itt a fórumon van egy bejegyzés a tanfolyam befejezése után milyen módon lehet még fejleszteni a nyelvtudást. Én ha befejezem akkor lehet elkezdem a német nyelvet is, mert sokan írták, hogy nagyon jól lehet így gyakorolni, szinten tartani az itt megszerzett tudást. Az angolban való tovább haladásra pedig sok angol szöveg olvasása, könyvek, dalszövegek illetve filmek, sorozatok nézése angolul, általában ezeket ajánlják.


https://www.duolingo.com/profile/solyomizoli

Beszerezhetsz egy angol téma szerint válogatott/tematikus szótárt. Valóban olvashatsz angol könyveket, írásokat. Magyar/angol feliratos angol filmeket nézhetsz (én ezzel fejlődtem sokat), és persze angol tanfolyamokra járhatsz. Angoltanárt is szerezhetsz. A végén pedig megpróbálhatsz letenni egy nyelvvizsgát. Sok sikert!


https://www.duolingo.com/profile/Sjanko

Nem mintha túl sok jelentősége lenne, de megemlítem, hogy a "végére érés" és sok ismétlés után nálam nem 64%-ot jelez, hanem 71,0 és 71,8% között ingadozik... :-) - ha kicsit kevesebbet gyakorolok, másnapra már leesik pár tizeddel. Hibázgatok folyamatosan, talán egyre kevesebbet, úgy tűnik "méri" a hibáimat is (napi 100 - 200 pontot érek el általában, néha többet...) Igazából most már nekiesnék egy kis rendszerező nyelvtan-tanulásnak, de most kicsit megakadtam ezzel az új hanggal, egyelőre leginkább emiatt ismételgetek rendületlenül.


https://www.duolingo.com/profile/gyulaszeleczki

Azt nem tudom hogy kinek mi válik be a továbbiakban, én hangoskönyveket hallgatok, napi 2-3 órát, filmeket nézek és néhanapján ismételek is itt a Duolingon. Ha már elfogadhatónak fogom tartani a szövegértésemet, akkor lesz talán a legnehezebb. Beszélni is kell.

Kapcsolódó fórumok

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.