1. Forum
 2. >
 3. Topic: Danish
 4. >
 5. Danish Assignment 20150122 (I…

https://www.duolingo.com/profile/bjarkehs

Danish Assignment 20150122 (I, II, III)

<h1>The Introductory Assignment</h1>
 • Recommended for levels I, II, and III

This assignment is to write about yourself. Introduce yourself and a few things you love to do.

STAY SAFE! PLEASE REMEMBER NOT TO POST ACTUAL PERSONAL DETAILS (KEEP THE INFORMATION ANONYMOUS AS MUCH AS POSSIBLE).

January 22, 2015

418 Comments


https://www.duolingo.com/profile/wpdls

Hej alle sammen. Jeg hedder Jane og jeg har lært dansk siden sidste januar. Jeg synes, at det er et virkelig interessant sprog og Duolingo hjælper mig meget. Jeg kan godt lide at læse, gå ture, og spille computerspil.


https://www.duolingo.com/profile/RidderJakob

Perfekt skrevet Jane!


https://www.duolingo.com/profile/alli13uk

Hej. Jeg hedder Alice. Jeg er amerikaner og kommer fra Ohio. Jeg har mit eget hus og bor med mine to hunder. De hedder Charles og Regina. Jeg elsker de begge så meget. Charles er halv schæferhund og halv labrador. Han er sort hund med brune øjne. Han kan godt lide at spiller med en bold eller en frisbee. Regine er en beagle. Hendes krop er som en pølse og hun har lange øre. Hun er en gammel hund, og så kan hun godt lide at søver. De begge er meget sød og meget sjov. Jeg arbejder som en engelsk lære. Ny lærer jeg dansk med duolingo, men jeg taler også tysk. Jeg har studeret tysk på universitetet. Jeg kan godt lide at læse bøger og at høre musik. Jeg spiller foldbold med mine vrenner og jeg gå til Yoga tre gange om ugen. Jeg har besøget København en gang, med jeg vil gerne at besøge byen igen.


https://www.duolingo.com/profile/Jacse

Virkelig godt!


https://www.duolingo.com/profile/Alpyra

Hej! Mit navn er Claudia og jeg er fra england. Min mand hedder Kim og han er fra jutland. Vi har et barn hedder Beth. Hun er ti måneder. Vi opfyldt i irland 5 1/2 år siden. Kim arbejder på en comic butik og jeg er en husmor i øjeblikket. I håber at træne som en dyrlæge når jeg har lært sproget. Jeg lærer dansk meget langsomt men jeg håber nogle af det husket.


https://www.duolingo.com/profile/Jenny65689

bor du i Danmark nu? :)


https://www.duolingo.com/profile/plipinski

Hej alle, jeg hedder Pawel og jeg kommer fra Polen. For 7 år siden boede jeg i København, men 6 måneder, og denne gang lærte jeg dansk. Jeg stadivæk har mange danske venner, og besøger DK en-to gange om året. Jeg taller 6 sprog, så kan sige at dansk er rigtig nemt at lære, men MEEEGET svært at tale og forstå. Selvom jeg kan godt læse aviser og selv bøger, jeg finder det meget svært at forstå radio, og når jeg besøger danmark, at tale med danskere (at forstå hvad de siger). Da jeg boede i DK den eneste jeg ku' altid godt forstå var "hva' siger du?" I danskere siger det til hinanden tusinde gange om dagen! Er det ikke lidt akavet? ;-) Så nu de ting jeg elsker at gøre. Jeg elsker at tale andre sprog. Dengang føler jeg som om jeg stjal en anden nations sjæl. Og jeg elsker sport: squash er min favorit, men jeg kan også meget lide at spille tennis. Og det er fakt, at Wozniacki er både polsk og dansk, ikke? ;-) Hilsener fra Polen til det danske hold her!


https://www.duolingo.com/profile/ThorsenHygge

Wow, fremragende! En meget godt læse!


https://www.duolingo.com/profile/peridot_lion

Hej! Jeg hedder Sam(antha) :D Jeg drikker en kaffe om morgenen....umm....jeg svømmer i sommeren


https://www.duolingo.com/profile/btwillbethere

Hi Samantha! :)

In Danish, we say 'om sommeren', just like how you wrote 'om morgenen' :D


https://www.duolingo.com/profile/vbenic

Hej! Jeg hedder Velimir og jeg bor i Kroatien. Jeg studerer arkitektur. Jeg lære dansk, fordi jeg kan godt lide det sprog. Min modersmål er kroatisk. Jeg taler også engelsk, tysk, italiensk og spansk. Jeg kan lide cykling, sport og musik. Jeg vil gerne besøge Danmark.


https://www.duolingo.com/profile/aleapopea

Hej! Mit navn er Alea og jeg kommer fra Tyskland. Jeg kan godt lide at læse bøger og lytte til lydbøger. Aktuelt prøver jeg at forstå lydbogen "Hobbiten" (selvfølgelig på dansk). Jeg synes at det danske sprog er meget dejligt men også vanskelig at lære. Jeg har allerede besøgt Danmark to gange, men det var mange år siden. Naturligvis tale jeg tysk, men også engelsk, fransk og en lidt tysk tegnsprog. Forhåbentlig kan jeg tale dansk snart :)


https://www.duolingo.com/profile/Jenny65689

Og formåede du at færdiggøre Hobbiten?


https://www.duolingo.com/profile/ivanyutin

Goddag! Mit navn er Ivan, jeg er fra Ukraine. Nu lever jeg i Israel med min kone og vores søn. Vi har besøgt København og Helsingør det sidste år, til at registrere vores ægteskab. Meget elskede vi landet og folken af Danmark. Da kom tilbage, begynde vi at lære dansk på Duolingo. Denne sprog er virkelig vanskeligt, men i det finder jeg mange interessante ord og hele strukturer at forekommer til at beskrive nogle eksempler fra andre sprog, som russisk og det moderne engelsk. Jeg kan godt lide at lære sprog. Jeg er en bygning ingeniør, og min kone virker på IT. Vi vil gerne prøve at komme til Denmark og at leve der nogen tid. Jeg vil tak jer for jeres kommentarer.


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Hej allesammen! Mit navn er Melissa, jeg er 25 år og jeg studerer datalogi her i Tyskland. Dette er mit sidste år på universitetet. Jeg arbejder som "tutor" lige nu. Det betyder at jeg hjælper studerende at programme java og løse øvelser. Jeg var i Danmark hele sommeren sidste år med min kæreste i København. Men, jeg følte mig ret dårlig hver gang nogen prøvede at snakke dansk til mig og jeg forstod ingenting. Da dansk kom på Duolingo, jeg vidste at jeg var nødt til at lære dansk nu! Jeg vil gerne flytte til Danmark med min kæreste når jeg er færdig. Det er mit største grund til at lære dansk forfædeligt.

Tak :)


https://www.duolingo.com/profile/bjarkehs

Well I don't have too many corrections. First of all, in Danish we don't do the whole: "but, something something something", meaning we wont have just "but" on its own, neither today nor other such things. I'm trying to think of something that would break that rule besides names but I can't come up with any.

"Vidste jeg" the verb-subject order thing that is a pain in Danish.

Why did you end your last sentence with "terrible"?


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

I meant to say like in English you can say "I want to do this badly" in the sense of a lot. Thanks for the corrections so far. :)


https://www.duolingo.com/profile/bjarkehs

You're welcome. In Danish it'd generally become something like: "Det er min største grund til at jeg så forfærdeligt gerne vil lære dansk."


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Alright, thanks for everything. :)


https://www.duolingo.com/profile/TakizawaHideaki

Hej! Mit navn er Wesley. Jeg er en funktionær og jeg er ved at arbejde på en telekommunikationsvirksomhed. Jeg kunne ikke forstille at jeg vil lære nogen dag dansk. Jeg må takke det danske hold. Uden Duolingo, alt ville vaere umuligt. Jeg må sige men at de danske udtaler er vanskelig, så jeg kan ikke forstå når nogen fortæller på dansk og jeg kan desværre ikke udtale dansk.


https://www.duolingo.com/profile/bjarkehs

Hej Wesley, det slap du da meget godt fra. :)

I'm not sure about your second sentence. Are you trying to say that you could never have imagined that you'd ever learn Danish? Because right now it translates to "I could not image that I will learn some day Danish".

"Uden Duolingo alt ville være umuligt" should be "Uden Duolingo ville alt være umuligt". Alt is subject, ville være is a modal verb with a infinite verb, and then an adjective at the end. I am sorry that I cannot remember why it becomes verb and subject, but it's basically due to the way the sentence starts.

I'm not sure why you have "men" in the next sentence, it is not necessary. Pronunciation would be singular, so "udtale", which makes it den danske udtale, making the whole thing correct. "Fortæller på dansk" would roughly translate to "explains on Danish", I know it makes sense, and I know what you mean. But generally you'd use "snakker dansk" or "taler dansk", which are talks Danish and speaks Danish respectively.


https://www.duolingo.com/profile/bonbayel

Hej Wesley! Det ser ud til at du er godt igang med alle de sprog DuoLingo tilbyder! Er du stadig igang med dansk? Da jeg flyttede til Danmark (for mange år siden) tog det mig et par måneder hvor jeg næsten ikke havde nogen at snakke andet end dansk med. Jeg kunne godt tale så folk næsten forstod hvad jeg ville sige, men det var utroligt svært at forstå det de svarede. Men pludselig en dag sad jeg med an familie og vi hørte radio, og jeg forstod hvad der blev sagt! Det var et rigtigt gennembrud!


https://www.duolingo.com/profile/qtnie

Hej! Mit navn er Sara. Jeg er en studerende Amerikansk og jeg studerer markedsføring. Hvornår mit liv er kedeligt, jeg leger på den scene fordi jeg elsker teatret. Jeg kan godt lide at synge, men jeg er ikke godt. Jeg elsker også snakker med mennesker. Jeg elsker at ser på billeder af katte fordi jeg tror katte er søde.


https://www.duolingo.com/profile/bjarkehs

Hej Sara!

I am an American student becomes "jeg er en amerikansk studerende". "Hvornår" is used for questions, while "når" is used for statements. I think.

"The stage" is "scenen", the way it translates without an adjective between "den" and "scene" is more like "that stage".

When you are saying you're not good at something, then you'd in English most of the times also say "I'm not good at it", the same generally goes for Danish too. So "godt" would become "god til det". Also if you were to use "godt" then it would have to be "god" instead because it's referring to you, a common gender subject.

Do you mean you that you also love to talk to humans? Because then it's the infinite verb that you need with an "at" before it. "To talk" = "at snakke". Making it: "Jeg elsker også at snakke med mennesker."

Same goes for the last sentence, here "ser" is infinite due to "at", so it becomes "se".

Tror is usually think objectively. It's when you thought some thoughts about something. Synes is when you have a personal opinion. http://basby.dk/modul1/think00.htm.

Please don't feel discouraged, I am only trying to help.


https://www.duolingo.com/profile/qtnie

Tusind tak, Bjarke!


https://www.duolingo.com/profile/Demetroid

Hej Sara! Jeg synes også at katte er meget, meget søde! :)


https://www.duolingo.com/profile/Mirifis

Hej, jeg hedder Celine, jeg er 27 og jeg er fransk. Jeg arbejder som salgsassistent. Jeg elsker sprog, jeg allerede kender engelsk, tysk, italiensk, russisk, men jeg ikke snakker dem alle på det samme niveau. Jeg bruger kun min engelsk daglig på arbejde. Min interesse for dansk begyndte med den fremragende tv-serie Borgen, som kunne vi se her på den franske kanal Arte. Jeg kan godt lide lytter til dansk, men det er så svære at udtale ! Det er ikke hemmelighed :) Jeg synes, kun den udtale er svær, fordi jeg allerede kender engelsk og tysk, og dansk har meget ord og grammatik til fælles med dem. Så er dansk en let sprog, ifølge mig !


https://www.duolingo.com/profile/Jacse

Godt! Nogle steder skal du dog bytte rundt på ordene ;) "jeg allerede kender engelsk" skal være "jeg kender allerede engelsk" "men jeg ikke snakker dem alle på det samme niveau" skal være -> "men jeg snakker ikke dem alle på det samme niveau"


https://www.duolingo.com/profile/Mirifis

tak ! Jeg skrev denne tekst for 5 måneder siden. Nu ved jeg det :) Mit træ er snart færdigt.


https://www.duolingo.com/profile/km1

Hej allesammen! Jeg hedder "km" og jeg kommer fra USA. Mine forfædre kom fra Danmark til USA for over hundred år siden. Jeg bestemt mig at tage til Danmark og lære mig dansk som teenager. Så blev jeg udvekslingsstudent. Da jeg var atten, boede jeg i et år hos en dansk familie i Jylland.

Senere har jeg været så heldigt at jeg gik på en amerikansk universitet hvor der findes kurser på dansk, men sprog var ikke min hovedfag. Jeg elsker det danske sprog og vil beholder det, selvom jeg taler det ikke til dagligt. Jeg ser dansk tv for eksempel Dansk X Factor http://www.dr.dk/tv/se/x-factor/x-factor-43 og serier som Arvingerne http://www.dr.dk/tv/se/arvingerne-ii/arvingerne-ii-1-7. Jeg sætter undertekster på nar jeg ser dem. Jeg ser også filmer og i sidste uge så jeg Den Skaldede Frisør og den var ikke dårlig https://www.youtube.com/watch?v=gHS51O_Sn9Q. Jeg så Borgen og Broen og er vild med magtfuld kvinder -- jeg får inspiration af dem. De samme skuespillere dukker altid op fordi der ikke er så mange skuespillere i Danmark;)

Nu for tiden går jeg til en skandinaviske samtalegruppe hvor der kommer kun norsktalende og svensktalende og mig. Det er alligevel en fordel at lære at forstå norsk og svensk!

Når jeg skriver på fremmed sprog, oversætter det jeg skriver tilbage til engelsk ved "Google translate" og checker om det hele passer. Det er ikke sjældent at jeg skriver noget sjovt, for eksempel "forestå norsk og svensk" i sted for "forstå". Jeg bruger browseren Firefox og har installeret stavekontrol i flere sprog blandt andet dansk. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/dansk-ordbog/ Det hjælper meget isaer når man ikke har dansk keyboard.

Nu må jeg smutte!


https://www.duolingo.com/profile/Shostarsson

Hej.

Om den sidste del af din besked, jeg har installerede en add-on i Mozilla Firefox hvilket er fremragende. Det er : https://addons.mozilla.org/fr/firefox/addon/quick-translator/ Det kan oversætte et ord til dansk (eller nogen andre sprog) til Engelsk (eller Fransk). Jeg bruger det altid.

Jeg håber at det kan hjælp nogen.


https://www.duolingo.com/profile/km1

Tak det hjælper mig.


https://www.duolingo.com/profile/Leostrange

Hej! Jeg er Kaitlyn og jeg bor i New Zealand. Jeg er 17 næsten 18 så dette år er mit første år på universitet. Jeg ønsker at gå til Danmark snart og det er erfor jeg er ved at lære dansk. Jeg kan godt lide at spille badminton og fodbold. Sidste år kunne jeg godt lide at gøre svømning og atletik også. Jeg elsker musik og film. Tak for at læse denne


https://www.duolingo.com/profile/Jacse

Godt! Badminton og fodbold er meget populært i Danmark, så det er godt :)

"I would like to visit Danmark" = "Jeg kunne godt tænke mig at besøge Danmark"

We really only use "ønske" when we talk about wishes for our birthdays or for christmas. When we talk about something we would like we say "Jeg kunne godt tænke mig at ..." (= I would like to ...)

In Danish "gå" means walk and pretty much only means walk. So when you say that you want to "gå til Danmark" it sounds like you have quite the walk ahead of you! A better translate would probably be "tage til". "At tage til Danmark" = "To go to Danmark". Alternatively one could use "besøge" (="visit").

"gøre svømning" = "do swimming"? Do you mean that last year you liked swimming and athletics as well? Id probably say "Sidste år kunne jeg også godt lide svømning og atletik"

Thanks for a good read, Kaitlyn! Come visit us soon


https://www.duolingo.com/profile/saralloyd76

Hej! Jeg hedder SaraLloyd. Jeg er Amerikansk, men nu bor jeg i Valby, Danmark. Jeg undervise engelsk og kulture her. Jer er også en forfatter, her og hjemme i U.S.A. Jeg kan god lide at skriver mere end undervisning. Jeg vil gerne taler Dansk så jeg kan snakker med mine venner og kolleger, men dansk er svært at tale. Når jeg ikke er på arbejde, jeg kan lide at male, læse eller lege med min kat Tjger. Jeg syndes at Duolingo er meget godt. Jeg elsker det. Tusinde tak. Min mand også kan godt lide det og han hader at lære sprog. Nu lære ham dansk og spansk.


https://www.duolingo.com/profile/RidderJakob

Undervise should be underviser. Underviser is the infinitive form.

With 'kulture', do you mean 'kultur' (singularis) or 'kulturer' (plural)?

You don't need the article before 'forfatter': "Jeg er også forfatter", is fine :)

At skrive without the 'r'. Always use the infinitive form after 'at' (Just like in english, to write, to run etc.) Jeg kan god lide at skriver mere end undervisning - Do you mean you like writing more than you like teaching? The senctence is a bit confusing :)

Jeg vil gerne tale dansk - Remember the infinitive form if there is a modal verb in your sentence. Same thing with "så jeg kan snakke".

Når jeg ikke er på arbejde, kan jeg lide at male. Kan og jeg need to switch places.

*synes, not synes - Just a spelling error

Last sentence you need to clarify what teaches him dansk og spansk. And also lærer, not lære, lære is the infitive form, and you should be using present tense.

Very well done!


https://www.duolingo.com/profile/saralloyd76

Thanks. Very helpful.


https://www.duolingo.com/profile/soepindsvin

Hej hej! Undskyld for min dårlige dansk. Jeg hedder Gordon og jeg er en englænder. Jeg vil gerne lærer dansk fordi min kæreste kommer fra Danmark. Hun taler perfekt engelsk (og fransk), mens jeg finder dansk meget hård. Hvis jeg bliver bedre, så kan jeg snakker med hendes besteforældre, hvem taler ikke mange engelsk.

Jeg kan god lide Duolingo, fordi det er næsten som jeg er spiller på computer, mens jeg lærer. Også, Duolingo sender min kæreste en e-mail om hvor meget praksis jeg har gjort. At er sikkert en kæmpe stor motivation!!

Tak for læser min lille opgave. Jeg håber det har ikke gjort dine øjne bløder!


https://www.duolingo.com/profile/Jacse

Well done! Some minor errors.

"Who" as in "who doesn't speak English" is in Danish "der" or "som" (they're interchangeable). "Hvem" meain "who" as in "who are you?" or "do you know who's coming?". So your sentence should be: "[...] hendes bedsteforældre, der taler ikke meget engelsk"

"Practice" is "'øvelse" in Danish, when referring to some sort of training. "Praksis" in Danish is only used when talking about a doctor's practice.


https://www.duolingo.com/profile/flyaerobatic

Hej, Jeg hedder Pierrick og jeg bor paa England. Jer har foedt i Frankrig. Jeg arbejder i London, i Media business. Jeg er meget motiveret at laere dansk fordi jeg vil gerne bo i Danmark. Jeg boede i Sjaeland for 3 aar siden og det var fantastik.


https://www.duolingo.com/profile/Jenny65689

Er du stadig i London eller i Danmark nu?


https://www.duolingo.com/profile/ilhi

Mit navn er Sødnød. Mine forældre glemte mig i skoven da jeg var kun to måneder gammel. Jeg blev opdraget af en familie af egerner som gav mig mit navn. Måske er det tydeligt. Mine nye egern forældre kunne godt lide nødder. Vi spiste nødder til morgenmad. Vi spiste nødder til frokost. Vi spiste nødder til aftensmad. Selvfølgelig, når vi spiste aftensmad skulle vi have fløde på nødderne. Jeg husker det som det var i går. En dag træet som vi bor i blev ødelagt af en ond heks. Når hun fandt en menneskelig barn på jorden hvor træet havde været med to egerner på hoveden, hun brugte magi til at blive en ulv og hun spiste mig. Nu er jeg et spøgelse.


https://www.duolingo.com/profile/GabrieleJerosine

Hi, jeg hedder Gabi or jeg bor i København. Jeg har flyttede hertil på grund af min praktik. I øjebliket arbejder jeg som arkitekt i tegnstudio. Jeg er meget glad for min praktik og synes jeg faktisk, det er meget interessant. Jeg elsker at læse bøgerne or jeg kan godt lide fotografi.


https://www.duolingo.com/profile/maymann

Jeg har uploadet min opgave med Google Dokumenter. Det ville være godt, hvis du kunne fortælle mig, hvilke dele skal ændres. Jeg er bare en "newbie", så vær venlig ;) https://docs.google.com/document/d/17YMAmg0pGkK36TRSjqz9XgqTDYtrpWVA2j5VP226NKg/edit?usp=sharing


https://www.duolingo.com/profile/horstgedorst

Hej, jeg hedder Jeremy og jeg kommer fra Kanada. Jeg lærer dansk, tysk, fransk og tyrkisk med duolingo. Mit modersmål er engelsk. Jeg har lært dansk i 3 uger, og jeg finder det svær. Mit bedstemor var dansker, og min far er også dansker, men han snakker ikke dansk. Min mor kommer fra Norge, og hun snakker ikke norsk, hun var meget ung da hun kom til Kanada. Jeg vil gerne have en ven fra Danmark, for at praktiskere med bbm eller whatsapp. Er det sandt, at alle i Danmark snakker engelsk? Hvis jeg lærer dansk, er norsk og svensk lettere at lære?


https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

Hey Jeremy! Well done.

Kanada is with C in Danish too, not like German :P

Your grandma would probebly like to be addressed as a human like your farther :P It's "Min bedstemor" since mor is "Common gender " (en) like most word concerning people and many animals.

That is actually it for corrections!

Regarding your two last questions, yes and yes.

Regarding finding Danish friends, you can meet me, the Danish team and more people like this: https://www.duolingo.com/comment/4318599


https://www.duolingo.com/profile/czenzi-lee

Hej! Mit navn er Czenzi og jeg kommer fra Amerika. Jeg har en bror og to katte. Jeg underviser regeringen. Jeg kan godt lide at rejse og læse bøger. Jeg ønsker at besøge København snart. Dansk er et meget interessant sprog. Jeg er nybegynder, så jeg er ked af mine fejl


https://www.duolingo.com/profile/Jacse

Wow! Næsten perfekt, godt klaret!

Not quite sure about "Jeg underviser regeringen", as it currently translates to "I teach the government". That makes it sound like you give lessons to the government. Do you mean that you teach lessons about society in school?

In Danish we dont say "Jeg ønsker at besøge København snart", instead we say "Jeg kunne godt tænke mig at besøge København snart" as in English "I would like to visit Copenhagen soon".


https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

Social Studies is called "Samfundsfag" if that is what you are teaching ? Or are you hired by the government ? Then you would be "Offentligt ansat"


https://www.duolingo.com/profile/czenzi-lee

Thanks to both of you. I teach classes on state and federal government and politics at a state university. That is likely "samfundsfag" then. Also, thank you for the better way of saying I want to visit Copenhagen.


https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

When it's on university level, I think you would say "Jeg underviser i samfundsvidenskab" (Social Science) or maybe to be more specific " Jeg underviser i statskundskab" (Political Science, literally "state knowledge")


https://www.duolingo.com/profile/jacob_sangi

I tried my best with the Swedish I knew from my Grandparents. (Yeah, I'm pretty terrible at Dansk) https://docs.google.com/document/d/1AuEyDdDoYoZZRTJljydAYvuIgrHbiuYHImzJ8OV-xaU/edit?usp=sharing


https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

It's quite good I must say! I have made a few corrections. You should take on a bigger challenge ;)


https://www.duolingo.com/profile/tanzt45

Hej jeg hedder Kirsty og jeg kommer fra Skottland. Her er jag Dansk student på Duolingo. Min familie kommer fra Storbrittanien mere end 30 år siden. Jeg kan godt lide at lære sproger. Med Duolinguo lide jeg Svensk og Tysk, men snakker jeg mer svensk.


https://www.duolingo.com/profile/Jenny65689

Bor du i Skottland nu?


https://www.duolingo.com/profile/rkretch91

Hej! Min navn er Ryan og jeg kommer fra Amerika men jeg bor i Indien nu. Jeg besøgte københavn sidste år og jeg straks faldt i kærlighed. Min tid i Danmark var meget hyggeligt! Jeg ønsker at leve i Danmark nu.

Jeg også taler kinesisk og har levet i Kina mange år. Jeg håber at blive en social iværksætter og ønsker en dansk kæreste :)


https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

Hey Ryan! I can't help you with the girlfriend, but I might be able to help you a bit with your Danish :)

A name has the neutron gender (et), so it's Mit navn. In Danish you don't "fall in love". You could say "... og jeg forelskede mig straks" "Jeg taler også" as oppose to "Jeg også taler". The noun (jeg) and verb (taler) should not be separated

Great job! Hope you keep on learning ;)


https://www.duolingo.com/profile/ThorsenHygge

Hej! Jeg hedder Kat (eller, Kate). Jeg er otteogtyve gammel år - i går var min fødselsdag! Jeg var fødte i New Zealand men flytte (moved?) til Skotland, hvornår jeg var to eller tre år gammel. Jeg elskede skotland og jeg savner det, meget. Men jeg mødte min kæreste, omkring to år sidste, og nu jeg bor her i København med ham. Jeg kan godt lide det her, men jeg finder dansk svært så jeg har kun ét-to venner. Det er fint, selvfølgelig :-) Jeg kan godt lide at cykel her; i Skotland folk rejse med bus og bil. Og jeg elsker at tager billeder og besøg min 'svigerforældre', og butikker! Min ynglings butik hedder Søstrene Grene. Tak for læse min kort ting om mig selv!


https://www.duolingo.com/profile/Fribert

Hej Kate!

Great job! You can say "i går var min fødselsdag" but "det var min fødselsdag igår" is more correct. "Flytte" becomes "flyttede" when its in past tense. Its called "da jeg var to eller tre år gammel." because "hvornår" in danish is used to ask "when is something". There is no reason for "Men" in "Men jeg mødte min kæreste" But i would add a "for" in "for omkring to år siden". In sted of "Men jeg finder dansk svært så jeg har kun ét-to venner." I would say "Men jeg synes at det danske sprog er svært, så jeg har kun en til to venner. Remeber "e" after "at cykle" since cykel means a bike. In "i Skotland folk rejse med bus og bil" its called "i Skotland rejste folk med bus og bil". Never start with "og" after dot. You only use "r" after verb if its in present. Remember "e" when its "to do" (at gøre), fx. "at tage billeder" and "at besøge". If you have two in-laws its called "mine". So its called "Jeg elsker at tage billeder, besøge mine 'svigerforældre' og se på butikker. In the last sentence i would correct it to "Tak for at læse min korte tekst om mig selv!"

Very nice assignment ;-) and by the way i love Søstene Grene as well, you should also try the store "Normal", its much like Søstene Grene but it has brand products to a cheep price. (I live in Copenhagen also)


https://www.duolingo.com/profile/ThorsenHygge

Mange tak for hjælpen Fribert :) I really appreciate that you took the time to write corrections. I'm not so good with verbs etc but I can work out what you're saying. I've heard of "Normal" - Fisketorvet is about to open one, I'll be sure to visit it! Thank you for the recommendation.


https://www.duolingo.com/profile/Fribert

your welcome ;-)


https://www.duolingo.com/profile/km1

You could alternatively say "i Skotland rejser folk med bus og bil" if you want the present tense.

The present tense is always used with the verb to be born, so "Jeg er fødte i New Zealand" is the translation of "I was born in New Zealand."

Hvor er du heldig at bo i København :)


https://www.duolingo.com/profile/Jenny65689

Vi har Søstrene Grene i Irland nu!


https://www.duolingo.com/profile/Stefan_DeJager

hej jeg hedder Stefan. jeg er en dreng og jeg kommar fra tyskland men jeg bor i Canada. ummm.....jeg tale tysk og engelsk. tak for diser lektioner. farvel


https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

Hej Stefan!

"ummm" is called " Øhmmm" in Danish ;)

Jeg taleR... Tak for disse lektioner

Good luck learning Danish!


https://www.duolingo.com/profile/Stefan_DeJager

thanks for the tips!


https://www.duolingo.com/profile/Madrigal720

Hej, jeg kommer fra USA. Min bedsteforældre kommet fra Danmark. Vi har besøgt Danmark og det var dejligt. Jeg er musiklærer, og hav fire børn. Vi håber at besøge der igen.


https://www.duolingo.com/profile/btwillbethere

Hi! I'm BT :)

Your introduction was quite fine with a couple of errors. I'm not sure if you were trying to say 'My grandparents come from Denmark' or 'My grandparents have come from Denmark', but either way the translations should be 'Mine bedsteforældre kommer fra Danmark' and 'Mine bedsteforældre er kommet fra Danmark' respectively. The last one is 'Og hav fire børn' which should be 'Og har fire børn' because 'er' in the beginning is a present-tense verb, therefore instead of 'at have' which is infinitive, it should be 'har' :)


https://www.duolingo.com/profile/artemis000pl

Hej! Jeg hedder Krzysztof (det er meget svært at udtale det navn, fordi det er polsk :) ) og jeg er dansk studerende. Jeg læse at tale dansk på universitetet, men jeg vil test min viden her og læse mere. Dansk er ikke så svært og det er sjovt at læse det. Selvfølig selve udtale er meget meget svært, og danskere kan tit ikke forstå hindanden, men det er den smukke sprog. Jeg var aldrig i Danmark, men jeg skal over derhen i sommer. Jeg håber at jeg kan forstå noget, som siger danskere.


https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

Well done Krzysztof ! :)

Held og lykke med at lære dansk! You are doing well so far.

My comments: "...og jeg er dansk studerende" should be danskstuderende, unless you use dansk as a adjective and become a danish student?

"Jeg læse at tale dansk på uni..." would be "I read to speak Danish..." which I guess is correct, but maybe what you are trying to say is "I read Danish..." which would simply be "Jeg læser dansk på universitetet.

"Men det er den smukke sprog" Thank you, I understand your sentence :), but translated it says "but it is the beautiful language". Try instead "But it is a beautiful language" " men det er et smukt sprog"

"Jeg var aldrig i Danmark..." translated to I never was in Denmark. " Jeg har aldrig været i Danmark..." would be " I have never been in Denmark"

"...men jeg skal over derhen i sommer" You seem to be using to sayings at once :D It's either " Men jeg skal derover til sommer" or " men jeg skal derhen til sommer"

The last sentence: Put " siger" at the end so it becoms "...som danskerne siger"

Ths looks like a lot of corrections, and I guess it is, but don't let that bother you. Your Danish is a least 90% understandable.

Take care Krzysztof!


https://www.duolingo.com/profile/bermanb

hej, jeg hedder bella. jeg kommer fra new zealand. Jeg er i skolen og elsker læring dansk. min familie ser dansk tv og jeg gerne vil besøge Danmark snart!!! jeg lærer dansk og spansk med duolingo og har været i et år nu. min forste sprog er engelsk. Tak for at gøre denne chat. farvel


https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

Goddag Bella! Your Danish is easily comprehensible!

Your second sentence, in English you would say "...and to learn Danish" or "... and learning Danish" which would be "...og at lære dansk".

In Danish the nexus can (in general) not be separated, meaning that the and the verb and the noun should not be separated by "gerne". "...Og jeg vil gerne..." Is the correct form.

"...og har været i et år nu" would mean and have been in a year now (literately). You can not say it like that in Danish unfortunately. In stead say something like "...og det har jeg gjort i et år nu" (literately) "and that have I done in (for) a year now".

There are a few other minor mistakes, but you are definitely on the right track! :) You should check out the Danish slack and TS "forums" to find other Danish learners.


https://www.duolingo.com/profile/bermanb

tak for din hjaelp! Where can i find the pages you reference? :)


https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

It's right there at the top in the Danish forum.


https://www.duolingo.com/profile/ronren234

Hej! Mit navn er Ronnie og jeg kommer fra Filippinerne. Jeg er 13 år og jeg er en gymnasiet studerende i øjeblikket. Jeg elsker at lære sprogene ligesom dansk, svensk, norsk og mange flere. Jeg også elsker anime og internettet.


https://www.duolingo.com/profile/btwillbethere

Hi Ronnie! I'm BT! :) You're introduction is very fine with little mistakes! I'm not 100% sure but I think Danes prefer to say either 'Jeg er 13' or 'Jeg er 13 år gammel'. And unless you're referring to the languages you specified, then it should be 'Jeg elsker at lære sprog, feks.' (feks. is abbreviation for 'for example'). Keep up the good work! :)


https://www.duolingo.com/profile/ronren234

Oh, thanks for the info! :D


https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

I am sorry to say so, but BT is not correct. You have 2 errors, and non are the ones BT mentions. "gymnasieelev" in stead of Gymnasiet studerende. The other thing is that you don't seperate the nexus often in Danish, meaning that "Jeg elsker også..." is correct as oppose to "Jeg også elsker". Nexus is the Verb+subject, you don't separate those.


https://www.duolingo.com/profile/btwillbethere

Maybe I didn't correct it grammatically but into what a person would normally say? If I didn't then I apologize.


https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

"Jeg er 13, jeg er 13 år, jeg er 13 år gammel" is all common. Not like in English where it's either "I am 13" or "I am 13 years old" and not "I am 13 years".

About the languages,you are correct. But what he wrote is correct too.


https://www.duolingo.com/profile/Ana_Rocket_Ship

Hej! Jeg hedder Ana! Jeg snakker engelsk. Jeg spiser aeble. Jeg spiser ikke appelsinde. Hej hej!


https://www.duolingo.com/profile/btwillbethere

Hej Ana! :) I'm BT.

I see you've just started learning Danish and it looks great that you're trying :D In Danish, when you want to make a word a plural, you normally add 'r' to the end. If the word already ends with an 'r', then you add an 'e' or 'er' at the end, depending on the word. Of course there are a few words that don't change even though it's plural, but you'll learn those afterwards. Good luck! ;)


https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

To use singular is not wrong however.


https://www.duolingo.com/profile/jwafr

Hej! Jeg hedder Juliet og jeg er halv dansk og halv kenyansk (jeg har boet i begge smukke lande).

I min fritid kan jeg godt lide at løbe og hygge mig med min kæreste og mine venner. Jeg elsker også at rejse og oplev verden og naturen.

Til sidst vil jeg gerne sige mange tak fordi I gøre det her - det er super fedt at have et sted at øve sig på dansk :)


https://www.duolingo.com/profile/ajamison20

Hej! Jeg hedder Anna. Jeg er en studerende fra Amerika. Sidste år rejser jeg til Danmark. Jeg boede i København i fem måneder (fra februar indtil juli) og studerede jeg på Danmarks Tekniske Universitet. Jeg elskede landet, selvom det var dyrt! Menneskerne var meget dejlige (og også meget smukke!). Jeg vil gerne vende tilbage til Danmark snart, måske næste år. Når jeg boede i København talte jeg mere engelsk end dansk, men jeg lærer sproget med Duolingo hver dag til at ændre det. Dansk er et hårdt sprog men jeg prøver!


https://www.duolingo.com/profile/katiemhayes

Hej!! Jeg hedder Katie og jeg kommer fra England. Jeg er 23 og jeg arbejder i sundhedssektoren. Mit kaereste er fra aarhus i danmark, men han bor i england. Jeg har en and og a hund. Jeg er en nybegynder på dansk og ønsker at lære.


https://www.duolingo.com/profile/AyahA.1

Jeg hedder Ayah. Min familie er palæstinensisk, men jeg kommer fra Amerika. Jeg har afsluttet min uddannelse i universitetet, og om efteråret skal jeg blive en ph.d.-studerende i matematik. Jeg elsker at lære mange sprog. Jeg kan snakke engelsk, arabisk, fransk, og dansk, og også kan jeg forstå svensk. Sommetider øver jeg skandinaviske sprog med min ven som kan tale svensk, fordi han kan forstå mig når jeg tale dansk og han kan rette min grammatik. Der er også mange danske ord som han ikke ved, sådan lærer vi af hinanden. Jeg er meget glad at DuoLingo har mange danske lektioner for at øve dansk grammatik og ordforråd.


https://www.duolingo.com/profile/sataneme

Jeg forstod det hele! :D Dog har du nogle drilske fejl såsom nutids r'et (the -r on present verbs), prepositioner og placeringen af adverbier. Jeg har afsluttet min uddannelse PÅ universitet, og til efteråret BLIVER JEG en ph.d.-studerende i matematik. Man er på et univeristet og når vi snakker om fremtidige sæsoner, altså forår, sommer, efterår og vinter, så siger til eller her til. "her til efteråret bliver jeg en ph.d.-studerende i matematik". På 3.linje har du sikkert troet at du skulle lave omvendt ordstilling, men desværre. Der burde stå "...og jeg kan også forstå svensk.". Grunden til det er svært for mig at give dig siden at jeg blot som dansk med modersmål tænker at "det lyder forkert", men det er en indskudt hovedsætning med "og" som bindeord, ergo, skal du ikke have omvendt ordstilling. Jeg kan godt give en forklaring på hvornår der skal være omvendt ordstilling, hvis du vil have det. på 5. linje mangler du et nutids-r på tale i sætningen "Sommetider øver jeg skandinaviske sprog med min ven som kan tale svensk, fordi han kan forstå mig når jeg tale dansk og han kan rette min grammatik." Der skal -r eller -er på verbummer i nutid på dansk. Ofte er det svært at høre for sig selv med verbummer som køre, lære og blære, eftersom at de i forvejen udtales som hvis der var et -r til sidst. på 3. sidste linje skriver du "Der er også mange danske ord som han ikke ved..." der ville jeg erstatte ved med kender fordi man på dansk mere bruger kender om "noget/nogen som man ikke har hørt om før" ift. f.eks. spansk hvor du jo ville have skrevet "También hay muchas palabras cuales él no sabe". Altså, det er småtterier og petitesser jeg retter for dig lige nu :P Til allersidst så har du to småfejl. "Jeg er meget glad FOR, at DuoLingo har mange danske lektioner TIL at øve dansk grammatik og ordforråd." På dansk er man glad for noget, mens man på norsk er glad i noget. Det var vidst det :) Super flot tekst forresten.


https://www.duolingo.com/profile/AyahA.1

Tusind tak for dine rettelser! It looks like you took a lot of time correcting my text and I put a lot of time into reading through your corrections and understanding them. I really appreciate your help!


https://www.duolingo.com/profile/Jose-Zeus

Hej! Jeg hedder Joe og jeg kommer fra England. Jeg har boet i Aarhus et år, jeg kom til Danmark at studere på universitet. Jeg elske at spil computerspil, læse bøger, se film og fodbold. Jeg synes Danmark er et dejligt land men dansk er et mærkeligt sprog. Jeg ønske at forbedre min dansk udtale og grammatik. Da jeg har snakket dansk jeg har haft mange problemer med blive forstod på grund af min udtale. Jeg tror min grammatik er bedre end min udtale men det kan blive forbedre.


https://www.duolingo.com/profile/bakerjh

Hej alle,

Jeg hedder Justin og jeg bor in Boston. Jeg designe arbejder til en sol virksomheden. Mig favorit hobbyer er spille musik (jeg elsker dansk folkmusik), klatring klipper, og ridning min cykel. Jeg vil virkelig gerne komme til Danmark snart.

Tak til læser mig sætninger!


https://www.duolingo.com/profile/juri0juli

Hej! Jeg hedder Juli og jeg kommer fra Canada. Jeg bor i Kine og arbejde i en børnehaven. Min kærste er dansker, så jeg vil gærne forbedre mit dansk for at snakker med hans foræaldre. Jeg kan godt lide at tegne, lære sprog, rejse og lave mad. Jeg synes det er let at huske danske ord, men det er regtig vanskelig at udtaler!


https://www.duolingo.com/profile/sataneme

Hej Juli! Du har nogle gode standardfejl, men er ellers forståelig :) Du har en lille stavefejl med Kine som skal være Kina, et manglende nutids-r på arbejde(arbejder) og så har du skrevet en børnehaven. Når du skriver en børnehaven så har du jo skrevet ordet i både bestemt og ubestemt form. Det skal vi lave om på. Så du skal kun skrive det i ubestemt form, fordi du ikke har snakker om nogen bestemt børnehave. Så du skal bare skrive en børnehave. I bestemt form så ryger artiklen om foran, så der står børnehaven. I "kærste" mangler der et "e", altså kæreste. Det er sjældent et e som udtales og er sikkert derfor, at du ikke har skrevet det. "gærne" på 2. linje staves "gerne", og det hedder bare forældre. I allersidste ledsætning kommer der et par fejl igen desværre :) Det gik ellers så godt efter "foræaldre"-fejlen. regtig skal staves rigtig og vanskelig skal have et -t på fordi det er et adverbium til verbet, så der skal stå "rigtig vanskeligt at udtale". Når du skriver at foran et verbum er det i infinitiv, altså skal der ikke være et r på til sidst, fordi så ville det være i nutid.


https://www.duolingo.com/profile/rok.sraka

Hej! Jeg hedder Rok og jeg er tyve år gammel. Jeg kommer fra Ljubljana, hvilken er hovedstadet af Slovenien. I øjeblikket jeg er en student af arkitektur. Jeg havde være at lære dansk med Duolingo for to måneder. Det er ikke vanskelig, da jeg har nogle viden af Tysk. Jeg har hørte, at København er en smuk by, så den ville være dejlig at besøge en dag. Også folk siger at byen har fremragende bygdinger og arkitektur. Mine venner forstå ikke hvorfor jeg lærer dansk, men jeg kan sige "rødgrød med fløde" og de kan ikke! Jeg håber at have en chance at tale dansk personligt, men for nu, bare skrive er vanskeligt nok. :)


https://www.duolingo.com/profile/OscarTamay2

Hej. Jeg hedder Oscar. Jeg er 21 år og jeg studerer Produktdesign her i Colombia. Jeg kan godt lide at lære sprog og med Duolingo lærer jeg dansk, svensk og norsk fordi jeg kan godt lide skandinavisk kulturen, også fordi disse sprog er nemmeste end spansk.


https://www.duolingo.com/profile/JelenaJegdic

Hej alle! Jeg hedder Jelena og jeg bor i Serbia. Jeg studere psykologi - jeg elsker det rigtig meger! Det er vigtig af hjaelpe mennesker med dine problemer. Sommetider bekymre jeg mig for meger og jeg prøver af løse det. Laesning og skrivning hjaelper mig af slappe, og jeg spille guitar også. Jeg håber af laere meget sproger, fordi elsker jeg med anderledes mennesker snakker.


https://www.duolingo.com/profile/danielcft

Hej allesamen. Mit navn er Daniel og jeg kommer fra Portugal. Nu bor jeg i jylland, hvor jeg arbejde som en programør. Jeg elsker dette sprog, fordi det er så anderlendes end mit sprog. Jeg tror dansk er en lidt svært at taller, fordi mange gange du skriver en ting og udtale andre :). Jeg håber at bliver bedre på Dansk med din hjælp :)


https://www.duolingo.com/profile/Poulpoul

Hej Daniel, fint og forståeligt, med typiske fejl.

Hej allesammen. Mit navn er Daniel og jeg kommer fra Portugal. Nu bor jeg i Jylland, hvor jeg ARBEJDER som PROGRAMMØR. Jeg elsker dette sprog, fordi det er så anderledes end mit sprog. Jeg SYNES dansk er lidt svært AT TALE, fordi mange gange SKRIVER DU (reverse position in subordinate clause) en ting og UDTALER NOGET ANDET. Jeg håber at BLIVE bedre TIL dansk med din hjælp :)

Held og lykke med det hele!


https://www.duolingo.com/profile/JillCanfield1

Hej, mit navn er Jill. Jeg studerede i Koebenhavn i 2005 og 2006 og var praktikaner med et udvekslerstudent program fra 2008 til 2009. Jeg studerede ogsaa dansk paa universitetet, men jeg er bange for, at jeg er blevet vaerre siden! Jeg er gift og bor sammen med min mand og vores soede hund. Jeg har gaaet tilbage til skole for at blive laerer. Jeg vil laere engelsk litteratur paa gymnasiet. Jeg kan godt lide at loebe, se film, laese, og rejse. Vi ses senere!


https://www.duolingo.com/profile/RhiaBOX

Hej! Mit navn er Rhia, og lis' mange, jeg kommer fra Amerika! Og må jeg sig, at det er satme nice at se homework for dansk. Sprogstudier er et stor interesse for mig - men kun som et hobby, ik' for skole.

Jeg altå kom tilbage fra Danmark forgårs, fra tre måneder af visitation, living med min bedste ven, hvem(I can tell this isn't proper somehow?) er dansk. o:

Mens det er ik' bedsten, jeg elsker skriver og snakker på dansk as much as possible med min danske venner, fordi jeg altså elsker at lær. Prøv, at least.

Tak for læser!.

(It's certainly intimidating to open oneself up like this; glad it's here to try though!)


[deactivated user]

  Hej! Jeg hedder Başak og jeg er en 19-årige pige fra Tyrkiet. Jeg bor i Istanbul og studerer psykologi på universitet. Jeg har altid elsket at lære sprog siden jeg var lille og har jeg også været meget interesseret i skandinavisk kultur i mange år. Sidste år studerede jeg i Danmark i 5 måneder som udvekslingsstudent og blev forelsket i landet og menneskerne. Så da var jeg tilbage i Tyrkiet, ønskede jeg at forsætte med at lære dansk og så her er jeg på Duolingo! Jeg kan godt lide at læse, lytte til musik, rejse, se film, cyckle, spise god mad og selvfølgelig - lære sprog. Jeg vil gerne lære dansk, russisk, tysk, fransk, indisk, latin, græsk og mange flere!


  https://www.duolingo.com/profile/anika8a

  Hej! Jeg hedder Nika og jeg kommer fra Canada! Jeg boede paa Sjaelland et aar, men jeg flyttede tilbage mod Canada. Jeg fortsaetter at laese Dansk. En dag vil jeg kommer tilbage mod Danmark. Naeste tid jeg er sammen med min danske venner, jeg haaber at tale godt dansk!


  https://www.duolingo.com/profile/andreasturup

  Hi, well done! Only tiny mistakes that have no impact on the meaning of the sentences.

  men jeg flyttede tilbage mod Canada >< men jeg flyttede tilbage til Canada otherwise it sounds like you moved in the direction of Canada, but didn't quite get there :)

  jeg fortsætter at læse Dansk >< jeg fortsætter med at læse dansk

  En dag vil jeg kommer tilbage mod Danmark >< En dag vil jeg komme tilbage til Danmark "jeg vil komme" so it is also "vil jeg komme"

  Næste tid jeg er sammen med min danske venner >< næste gang jeg er sammen med mine danske venner "next time" is "næste gang" and eg. "first time" is "første gang". "Mine" is the plural of "min"

  ..., jeg håber at tale godt dansk >< ..., håber jeg at tale godt dansk Hmm, apparently I should take the Danish course myself because I don't know the grammatical reason why you have to have the verb first in this case :)

  Cheers, Andrea


  https://www.duolingo.com/profile/DNM4

  Hej, jeg hedder DNM. Jeg bor i København men jeg boede i Ungarn, Indien og Australien. Jeg er skilt og har fem børn. Min ex kone kommer fra Peru og har er smuk. Jeg kan godt lide bor i Danmark.


  https://www.duolingo.com/profile/Schlong2

  (please bear with me for the special characters as I cannot amend my work's computer keyboard settings so have inserted what I can from Word)

  Hej! Jeg hedder Heather og jeg kommer fra Storbritanien. Jeg for nylig fik gift I Københaven til min mand. Jeg elsker den snegl fra Lagekagehuset!!!!! Jeg kunne meget let få fedt hvornår jeg flytte til Danmark. Jeg er forøger til tage min Dansk niveau tre eksamen næste år.


  https://www.duolingo.com/profile/JohLykke

  Godt! Jeg vil foreslå følgende ændringer. Jeg er dog ikke født i Danmark, så andre har sikkert flere eller andre forslag.

  "Jeg giftede mig for nylig med min mand i København."

  "Jeg ville hurtigt blive fed, hvis jeg flyttede til Danmark."

  "Jeg vil prøve at tage min danskeksamen på niveau tre næste år."


  https://www.duolingo.com/profile/Blockhause

  Hej, jeg er Peter og jeg er un nederlandsk dreng. Jeg bor og arbejde i spanien. Jeg ønsker at tale dansk, tysk og portugisisk. Spansk har ikke været meget svær til mig, men dansk er også ikke let. Mit niveau er lavt nu, men jeg håber jeg vil tale dansk en dag. Hej hej!


  https://www.duolingo.com/profile/JHolmes10

  Hej! Mit navn er Jen og jeg kommer fra California. Jeg bor i San Francisco og jeg er en paramediciner elev. Jeg lærer dansk fordi jeg hører mange gode ting om Danmark, jeg kan lide danske film og jeg elsker en udfordring. Jeg også ønsker at lære tysk og portugisisk med Duolingo. I min fritid, vandrer og læser jeg. Jeg har lært så meget allerede; tak, Duolingo!


  https://www.duolingo.com/profile/Poulpoul

  Wow. Super godt gået!

  Hej! Mit navn er Jen og jeg kommer fra CALIFORNIEN (only US state with a distinct Danish spelling). Jeg bor i San Fransisco og er er en PARAMEDICINERELEV (always put compound nouns together in Danish). Jeg lærer dansk fordi jeg hører mange gode ting om Danmark. Jeg kan lide danske film og jeg elsker en udfordring. Jeg ØNSKER OGSÅ at lære tysk og portugisisk med Duolingo. I min fritid vandrer og læser jeg. Jeg har lært så meget allerede. Tak, Duolingo


  https://www.duolingo.com/profile/HeidiDansk

  Hej! Jeg hedder Heidi og har lige flyttet fra Oslo til København. Jeg kan godt lide at lære nye sprog og træffe nye mennesker. Jeg synes det danske sprog er vakkert, men det er lidt svært at forstå og udtale ordene. Danskerne har også lidt svært med at forstå mit norsk, så jeg forsøker at tale langsomt og bruge nogle danske ord for at gøre det nemmere at forstå. Duolingo gør at jeg lærer nye ord og udtale hurtigere. Jeg ser også riktig meget dansk film, tv og lytter til radio for at lære mere. Jeg håber at min dansk snart kan bli god nok til at jeg kan kommunicere med danskererne og få nogle venner her.


  https://www.duolingo.com/profile/berenicegm141

  Hej ! Jeg hedder Bérénice og jeg kommer fra Paris. Jeg er syvogtyve gammel år. Jeg flyttede i København i marts. Min mormor er danske. Hun blev fød i Fyn men hun bor i Paris nu. Jeg er forfatter. Jeg skriver romaner og film script. Jeg bor sammen med en god ven fra Fyn og jeg vil gerne snakke dansk med ham.


  https://www.duolingo.com/profile/Poulpoul

  Très facile à comprendre!

  Hej! Jeg hedder Bérénice og jeg kommer fra Paris. Jeg er syvogtyve ÅR GAMMEL. Jeg flyttede TIL København i marts. Min mormor er DANSK. Hun blev FØDT PÅ Fyn, men hun bor i Paris nu. Jeg er forfatter. Jeg skriver romaner og FILMMANUSKRIPTER. Jeg bor sammen med en god ven fra Fyn og jeg vil gerne snakke dansk med ham.


  https://www.duolingo.com/profile/EvianChuvstva7

  Hej folk. Jeg er Evian, og Jeg kommer fra Rumænien, men flyttede til Amerika med en Danske mor, med en Rumænsk-Mexicansk far. Min første sprog er Engelsk, med Jeg vil gerne taler Dansk, fordi det er enklere at lære end Rumænien. Fra hvad Jeg kinder, Dansk er Skandinaviske Germanske sprog, så det er enklere at lære fordi det lighed med Engelsk. Jeg elsker lære andre sproge.


  https://www.duolingo.com/profile/AnetteBerg3

  Hej Evian. Det er let at forstå, hvad du skriver, så du er godt på vej.

  I have some corrections for you though. Let me first write my suggestion to an improved version of your text.

  "Hej folkens. Jeg hedder Evian, og jeg kommer fra Rumænien, men er flyttet til Amerika med min danske mor og min rumænsk-mexikanske far. Mit modersmål er engelsk, men jeg vil gerne lære at tale dansk, fordi det er enklere at lære end rumænsk. Så vidt jeg ved er dansk et skandinavisk/germansk sprog, så det er enklere at lære, fordi det ligner engelsk. Jeg elsker at lære andre sprog."

  Now let me explain my corrections one by one:

  "folkens" is used when you address people as a greeting. It is not grammatically incorrect to write "folk" as you did, I just don´t think that people use that as a greeting. "Folkens" might however in some contexts be considered a bit old-fashioned.)

  "Jeg er Evian" is a sentence you would only use when you are concerned with identity issues, and not in a presentation. "Jeg hedder Evian" is the common way to introduce yourself.

  I assume that you are still living in America, and in that case I would use "er flyttet" in stead of "flyttede".

  In Denmark we do not use capital letters a lot. Nationalities are never capitalized. Neither is the word "jeg". With few exceptions we only use capital letters when writing names (of persons, places, brands etc.) and when we begin a sentence.

  I haven´t corrected the word "enklere" because it is fully understandable and grammatically correct, but I´d like to add that a Dane would probably use the synonym "lettere". "Enklere" makes it sound a bit more formal I think.

  Your first language is english. That would translate to something like "mit første sprog er engelsk". But we don´t really use that term here, so I translated it to "mit modersmål" which directly translates to "my mother tounge", but is more commonly used in danish.

  You write "fra hvad Jeg kinder...", and I assume that you mean "from what I know". A direct translation would be something like "ud fra hvad jeg ved...", but the fixed expression to use here is "så vidt jeg ved".

  "It is similar to english" can be translated either "det har lighed med engelsk" or "det ligner engelsk". Both are correct, but the latter is more commonly used.

  You need an article in front of the noun "sprog", "dansk er et sprog".

  Finally the plural form of "sprog" is the same as the singular form. "Jeg elsker at lære andre sprog."

  I hope this was helpful and clear. Feel free to ask questions if you like.

  Venlig hilsen Anette :-)


  https://www.duolingo.com/profile/Ruchama1

  Hej! Jeg hedder Ruchama og jeg bor i Kolding. Jeg er en elev på en Højskole og jeg er gifte med en dansk, Jeg komer fra Israel og jeg er 21 år. Jeg kan godt lidt(is that how you say "i like"?) at læser bogerne (what is the correct plural form for books? :) og at se naturen, og også at snakker med venner. Tak for læser mig assignment! ;)


  https://www.duolingo.com/profile/Andreta123

  Hello Ruchama, I have a few corrections for you. :) First of, we do not capitalize nouns, only names and places like Copenhagen and Hans. So Højskole should be højskole. Jeg er gifte med en dansk should be "Jeg er gift med en dansk person" or " Jeg er gift med en dansker". You can say "kan lide when you mean I like. The correct plural form for books is "Bøgerne", so you were almost correct ;). Also "At læser" should be "at læse". "at snakker" is wrong too. You can't say " at (insert verb here)-r", that would be like saying to running :). I am not quite sure, what you are trying to say in the last sentence. Could it be: Tak for at læse min kommentar/ opgave?. I hope that helped Mange venlige hilsner fra Andrea


  https://www.duolingo.com/profile/JoshThorowgood0

  Hej, jeg mit navn er Josh. ikke for godt. lige begyndt i sidste uge ! det ville være godt hvis du fyre kunne hjælpe mig , hvis jeg har renset op . tak!


  https://www.duolingo.com/profile/hoyastang

  Jeg hedder Christopher. Jeg bor i Illinois med min kone. Min kone kommer fra Danmark. Hende forældre snakker ikke Engelsk. Jeg snakker kun Engelsk. Nu, jeg studerer Dansk med Duolingo. Jeg elsker baseball og godt vej. Jeg elsker også kokker mad.


  https://www.duolingo.com/profile/fsilas

  hej, jeg hedder raja og jeg er bor i USA nu men jeg vil være at rejse i danmark en år fra nu måske. min kæreste introducere mig at dansk og jeg elsker det så jeg beslutte at finder dansk lektion i online mens prøve at taler med hende. jeg er tyve år gammel g jeg elsker at lære ny sprog og møde ny mennesker. jeg kan godt lide at spil en fodbold fordi jer har spillet fodbold siden jeg var ung og jeg lide det. hver dag i morgen jeg går et duolingo at studere dansk , jeg håber jeg vil være flydende i det. for nu jeg tale to sprog flydende. de er engelsk og swahili og jeg forstå n lille french. jeg studere i universitet i NEIU i Chicago. det er en lille universitet i nordsiden der jeg studere at være computer programmer. jeg synes det er køligt.


  https://www.duolingo.com/profile/danacaitli

  Hej :) Jeg hedder Dana og jeg kommer fra Skotland. Jeg taler engelsk, lidt tysk og lidt dansk. Jeg er 21 år og jeg har været i Danmark i 2 år og 2 måneder. Jeg elsker fotografi og yoga, men jeg vil gerne at lære danse eller crosstraining. Jeg studere ikke lige nu, men ønsker at starter igen i 2016. Jeg bor med min kæreste og vores lille kat. Min forældre bor nu i Tyskland (min far er skotsk, men min mor er tysk) og jeg besøge dem oft.


  https://www.duolingo.com/profile/helrasincke

  Jeg hedder Helrasinke og jeg kommer fra australien. Jeg studerer på universitet i min stats hovedby. Der jeg lærer tysk, russisk og sprogvidenskab. Jeg kan godt lide det danske sprog og finder Duolingo hjælpsom at lære det. Jeg besøgte danmark sidste år. Jeg håber at være flydende på dansk, fordi jeg har en dansk ven og jeg vil gerne at snakker sit eget sprog med ham. Tak!


  https://www.duolingo.com/profile/Poulpoul

  Hej Helrasinke! Det er nemt at forstå hvad du mener...

  Jeg hedder Helrasinke og jeg kommer fra Australien. Jeg studerer på UNIVERSITETET i min DELstats HOVEDSTAD. Der LÆRER JEG tysk, russisk og sprogvidenskab. Jeg kan godt lide det danske sprog og SYNES AT duolingo ER NYTTIGT (Hjælpsom is only something people can be) TIL at lære det. Jeg besøgte Danmark sidste år. Jeg håber at være flydende på dansk, fordi jeg har en dansk ven og jeg vil gerne SNAKKE HANS eget sprog med ham.


  https://www.duolingo.com/profile/mariannava

  Hej, jeg hedder Marianna og jeg er italiener. Jeg har boet og arbejdet et år i København. Det var en fantastisk erfaring i en fantastik by. Men siden fem år bor jeg i Zurich med min danske kæreste. Han kommer fra Aarhus, hvor han har studeret datalogi, og vi mødtes os i Schweiz. Vi rejser tæt til Denmark, specielt i sommer fordi i vinter er temperaturer for kold. Dansk er en dejlig sprog at lære. Danske musik og film har hjulpet mig meget at lære nye ord. For eksempel har jeg hørt meget på Nik og Jay (Boing er en fantastisk sang), Hej Matematik, jeg har fundet Klovn og Bodnias film rigtig sjov. Men tak for hjælp og jeg håber, at duolingo får flere gode lektioner på dansk.


  https://www.duolingo.com/profile/mateitsworth

  de er en drag og pigen de spiser brod

  im not good yet but i try


  https://www.duolingo.com/profile/HannahN0

  Hej, at lære dansk er svært, det er som svenska på månge vis, og ikke på like månge vis.

  Hannah hedder jag og er svensk, men bor i UK. Jeg vil gærne lære dansk fordi det er et smugt språk syns jeg. Og det er så sjøvt og førstå lidt nær jeg ser på "Broen"... Nær jeg ikke ser på det liker jag og motionere.

  Jeg vet ikke vad mer jeg ska skrive så tak på forhånd!

  Ha det godt!


  https://www.duolingo.com/profile/.gevh.

  Hej , mit navn er nåde og im fra Australien ! i Australien Jeg bor i Melboroune , som er i syd ( den meget syd !) Jeg er studerende i grundskolen , og jeg elsker at svømme ! Jeg er ikke dansk og ikke relateret til nogen dansk , men jeg har altid elsket Danmark og kulturen , så jeg selv ville jeg give det en go! Indtil videre jeg gør temmelig godt , jeg gætte. En anden grund Jeg forsøgte at lære dansk er på grund af prinsesse Mary , pigen fra Tassie !


  https://www.duolingo.com/profile/MCartaxo

  Hej, Jeg snakker engelsk og portuguese, nej dansk.


  https://www.duolingo.com/profile/DiaOwl

  Hej! Jeg hedder Diana og jeg fra Rumanien. Jeg har flyttede i Danmark sidste år fordi jeg startede min ny undervisning som web designer. Jeg lærer dansk både på duolingo og i et danske sprøgskole. Jeg tænker mig dansk er et meget sjovt sprøg, selvom udtalen er som tider svær.


  https://www.duolingo.com/profile/Poulpoul

  Rigtig flot. Nemt at forstå

  Hej! Jeg hedder Diana og jeg KOMMER fra RUMÆNIEN. Jeg FLYTTEDE TIL Danmark sidste år fordi jeg startede PÅ min NYE UDDANNELSE som web designer. Jeg lærer BÅDE dansk på duolingo og i EN DANSK SPROGSKOLE. Jeg SYNES dansk er et meget sjovt SPROG, selvom udtalen SOMME tider ER svær


  https://www.duolingo.com/profile/GalynaBaz

  Hej alle! Jeg hedder Galyna og jeg kommer fra Ukraine. Jeg kan godt lide Denmark og vil gerne tale dansk. For mig er dette sprog meget svært, især udtale og forståelse. Min hobby er portræt fotografering. Jeg kan lide at søge nye steder og tage billeder af min venner der, og bagefter rediger billeder. Jeg kan bruge 2-3 timer arbejde med en billede og det er meget spændende for mig.
  Også elsker jeg at lave mad, prøve nye retter og eksperimentere med mad. Tak! :)


  https://www.duolingo.com/profile/Kbotica

  Hej, mit navn er Kaj og jeg lærer dansk. Jeg har familie i Danmark og jeg elsker sproget. Jeg kan lide at synge i dansk også, og i tysk, svensk og russisk haha. Jeg ønsker jeg havde mere at sige, men jeg kan ikke tænk af meget. Tak for alt!


  https://www.duolingo.com/profile/Strom94

  Hej! Mit navn er Pablo, jeg er enogtyve år og jeg er fra Spanien. Min far el fra Danmark og jeg har boede i Danmark næsten otte år der. Jeg taler dansk men det er rigtig meget svært til mig at læser og skrive. Jeg håber i kan hjælpe mig med det!


  https://www.duolingo.com/profile/Adam_Waddington

  Hej, min navn Adam jeg kommer fra England. Jeg kan godt lide Fotbold, computers og musik.


  https://www.duolingo.com/profile/ErinCaraJalk

  Hej! Jeg hedder Erin, og jeg kommer fra England, men jeg bor i Ungarn. Jeg studerer dansk fordi jeg vil flyt til Danmark i januar. Jeg elsker at male, og at læse bøger. Jeg kan tale engelsk og ungarnsk, jeg elsker studerer sprog. Jeg vil gerne rejser meget!


  https://www.duolingo.com/profile/Wolfdusk

  (Apologizing for any mistakes, I've been doing this for only a week so far). Hej, jeg er Tom. Jeg snakker engelsk, og spansk. Jeg kan godt lide kylling, fisk, frugt, svinekød, æg, brød til at spiser. Jeg har tre hunde. Jeg elsker at lære sprog. Tak, farvel!


  https://www.duolingo.com/profile/Heather480247

  Hej! Jeg navn er Heather og jeg er fra England. Jeg er læring dansk fordi min kaereste er Dansk. Han er studere computer videnskab og jeg er en leder i et teatre. (stage manager). Jeg er meget langsom på læring dansk men jeg kan godt lide den grammatik! Quite similar to English in a way.


  https://www.duolingo.com/profile/jsorensen68

  Jeg lige fundet Duolingo, og jeg er læring, spansk, russisk, og dansk.(jeg var a russisk (major) på universitetet). Jeg er dansk. Jeg ligesom at løbe, og lære sprog. Jeg lige begyndt dansk. Denne har tager en lang tid til se i en ordbog.


  https://www.duolingo.com/profile/A_Sydney

  Hej. Jeg hedder Sydney. Jeg kommer fra Amerika og jeg er frødt i California. Jeg taler engelsk og lidt spansk. Jeg vil gerne lære dansk fordi dansk er et smukt sprog og jeg vil gerne rejse til Danmark. Jeg har to søstre og en brør. De bor I Sydafrika. Sydafrika er smukt og interessant men farligt. Jeg elsker Amerika og Sydafrika.

  Jeg er en studerende og jeg studerer biologi. Jeg elsker videnskaberne. Også jeg elsker musik og kunst. Min hobby er at køre.

  Tak for at læse denne!


  https://www.duolingo.com/profile/soup.fiend

  Hej! Jeg hedder Delani. Jeg kommer fra Amerika og jeg har en bror. Jeg kan godt lide praksis cello og klaver.


  https://www.duolingo.com/profile/missjessikab

  Hej! Jeg hedder Jessika og jeg kommer fra Canada. Jeg har boet i danmark siden marts, 2015. Jeg er en engelsk og fransk lærer på en international skole. Min mormor kommer fra danmark, men hun flytet til canada hvornår hun var ung. Jeg har meget familie her, så jeg ønsker lære dansk! :)


  https://www.duolingo.com/profile/A38drys

  Hej! Her kommer lidt rettelser, dit i parentes og mit i citationstegn ("..."): Hej! Jeg hedder Jessika og jeg kommer fra Canada. Jeg har boet i (danmark) "Danmark" siden marts, 2015. Jeg er (en engelsk og fransk lærer) "engelsk- og fransklærer" på en international skole. Min mormor kommer fra (danmark) "Danmark", men hun (flytet) "flyttede" til (canada) "Canada" (hvornår) "da" hun var ung. Jeg har meget familie her, så jeg ønsker "at" lære dansk! :)


  https://www.duolingo.com/profile/Gabbcsi

  Hej, jeg hedder Gabriella og jeg kommer fra Ungarn, men jeg bor i Danmark, i København. Jeg lærer turisme på universitet. Jeg kan godt lide at bo her, haven er 100 meter fra mit huset, men jeg kan ikke lide vejret. I min fritid jeg lærer dansk, læser boger, går i gym eller feste.


  https://www.duolingo.com/profile/chaffinches

  Hej Duolingo! Jeg hedder Jenny og jeg bor i England med min dansk kæreste. Jeg arbejder på et akademisk tidsskrift, som udgiver artikel om kunst, antropologi og arkæologi. Jeg elsker fugle og ændre dyr og i øjeblikket lærer jeg stenhuggeri ... og naturligvis kan jeg godt lide at lære sproger i Duolingo!

  Mange tak x


  https://www.duolingo.com/profile/Jenny65689

  Jeg taler flydende Gaeilge (Irish) hvis du har brug for hjælp når som helst :)


  https://www.duolingo.com/profile/karissaamc

  Hej! Mit navn er Karissa og jeg kommer fra Amerika. Min familie er fra Iowa men jeg bor i Texas med min kæreste og vores kat, Groucho. Vi skal giftes næste lørdag! Jeg har en grad i engelsk og jeg har en anden grad i poesi. Jeg er en forfatter og en lærer. Jeg elsker sport, øl, Hannibal, X-Files, og især mine to nevøer.


  https://www.duolingo.com/profile/DanishTube

  Hejsa!! Jeg hedder Liam og jeg kommer fra England. Jeg boede i Danmark to år siden, hvor jeg bl.a. passet børn. Jeg bor på nuværende tidspunkt i Nottinghamshire og arbejder i en butik hedder, 'Primark.' Primark er den mest populære butik i England lige nu, så der er selvfølgelig godt nok masse af arbejde hver dag.

  Jeg kom første til at elske Danmark på grund af min yndlings band, 'Mew,' når jeg fandt ud af at drengene er danskere. Derefter begyndt jeg at lære dansk, se danske film, og høre danske musik.

  Jeg er vildt med dansk kultur og sprog!! Min kæreste bor også i Danmark, og derfor plejer jeg at rejse tit til Danmark at besøge hendes. Jeg ku' godt tænk mig at bosætte mig i Danmark i fremtiden, men det er jo svært.

  I min fritid spiller jeg guitar og synger i en band, hvor jeg spiller 'rock covers,' f.eks. My Chemical Romance and Paramore. Jeg er ikke så dårlig til at spille trommer og keyboard, men jeg kan bedst lide guitar. Det kunne være hyggeligt at spille en koncert i DK næste år, men det vil jeg finde ud af.

  Tak for læsning.

  Liam


  https://www.duolingo.com/profile/EleanorTilbrook

  Hej alle! Jeg hedder Ellie og jeg kommer fra England. Jeg bor i London, hvor jeg er studerende. Med Duolingo lærer jeg dansk fordi min mormor kommer fra Danmark, og jeg ønsker at lære hendes sprog! Jeg kan godt lide læse og gå i teatret. Jeg vil gerne tale dansk nok at snakke med mine danske venner og min familie i dansk, og jeg ønsker at forstå danske filme uden undertekster.


  https://www.duolingo.com/profile/Josefinemingp

  Hej Elanor! Your very good and the text is easy to understand! :) Though if you want to sound native instead of using the verb "ønsker" it's more common to use the expression "jeg vil gerne" in a lot of contexts not that it matters a lot :)

  "Jeg kan godt lide læse" -> "Jeg kan godt lide "at" læse" I think this is similar to english like "to read" - "at læse"

  Again "dansk nok at snakke..." -> "dansk nok "til" at snakke..."
  like "danish enough "to" speak with..."

  "danske filme" -> "danske film" film is an irregular word because it stays the same in pluralis but again please keep conjugating happily and you will improve!

  Thank you for the interest in our language :)


  https://www.duolingo.com/profile/Jakob48272

  hej mit navn er Jakob jeg er 16 år gammel og jeg kommer fra en by i Danmark hvor jeg bor sammen med min far mor og storesøster. i min fritid elsker jeg at stå på skateboard da jeg syntes at det er meget sjovt og spændende


  https://www.duolingo.com/profile/tani17
  • 2538

  Hej, Jeg hedder Tani og jeg bor i Missouri. Jeg har to datter og to dattersonner. Min morfar var dansk og han ankommede til america en arhundrede siden. Nar jeg var eleve jeg have levet i danmark en sommer med en dansk familie. Min favorit mad er rodgrod med flode.


  https://www.duolingo.com/profile/playhanafuda

  Hej! Jeg hedder Aaron. Min mor, mine søstre og jeg kommer fra Amerika, og min far kommer fra El Salvador. Min mors forældre kommer fra Mexico. Vi lever en Las Vegas. Min først sprak er spansk, men min engelsk er bedre. Jeg ønsker at lære dansk og ukrainsk, så jeg bruger Duolingo. Jeg elsker dette kursus! Tak for gører det!


  https://www.duolingo.com/profile/Elena219917

  Hej alle sammen! Mit navn er Elena og jeg er fra England, men min mor's familie stammer fra Bornholm. Jeg går i skøle her i England, og da jeg var lille gik jeg i børnehave i København. Med Duolingo lærer jeg dansk, spansk, fransk, tysk, russisk, italiensk, norsk, esperanto og irsk. Jeg elsker sprog! På skole lærer jeg russisk, fransk og latinsk. Jeg ka' også godt lide at snakke med mine veninder (på engelsk, naturligvis) og bage kager og småkager. Jeg har også en hamster. Dens navn er Pumpkin (græskar).


  https://www.duolingo.com/profile/suerad

  Hej, Jeg hedder Susan, og jeg kommer fra England. Jeg arbejder for en schweizisk virksomhed. Min onkel bor i Danmark, og jeg vil gerne besøge ham og tale dansk og ikke bare engelsk.


  https://www.duolingo.com/profile/margeangie

  Jeg har læst din besked, men jeg ikke kan hjælpe dig virkelig, fordi jeg er tysker og vil også forsøg at lære dansk. Der er ikke så mange mennesker i Tyskland, som taler dansk, især i Syd-Tyskland, hvor jeg kommer fra. I mellemtiden har jeg fundet nogle venner i København og kan besøge dem engang imellem. Jeg sznes, det er bedst, du kommer til Danmark og snakker med de mennesker som du møder. Du kan skrive til mig, hvis jeg kan hjælp dig


  https://www.duolingo.com/profile/suerad

  Tak. Jeg lærer langsomt. Jeg nyder det bedre end fransk og håber at besøge Danmark snart.


  https://www.duolingo.com/profile/Mahi-The-Duo

  Hej, Mit navn er Mahi og jeg kommer fra paksitan. Jeg er gift og mit mand kommer fra Denmark. Han er software ingenior. Vi elsker hinenden maget. Jeg er advokat med profession. Jeg elsker at laese. Jeg elsker regn, det gor mig glad.


  https://www.duolingo.com/profile/annekadl

  Hej, jeg hedder Anneka! Jeg er fra filippinerne, men jeg snakker ikke tagalog flydende. Jeg lærer dansk fordi min kæreste er dansker. Jeg er enogtyve år gammel. Jeg er i tredje år college og jeg tager bachelor i informationssystemer. Jeg bor med min mormor og onkel, fordi mine forældre bor i udlandet. Jeg boede engang i Hong Kong med mine forældre, og min liveret er Dim Sum. Tak for et du læste med!


  https://www.duolingo.com/profile/bjarkehs

  Remember to use the option that allows people to comment.


  https://www.duolingo.com/profile/oppikoppi

  Is it not enabled?


  https://www.duolingo.com/profile/bjarkehs

  No, for some reason I can't edit it. You set it where you get the link.


  https://www.duolingo.com/profile/oppikoppi

  I found it, I believe.


  https://www.duolingo.com/profile/SavvyKlillian

  Hej! Jeg hedder Valandra. Jeg er en proffesionel danser og jeg elsker at læse bøger. Jeg vil gerne have en hund, men jeg tror, de er for dyre, så jeg hav en fisk. I marts, jeg går til Danmark fordi jeg studerer dansk. Det er min første errrr......tid? Farvel, og unskyld hvis det er bad (don't know the Danish word!)


  https://www.duolingo.com/profile/bjarkehs

  It is generally easier with Google Docs if you allow the commenting, because then people can suggest edits directly. But your text is definitely not "dårlig" or how you'd use it in that sentence "dårligt". I would say "at de er for dyre", because "at" works as a reasoning.

  Hav should be har.

  Even though in English you say "go to Denmark" you'd in Danish translate it as "tager", so you're taking to Denmark, or travelling. You'd also probably say "Til marts" instead, but the meaning still comes through. The subject-verb order has a tendency to change in subordinate clauses causing it to be "går jeg til" (but make it "tager jeg til". Are you traveling to Denmark because you are studying Danish? And it is your first "gang". 1 time, 2 times, 3 times = 1 gang, 2 gange, 3 gange.


  https://www.duolingo.com/profile/PatrykPias1

  Hej! Jeg hedder Patryk og jeg kommer fra Polen. Jeg studerer germanistik på universitetet i Wroclaw. Jeg arbejder som tysklærer i skole. Jeg lærer danks på Duolingo, og på universitetet også. Jeg synes, dansk er ikke svært, men udtale er rigtig svært. Alligevel lærer jeg gerne. Jeg elsker fremmedsproger. :)


  https://www.duolingo.com/profile/km1

  Jeg lærer dansk på Duolingo, og også på universitetet. Jeg synes, at dansk ikke er svært, men udtalen er rigtig svært. Alligevel vil jeg gerne lære. Jeg elsker fremmedsprog.


  https://www.duolingo.com/profile/Germanist123

  Hej! Jeg hedder Jeremy og jeg kommer fra Amerika. Her er jeg Tysklærer i en skole. Min familie kom fra Danmark mere end 100 år siden. Jeg kan godt lide at lære sproger. Med Duolingo lærer jeg Dansk og Spansk. Jeg kan også godt lide at løbe og læse (ikke på den samme tid!). Jeg vil gerne snakke med anden mennesker som lærer eller taler dansk! Jeg snakker selvfølgelig også engelsk.


  https://www.duolingo.com/profile/Sofiadcs

  Hej Jeremy! Very well written, good job! You have made a few mistakes, but it's nothing that makes you incomprehensible. :)

  First of all: we Danes do not like to capitalize a lot. Professions, weekdays, months and languages are not capitalized, however names, contries, companies, movies, cities, public places (e.g. Rådhuspladsen in Copenhagen, Place de la République in France) and etc. are capitalized. :) So: tysklærer, dansk and spansk are not capitalized.

  In Danish when you "go to school" you "går i skole". When you are a German teacher "at a school" you are a German teacher " en skole". I know it's confusing. :/ I could list more examples on this, but I don't want to confuse you. You can ask for more. :-) For now you just need to correct your sentence to this: "Her er jeg tysklærer på en skole".

  "more than 100 years ago" becomes "for mere end 100 år siden". Just remember that little "for" in this saying/expression. :)

  "Sprog" in plural is also just sprog not "sproger" - but the fact that you applied the common plural rule shows that you know how to make common plural, so that's good!

  In English one says: "not on the same time" so I get why you add the definite article "den" - but don't do that in this expression/saying. So the correct sentence is: "ikke på samme tid!"

  You wrote: "anden mennesker" the correct adjective is: "andre mennesker". This text is getting a little long, so if you want to know why I can go into details. :)

  And just a little note, it's not very important but just keep in mind that you don't "snakker spansk" you "taler spansk". Besides that "at tale" and "at snakke" is synonyms in the dictionary, they have different connotations: "at snakke" is more informal. You "snakker" with your friends, "sniksnak" means "nonsence", someone may "snakke" too much - get it? I hope so. :) If you have any questions please ask. Sorry for the long post, I hope you survived!


  https://www.duolingo.com/profile/Germanist123

  Mange tak for kommentarerne! Præpositioner er altid sværte til mig og mine tyskstuderender. Jeg er glad at dansk har ikke dativ og akkusativpræpositioner som tysk! Mine fejler er måske på grund af jeg taler engelsk og tysk. Tusind tak for din hjælpe, jeg har lært meget.


  https://www.duolingo.com/profile/Sofiadcs

  Det var så lidt, det er min fornøjelse! :))

  Jeg kan se, at du har brugt rettelserne i din nye tekst, super flot! Jeg er også glad for, at du har valgt at svare tilbage på dansk - det er super fedt! :D Her er lidt mere at tænke over. ;-)

  "Mange tak for kommentarerne! Præpositioner er altid svære for mig og mine tyskstuderende. Jeg er glad for at dansk ikke har dativ og akkusativpræpositioner som tysk! Mine fejl er måske på grund af at jeg taler engelsk og tysk. Tusind tak for din hjælp, jeg har lært meget."

  Ich spreche auch ein bischen Deutsch! Aber es ist nicht einfach. :P


  https://www.duolingo.com/profile/cglambourne

  Many years ago, while living in Danmark, I said to someone "Jeg snakker på (on) telefonen." When the friendly laughter subsided I was told that the image many Danes would see is one standing on the telephone and talking. In Danish one talks in(to) the telephone, Jeg snakker i telefonen. I also had a conversation in which I said, "Vi rejser i (in) en uge." I thought I was explaining that we were going to travel in one week. It caused several minutes of confusion because the listener thought I meant we would be gone for one week. I should have said, "Vi rejser om (which translates to several English prepositions) en uge."

  I was having a difficult time with prepositions until I came across a small yellow paperback called "hvilket forholds ord." It wasn't very large or expensive, however for a non-native speaker it was invaluable. I have no idea if the book is still available, but if it is, and you are a serious student, I would pay a great deal for this particular book.


  https://www.duolingo.com/profile/km1

  Jeg kan godt lide at lære sprog. Med Duolingo lærer jeg dansk og spansk. (ikke på samme tid!) Jeg vil gerne snakke med andre mennesker...


  https://www.duolingo.com/profile/km1

  Det var så lidt :)


  https://www.duolingo.com/profile/kevinbrowne1319

  Hej Jermey, jeg er også tysklærer på en skole (and adjunct at a small college) og jeg har lært en lidt norsk i Norge. Det var i 2005. Du kan skriver til mig, som du vil, men jeg ved ikke, hvis jeg kan give dig min e-mail. Jeg bor i Florida og jeg snakker også en lidt nederlandsk. Jeg synes, det er viktigt at lære sprog, men jeg har dårlig tid. Hilsen, Kevin.


  https://www.duolingo.com/profile/bonbayel

  Hej Kevin! Jeg har lige opdaget dette og tænkte at jeg kunne deltage lidt. Jeg er amerikaner, men boede i Danmark i næsten 30 år. Min datter bor der endnu - i København. Jeg læste til "cand. mag." graden (MA) med tysk og engelsk på universitetet i Aarhus, efter at have læst germansk sprogvidenskab i North Carolina. Og så underviste jeg både engelsk og tysk på danske gymnasier, mest på øen Bornholm. Jeg mener at jeg på nogle måder taler (eller rettere sagt, talte, idet jeg flyttede tilbage til USA for 16 år siden) bedre end nogle danskere. Der er nogle ting som danskere har lige så svært ved som amerikanere, som for eksempel forskel på ligge og lægge. Og fordi man ikke kan høre forskellen på af og ad er der mange der blander dem sammen. (På norsk har man opgivet, og bare skriver "a"!)

  Jeg elsker at lære sprog. Da jeg studerede i Danmark, lærte jeg Finsk (med svensk lærebog), litauisk (tysk lærebog), grønlandsk inuit (eskimo) udover at lære dansk. Jeg lærte russisk, tysk og fransk på college, og har repeteret russisk med Rosettastone, samt lært spansk og italiensk - med græsk liggende som den næste. Her i DL har jeg repeteret dansk, tysk og fransk, og brugte det også til at forstærke spansk og italiensk, fordi Rosettastone ikke bruger oversættelser eller grammatiske forklaringer..


  https://www.duolingo.com/profile/arielkangaroo

  Det er meget interessant. Er det svært at flytte til Danmark? Jeg har tænkt på det før.


  https://www.duolingo.com/profile/bonbayel

  Jeg tror at det nu er meget sværere at flytte til Danmark end da jeg gjorde for snart 50 år siden. Min søn, der boede udenfor Danmark i adskillige år, fik en fast stilling i Danmark, men hans panamanske kone kunne ikke få opholdstilladelse sålænge de boede til fremleje (i en andens møbleret lejlighed mens de ikke bor der.) Det endte med at de måtte købe en billig lille lejlighed, som så bagefter var virkelig svært at sælge igen, når det viste sig at hun var meget ulykkelig i Danmark. Vi snakker af og til om at flytte tilbage til Danmark, men det er ikke sikkert vi kunne gøre det, når vores eneste tilknytning er min datter. Men vi kunne i det mindste købe et sted at bo. Men vi er pensionerede, og det er ikke sikkert at Danmark ville have os trække på systemet, selv om jeg betaler skat af mine danske pensioner efter at have været lærer der.


  https://www.duolingo.com/profile/Jenny65689

  Jeg synes din historie er meget interresant! Hvorfor flyttede du til Danmark i første omgang? Og hvorfor vendte du tilbage til Amerika? Unskyld hvis min dansk ikke er meget godt, jeg lære for kun 6 måneder siden.


  https://www.duolingo.com/profile/kingthatcher

  Hej! Jeg er Thatcher, jeg kommer fra USA. Jeg tænker, at dansk er et smukt sprog og Danmark er et meget interessant land, og det er muligt, at jeg vil rejse til Danmark for at studere på universitet, så disse er mine grunde for at lære dansk her på duolingo. Jeg elsker at lære sprog (jeg kan snakke engelsk, kroatisk, lidt mandarin, og jeg tager til tajikistan for at lære tajik denne sommer), og jeg spiller bratsch.

  Tusind tak, og jeg håber, at det er ikke for svær at læse mit forfærdeligt dansk. :D


  https://www.duolingo.com/profile/km1

  It can be hard to learn which word to use in Danish to express "think". In your example, it should be "Jeg synes, at dansk er et smukt sprog og Danmark er et meget interessant land.." You are expressing an opinion so "synes" is the right word.


  https://www.duolingo.com/profile/Shostarsson

  I was wondering about the "synes" and "tænker" difference as well. So you enlighten it. If there is any opinion expressed then "synes" should be used.

  Mange tak. :-D


  https://www.duolingo.com/profile/Reisam

  Hej! Jeg hedder Raisa og jeg kommer fra Holland. Jeg studerer jura i Amsterdam, men jeg bor i Hilversum. Jeg arbejder som postbud, fordi jeg kan godt kombinere dette job med mine studier. Jeg kan godt lide at se tv og film. Jeg elsker scandinavisk serier, f.eks. Wallander, Forbrydelsen, Borgen og Bron/Broen. Det er fordi jeg vil gerne lære dansk. ;-) Jeg kan også godt lide at gå udenfor. Om vinteren, jeg skøjter gerne!


  https://www.duolingo.com/profile/RidderJakob

  You don't need 'godt' in that sentence: "Jeg arbejder som postbud, fordi jeg kan kombinere dette job med mine studier". When using adjectives to describe a plural, in this case 'serier', you need to add an 'e' after your adjective. "Jeg elsker skandinaviske serier". Another example: En pæn hat - To pæne hatte.

  I am a bit unsure of what you are trying to express with "Det er fordi jeg vil gerne lære dansk". Do you mean "That is why I want to learn danish"? (Det er derfor jeg vil lære dansk)

  Last sentence should be "Om vinteren skøjter jeg gerne"

  Very well written!


  https://www.duolingo.com/profile/Reisam

  Thank you so much for your commentary! I was indeed trying to say 'that is why I want to learn Danish'.

  It's actually a bit silly that I got the last sentence wrong, because in Dutch we use the same word order. (In de winter schaats ik graag.)

  Thanks again :-)


  https://www.duolingo.com/profile/RidderJakob

  The word order is very difficult! You're welcome :)


  https://www.duolingo.com/profile/GiVaDoAr

  Hej allesamen! Jeg hedder Arvy og jeg er litauisk. Det er min anden vinter i Danmark. Hvad laver jeg her? Jeg studerer bygningskonstruktør i Skive. Jeg kan godt lide dette uddanelse. Efter skole jeg arbejde i en sted, hvor jeg kan, men jeg er for genert at snakke dansk. :/ Jeg kan forstå nogen ting, men jeg kan ikke åbne min mund og sige nogen i dansk. Jeg hade det! :D Så, jeg har også begyndt at danse dette år. Det var en min drøm for nogen tid. Jeg prøve at lære salsa og bachata. Jeg elsker det danse stil og musik. Det var kun 2 uger, men jeg kender mange sej "manøvrer". Okay, det er nok om mig!


  https://www.duolingo.com/profile/Shostarsson

  Hej alle! Mit navn er Rémi og jeg kommer fra Frankrig. Jeg elsker mange ting. For eksempel, Snowboard, sne, nature og teknologisk ting. Jeg laver iPhone og Windows Phone apps. Det er meget interessant.

  Jeg har nogle venner i Danmark. Så er det hvorfor jeg vil dansk lære. Jeg ønsker tale med dem i deres egen sprog.

  Duolingo er fremragende. Jeg er i stand at skrive sætninger nu. Jeg håber at alle kan godt lide det som mig. Det er hvorfor jeg ændrer min telefon og min facebook kontos sprog til dansk . Det et en fremragende måde til lære nye ord hvis du er seriøs om studere dansk. :-)

  Mange tak til Dansk team. Og dette exercise er en godt måde at lave os prøve vores dansk. :-) Jeg håber at jeg har ikke lavede for mange fejl.

  And any correction is really welcome here.


  https://www.duolingo.com/profile/RidderJakob

  Ask if you want the errors explained :) See if you can spot the mistakes!

  *snowboard (line 1)

  *natur (line 2)

  *teknologiske (line 2)

  *Det er derfor jeg vil lære dansk (line 3)

  *Jeg ønsker AT tale med dem i deres EGET sprog (lines 3-4)

  *Jeg håber at alle kan lide det ligeså meget som mig (tricky sentence) (lines 5-6)

  *'derfor' instead of 'hvorfor' (line 6)

  *Facebook-kontos (line 6)

  *om AT studere dansk (line 7)

  *Dansk-teamet (line 8)

  *'denne' instead of 'dette' (line 8)

  *'god' instead of 'godt (line 8)

  *at lade os prøve vores dansk (line 8)

  *Jeg håber at jeg ikke har lavet for mange fejl (lines 8-9)

  Well done!


  https://www.duolingo.com/profile/chaered

  Hej! Jeg bor i de Forenede Stater, og kommer oprindelig fra Holland. At lære sprog er noget som jeg kan lide godt. Så er jeg meget glæde for, at duolingo har skaffet sådan et smukt sted til at studere sprog, at lære nye sager, at øve det som man (troede sig at man) kender, og til at finde andre mennesker som lige gør det samme. Jeg havde lært noget dansk ifør, og rejst til Danmark på ferie, men det var for flere år siden, altså når jeg fandt duolingo var jeg glæde for have fundet mugligheden til at fortsætte sprogets studiet. Mit træ er halvdelen færdigt, selvom det er ikke særlig gyldent lige nu; mon jeg kunne få det fuldstændigt dette år? Vi skal se. Hilse og tillykke til alle andre danskstuderende her hos duolingo!


  https://www.duolingo.com/profile/bclarksvendsen

  Hej, jeg hedder Brittany og jeg kommer fra Michigan (eller USA...). Jeg taler engelsk, men jeg er prøver min hånd på dansk. Jeg lærer dansk fordi min kæreste er fra Danmark og jeg rejser meget til Danmark. Min næste tur er i marts og april. I øjeblikket jeg arbejder. Jeg er ikke i skole men jeg har plan at studere massage therapy næste januar.


  https://www.duolingo.com/profile/DalekCaan99

  Goddag. Jeg er DalekCaan99, jeg er engelsk og jeg elsker sprog! Duolingo er fantastisk!


  https://www.duolingo.com/profile/Trev34

  Hej allesammen! Jeg Hedder Trevor og jeg kommer fra North Carolina ( eller fra USA). Jeg taler engelsk, men er prøver at lære dansk. Jeg er lære dansk fordi jeg har venner i Danmark og jeg vil gerne tale med dem i dansk! Taler dansk er så svært fordi af udtalen men jeg kan skrive det mindst. Jeg vil gerne af taler dansk med min venner og stille dem hvordan har du det eller hva' så? Duolingo er fantastisk og jeg håber at tale flydende dansk snart! Farvel og goddag!


  https://www.duolingo.com/profile/mark001616

  Hej, Jeg hedder Mark, jeg taler ikke dansk,Jeg taler spansk og engelsk. min bedstefar taler dansk,engelsk,tysk og spansk!

  I hope i typed a few things right :p


  https://www.duolingo.com/profile/OwenYoung1

  Hej! Jeg hedder Owen. Om morgen, jeg spiser kød og jeg drikker te uden sukker. Jeg kommer fra Amerika. Jeg vil gerne går til Danmark, men jeg har ikke tid. Før jeg arbejder, jeg går til Danmark ikke. Men mig og min familie går til Italien om sommer. Jeg elsker lege på min computer når jeg laver ikke på lektier. Tak for alle!


  https://www.duolingo.com/profile/aredgrave

  Hej, jeg er Anthony. Jeg elsker spiser krabber fordi jeg er fra Baltimore. Min bedstemors far er fra Bornholm. Jeg kan godt lide Min Lille Pony og Dungeons og Dragons. Jeg ønsker at skrive til computerspil. Min kone elsker at gøre medicin med planter.


  https://www.duolingo.com/profile/ninu.mars

  Hej! Jeg hedder Marina. Jeg er fra spanien og jeg er studeren i Danmark nu. Jeg også arbejder her. Jeg lærer dansk fordi jeg behøver det. Jeg elsker danser og synger. Jeg også lærer spiller guitar og jeg elsker det. Jeg har en bror. Han hedder Toni og han bor i Schweiz nu. Han arbejder der. Han er en ingenør. Han bruger Duolingo fordi han lærer tysk med det. Jeg meget elsker ham. Min forældre bor i Spanien med mine hunde og min kat. Jeg sommetider savner dem. Men jeg er glad her, Danmark er meget smukk!


  https://www.duolingo.com/profile/Ezephy

  Hej! Jeg hedder Ezephy og jeg kommer fra England. Jeg ankom i Danmark for en måned siden og jeg begynde at studere i september. Jeg vil studere undervisning. I min fritid jeg kan godt lide at lytte til musik, læse og gå til sport. Jeg går til volleyball gang om ugen. Undertiden jeg gøre klatring og gå til badminton. Min yndlingssport er skiløb, men det er ikke muligt her uden sne! Tak for læsning!


  https://www.duolingo.com/profile/Jenny65689

  Dit navn er interessant, hvor kommer det fra?


  https://www.duolingo.com/profile/Amiiii.

  Hej! Vi har en god dag i dag, fuld af solskin! :3

  Jeg hidder Amanda men jeg foretrækker at hedde Ami. Jeg var født i Ungarn og efter 20 år jeg har forladt min søde hjem. Nu jeg bor i Danmark og arbejder på et opholdssted. Ifølge min plan, i september jeg vil begynde min studier på universitet. I min lille fritid, jeg kan godt lide høre musik, gå tur i skoven, bruge tid med mine venner, selvom det er mulig kun gennem skype. :P Og naturligvis jeg prøver at lære dette dejlig sprog. :D Jeg elsker også anderledes sports som basketball, volleyball, etc. :) Så, denne er jeg kort sagt. ;)

  Hej, hej!


  https://www.duolingo.com/profile/jansindl3r

  hvor kommer du fra? (unfortunately i removed my stupid essay before reading your comment) Jeg går til danmark i sommer, til Horsens. Jeg ser "Skype", du ønsker skype? Jeg er 20 år gammel, jeg kan lide kunst (ågso studerer kunst), sjov og drikke alhocol med mine venner ;D


  https://www.duolingo.com/profile/jansindl3r

  ahaa I found that :D jeg ikke elsker Honza, jeg hedder Honza. Min dansk er ikke godt, så undskyld :( men med træning jeg er bedre og bedre


  https://www.duolingo.com/profile/Amiiii.

  Oh yeh.:D Det var sjovt, jeg tænkt du var min ven ( fordi min vens kæreste hedder Honza). Jeg kommer fra Ungarn men jeg bor i Denmark (Ulfborg). Og du? Om skype...jeg elsker ikke men jeg har ikke andet valg at snakke med min venner og familie.:):( :D Hvilke kunst kan du lide godt?:)


  https://www.duolingo.com/profile/jansindl3r

  jeg er Honza (Jan) fra tjekkiet.. men jeg elsker Kiraly utca i Budapest ;D jeg var der i februar.. Jeg kan lide alle former, men jeg gør "graphic design". Og fra hvis part i Danmark du kommer fra? er det nær til Århus eller ? Jeg ved det der :D I want to speak Danish with someone, but I haven't met many so I ll ve to use skype. However, I am very shy for that thought ;D


  https://www.duolingo.com/profile/Amiiii.

  Jeg vil ikke skrive min skype her.:D Men jeg vil gerne tale på dansk med du...:)


  https://www.duolingo.com/profile/jansindl3r

  jeg ved du vil ikke skrive det ;D i will for few minutes, i will remove after you adding,, i dont wanna call just type about some danish stuff, right? :D


  https://www.duolingo.com/profile/dsmndnmsb

  jeg hedder Desmond og jeg kommer fra amerika. jeg er ved at lære dansk på grund af jeg ønsker at forstå dansk kultur. jeg kan tale engelsk, tysk, og spansk. jeg begyndte spansk omkring tyve år siden. jeg overvejer ikke mig selv flydende, men jeg kan snakke med nogen godt nok. jeg har læst "La Hojarasca" fra Gabriel Garcia Marquez, men med en ordbog. jeg vil gerne forbedre min spansk med hjælp fra Duolingo. jeg startede tysk for seks år siden, men jeg har ligesom brug for mere praksis. jeg er i gang at studere for A1-B1 under dette år. godt, jeg arbejder ligesom med computer, men jeg er ikke programmør. jeg ønsker at være en til sidst :) jeg er ved at lave en radio "from scratch" og jeg skal lave mere radioer om sommeren. jeg plejer at løbe to gange om ugen. når det er koldt, er det svært. det er alt til nu.


  https://www.duolingo.com/profile/Trees346009

  Hej. Jeg er Trees. Jeg bor i Holland, i byen "Den Haag". En Dansker ville sige "Haag", men ordet "Den" er del af det byens navnet. Jeg lærer Danks fordi min ven har to børn der taler kun Dansk. De bor i København. Mit første besøg til Denmark var næsten tredive år siden, og jeg elsker byen og sprog. Mit arbejde er en kombination af uddannelse og kultur og litteratuur, og den danske litteratuur er en interessante, jeg tror. I dag jeg har installeret en app med dankse radio på min mobil, så jeg kan øve i at lytte at talt Dansk


  https://www.duolingo.com/profile/AleksicNikola

  Goddag! Jeg hedder Nikola. Jeg kommer fra Serbien. Jeg lærer engelsk i skolen, men jeg elsker dansk, så jeg lærer dansk her. Mine hobbyer er fotografi, boger og sproger. Jeg elsker lægemiddel også. Jeg vil gerne snakke med mennesker fra Denmark. Jeg håber at jeg har skrevet denne god! :D


  https://www.duolingo.com/profile/Jabberwocky1182

  Hej! Mit navn er Jane og jeg kommer fra Amerika. Jeg taler engelsk og spansk og lidt dansk. Jeg elsker snakker med folk. Jeg har venner fra Danmark og vi er sammen i april. Jeg ønsker at overraske dem. Jeg kan lide laeser og laver mad. Jeg har to sorte hunde og en farverige kat. Tak for undervisning mig dansk! Hej hej! (I did everything I know by myself, but had a bit of help from Google translate for things I haven't learned yet. Can't wait to learn more!)


  https://www.duolingo.com/profile/PabloEirin

  hej! jeg edder Pablo og jeg snakker spansk, engelsk og en lille fransk man jeg vil gearne snakker dansk. Jeg kan godt lille Danmark. Duolingo er fantastikt og jeg laerer mange men jeg er traet forbi jeg arbejder mange.


  https://www.duolingo.com/profile/GabiTiger

  Hvad er problemet med udstationering personlige oplysninger? Jeg er naiv og forstår ikke alligevel: Jeg heddle Gabriela, Jeg kommer fra Romania og jeg er 22 ar Jeg bor I Aalborg og jeg studerer pa kolegium. Jeg elsker tagner og dyr. Det er alt jeg kender.


  https://www.duolingo.com/profile/sweet_dansk

  jeg er meget spændt til at skrive i dansk for den første gang! Anyway (kunne ikke oversæt det ord) jeg hedder Ahmed og jeg begyndt til at lære dansk noget tid siden.. jeg har fundet Duolingo websted nyttige (mere specifisk - den danske hold - især som de er organiseret og venlige). jeg føler at jeg er bestemt forbedrer men jeg er stadig kæmper med lytter. dansker tale så hurtigt og jeg føler jeg kan ikke holde op med dem. jeg håber situationen forbedrer!

  også jeg var spekulerer.. hvis jeg nogensinde gå i stå med ord.. kunne jeg oversæt engelsk ord ved ord? eller er det ser ud mærkelige?

  vi har sikkert brug for mere skrivning aktiviter. vi ser fremad til at dem. tak for dig


  https://www.duolingo.com/profile/sweet_dansk

  hvad (baglandet) betyder? fundet det i nyhed på anden dag - under den politisk afsnit.. for nogle mærkelig grund google translate holde på fortæller mig det betyder (vinterland).. også er der et forskelligt sted (eller tråd) hvor I diskutere forvirringer, generelt spørgsmålene, eller ords betydning..


  https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

  It's the backers or the votes for that specific person or party when it's used in politics.


  https://www.duolingo.com/profile/mwolfe123

  Hej! Mit navn er Megan, og jeg er fra Amerika. Dansk er virkelig svært for mig! Men jeg elsker dansk. Det er et smukt sprog. Jeg er psykologistuderende på et universitet. Min hobby er at studere historiske flyvemaskiner fra 1. verdenskrig og 2. verdenskrig. Jeg elsker også astronomi! Jeg er virkelig spændt på at lære dansk. Sorry if what I just wrote didn't make any sense! I tried! :)


  https://www.duolingo.com/profile/Jacse

  Wow! Jeg kunne simpelthen ikke finde én eneste fejl! Fantastisk godt skrevet, fortsæt det gode arbejde!

  Jeg tror du er den første jeg nogensinde har hørt sige, at dansk er smukt - de fleste synes, at det lyder som at snakke med en kartoffel i munden.


  https://www.duolingo.com/profile/mwolfe123

  Jacse, mange tak for din hjælp! Det er godt at vide, at jeg skriver klart. Haha, Dansk lyder ikke som folk har kartofler i munden. :) Jeg besluttede at lære Dansk, fordi det er så smukt! Jeg håber du har en dejlig uge, og tak igen!


  https://www.duolingo.com/profile/DanishTube

  pahaha, kartoffel i munden. Jeg synes også, at dansk er et meget smukt sprog at høre på. Det gør mig vildt glad når jeg lytter til en, 'native Dane,' snakker.


  https://www.duolingo.com/profile/bonbayel

  Jeg synes at det afhænger af hvor folk er fra, om dansk er smuk. Min dansk "familie" (jeg var gift dansk) kommer fra Jylland, og jysk synes jeg er meget smuk. Derimod er jeg ikke så vildt med københavnsk! Jeg underviste på gymnasiet på Bornholm i 7 år. Af og til kunne jeg ikke forstå mine elever når de talte dialekt, men jeg elsker den bornholmske landskab og sproget, lige som så mange steder i Jylland, som jeg savner meget. Desværre bor min datter og barnebarn i København nu og jeg i Californien, så der er langt imellem. Gud ske lov for Skype!


  https://www.duolingo.com/profile/Jenny65689

  Meget interessant! Jeg ser at du lære Gaeilge (Irish) også. Jeg ville være glad for at hjælpe dig når som helst, jeg taler flydende Gaeilge :)


  https://www.duolingo.com/profile/sojochnowitz

  hejsa! jeg hedder sophia og jeg kommer fra amerika. Jeg har en hvid kat og en svort hund. Jeg kan godt lide farven lilla. Jeg kan godt lide pasta, ost, og saft. Jeg har en far, en mor, og en bror. Jeg elsker spiser mad og spiller men mine kat.


  https://www.duolingo.com/profile/Fribert

  Good job! I have a few corrections for you. Svort = sort, and "Jeg elsker spiser mad og spiller med mine kat" is called "Jeg elsker at spise mad og lege med min kat" otherwise its good ;-)


  https://www.duolingo.com/profile/MIW245

  Just to clarify for you Sophia, 'at spiller' is 'to play' but only in the sense of playing something (like an instrument or a board game). 'at leger' is 'to play' but in the sense of playing with your cat, or when children play together.

  Jeg spille klaver - I play the piano Jeg lege med min cat - I play with my cat

  I hope that helps :)


  https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

  Just to clarify the clarification: "At spille" is "To play". "At spiller" would be "To plays/to playing". Same goes with "at leger" should be "at lege".

  So: Jeg spilleR klaver, jeg legeR med min kat. the S makes it present. "I am playING piano" is important since you cannot say (don't ask we why) "I play piano in Danish".

  Source: Native.

  Good job nevertheless, just wanted to add my 2 cents :) (Or øre)


  https://www.duolingo.com/profile/ThorsenHygge

  This is really good! Just a little thing - maybe just a typo. Svort = sort Also, I think it's "jeg elsker AT spiser mad", but maybe I'm wrong :)


  https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

  Almost correct, it's "Jeg elsker at spise mad" (no R, cause that would make it "To eating")


  https://www.duolingo.com/profile/rahulvns14

  Dave alle! Jeg hedder Rahul og jeg kommer fra Indien. Jeg elsker laeser bog og avise. Jeg bruger tid pa computer. Jeg kan lido duolingo


  https://www.duolingo.com/profile/Poulpoul

  Hej Rahul. Meget forståeligt men med enkelte fejl.

  DAV alle! Jeg hedder Rahul og jeg kommer fra Indien. Jeg elsker AT LÆSE BØGER og AVISER. Jeg bruger tid på computer. Jeg kan LIDE duolingo


  https://www.duolingo.com/profile/yaci28

  Hej! Jeg hedder Maria jeg Kommer fra Colombia, jeg bo I Copenhagen næsten 2 år, jeg er ikke i skole men jeg lærer Dansk helt selv med computeren og internet, dansk er en rigtigt svært sprog fordi jeg taler spansk men jeg er maget motiverer fordi jeg bo i land. jeg håber noget kan hjælp mig med min dansk jeg elsker at lærer sproget og læser bøger jeg kan godt taler engelsk også.. jeg siger undskyld for min dansk er ikke så godt :P Tak for det!!!


  https://www.duolingo.com/profile/Poulpoul

  Hej Maria. Meget forståeligt dansk, men med nogle standardfejl.

  Hej! Jeg hedder Maria. Jeg kommer fra Columbia. Jeg HAR BOET i Copenhagen I næsten 2 år. Jeg er ikke i skole, men jeg lærer dansk helt selv med computeren og INTERNETTET. Dansk er ET rigtigt svært sprog, fordi jeg taler spansk. Men jeg er MEGET MOTIVERET, fordi jeg BOR i LANDET. Jeg håber NOGEN kan HJÆLPE mig med MIT dansk. Jeg elsker at LÆRE sproget og læse bøger. Jeg kan godt TALE engelsk også. Jeg siger undskyld for AT MIT dansk ikke er så godt.

  SELV TAK


  https://www.duolingo.com/profile/yaci28

  Mange tak !!!! Jeg tog notater! :DDDD


  https://www.duolingo.com/profile/LauraBarza

  Hej, jeg hedder Laura og jer studerede dansk på universitetet (20 år siden...). Jeg glemmer det, og jeg kan ikke lide det! ....:( Jeg bor i Paris men jeg er italiensk. Jeg taler engelsk og fransk også et min mand er halvt norsk. Jeg vil gerne møde nye venner (dansker som lærer italiensk/englesk/fransk?). Duolingo er fantastisk!! ;)


  https://www.duolingo.com/profile/lillesild

  Hej! Jeg hedder Karen. Jeg er amerikaner og min kæreste er dansker. Vi mødte os i London. Han var i university og jeg var på ferie. Jeg bor i USA og jeg er en engelsk lærer. Mine elever kommer fra mange lander. Jeg vil taler dansk fordi jeg vil flytte mig til Danmark.


  https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

  Hey Karen!

  Lucky you! I see your Danish is coming along nicely as well :)

  "Vi mødte os i London" means "We met us in London", which sounds out-of-this-world to me :D Each other is called Hinanden. "Vi mødte hinanden i London" English teacher is engelsklære.
  countries is "Lande". Lander means "landing" like a plane ;) "taler" is "speaking". Speak would simply be "tale" so that "Jeg vil tale dansk" becomes "I will speak Danish". Also "..fordi jeg vil flytte mig til Danmark" "Because I will move me to Denmark". Just remove the "mig".

  This might seem like a lot of corrections, but really, you are doing very well !! Anyone would be able to understand you.

  Regards, Wyrtz


  https://www.duolingo.com/profile/lillesild

  Tusind tak, Wyrtz! I really appreciate your taking the time to respond, and for all the kind words and corrections!

  Best, Karen


  https://www.duolingo.com/profile/softballninja4

  Goddag! Jeg hedder Emily. Jeg er 22 år. Jeg har en dansk vend men hun er ligesom min søster. Hun hedder Michelle. Michelle taler godt engelsk, men jeg kan lide at taler dansk med hende. Jeg kommer fra Amerika. Jeg taler tysk og russisk, og en lidt dansk, men min modersmål er engelsk. Min far er pastor og min mor lærer. Jeg har en bror og to søstre. Jeg har også en smukke kæreste. Jeg elsker min familie meget. Måske det var en lidt afbrudt. Undskyld, jeg er ikke en lærd. hej hej.


  https://www.duolingo.com/profile/NormanNagy1

  Hej Emily! Det var en fint skrivning. Kan du fortælle os hvordan mødte du med din dansk ven?


  https://www.duolingo.com/profile/softballninja4

  Ja, Hun var studerende og boede i mit hus. Senere var jeg bor i Tyskland, og besøgte hende i Danmark. Det er et smukt land.


  https://www.duolingo.com/profile/NormanNagy1

  Det er vrikelig en smukt land. Jeg studerer her i øjeblikket. Er du i USA nu? Hvad laver du?


  https://www.duolingo.com/profile/softballninja4

  Ja, jeg er i USA nu. Jeg er oversætter for militæret. Hvad gør du studere?


  https://www.duolingo.com/profile/NormanNagy1

  Jeg studere maskinindustrien. Uddannelse er meget god her, fordi det er praktisk. Hvad sprog oversætter du til?


  https://www.duolingo.com/profile/uzen

  Hej! Jeg hedder Victoria og jeg bor i Virginia. Jeg er fra USA og jeg har venner hvem er fra Danmark. Jeg lærer Dansk fordi jeg ønsker at taler Dansk med min Dansk venner.Jeg kan godt lide at læser og at spiller video games. Jeg ser en masse film og tv. Rita er min dansk tv-show nu. De kan ser det om Netflix.


  https://www.duolingo.com/profile/NormanNagy1

  Hej. Kan du fortæl mig hvad er det dansk tv-show, Rita om?


  https://www.duolingo.com/profile/NormanNagy1

  Hej alle! Jeg hedder Norman og jeg kommer fra Ungarn. Jeg er toogtyve år. Øjeblikket bor jeg i Danmark. Jeg flyttede her om fire måneder siden for studere. Jeg kan godt studere og bor her, med jeg kan godt ikke vejret. Jeg synes det er meget kold og blæse hele tiden. Jeg læse dansk i sprogcenteret for fri og jeg synes det er en meget godt lejlighed. Jeg bruger Duolingo også hvis er en stor hjælp. Jeg vil gerne snakke med I her i kommentarer. Har en god dag alle!

  Også kender I noget fin film og show på dansk online med undertekster?


  https://www.duolingo.com/profile/ClaryRules

  Hej! Jeg hedder Claire og jeg kommer fra Italien. Jeg kan tale tysk og englisk og meget lidt dansk ;) Jeg har studered dansk i universitet for to år, men jeg har meget at lære! Jeg synes dansk er et interessant og smukt sprog, men udtalen er meget svær! Jeg vil gerne prøve at forbedre den. Jeg kan godt lide at snakker om alt: bøger, filme, rejser, lande, sproger ;)


  https://www.duolingo.com/profile/A38drys

  englisk -> engelsk, studered -> studeret, i univ....år -> ved (or: på) universitetet i to år, at snakker-> at snakke, filme -> film , sproger -> sprog (film and sprog are both singular and plural)


  https://www.duolingo.com/profile/Klarkson98

  Hej, jeg hedder Klara og jeg er Polak. Jeg går i tosprogede højskole med fransk. Jeg har studeret dansk fra tre måneder. Jeg synes at dansk er et meget smukt sprog. Jeg er også interesseret i skandinavisk kultur og arv. Min foretrukne måde at lære dansk, er at se danske tv-programmer med dansk undertekster eller bruger Duolingo.


  https://www.duolingo.com/profile/NormanNagy1

  Hvorfor studerer du dansk? Skal du kommer her i fremtiden og vil du bare gerne sproget?


  https://www.duolingo.com/profile/btwillbethere

  Hej, jeg hedder BT (mit rigtigt navn er svært at udtale fordi det er et Thai navn). Jeg kommer selvfølgelig fra Thailand. Nu er jeg på udveksling i Danmark, men skal snart tage hjem. Mit yndlings fag er matematik, og jeg har lige fået lidt interesse i sprog. Mit første sprog er faktisk ikke Thai, men Engelsk, fordi jeg har været i USA i 6-7 år (da jeg var 2 år gammel). Jeg elsker at spille tennis og har spillet siden jeg var 4. I løbet af året, har jeg fået en dansk kæreste, så jeg vil ikke gerne glemme Dansk, og hvis muligt, vil gerne udvikle det i stedet for ;)


  https://www.duolingo.com/profile/valesmeralda

  Hej allesammen! Jeg hedder Valerie. Jeg kommer fra Indonesien og jeg bor i Jakarta. Jeg er tosprogen i øjeblikket, jeg taler indonesisk og engelsk. Faktisk, lærer jeg dansk fordi min kæreste var en udvekslingsstuden i danmark sidste år :p Han har været fortæller mig mange ting om danmark, så det gjorde mig interesset om dansk kultur og sprog. Jeg synes dansk er en mega smuk sprog! Jeg kan godt lide kampsport og spile basketball. Det er alt for nu. Jeg glæder mig til at lære mere dansk og ande sprog i duolingo! Tak!


  https://www.duolingo.com/profile/Cherok40

  Well done, Valerie! Your Danish is fine and easy to understand :) A few corrections:

  "Jeg er tosprogen..." -- "Jeg er tosproget..."

  "... var en udvekslingsstuden i danmark" -- "... var udvekslingsstudent i Danmark"

  "Han har været fortæller mig ..." -- "Han har fortalt mig ..."

  "... interesset om dansk kultur ..." -- "... interesseret i dansk kultur ..."

  "... er en mega smuk sprog!" -- "... er et mega smukt sprog!"

  "... kampsport og spile basketball." -- "... kampsport og at spille basketball."

  "... og ande sprog ..." -- "... og andre sprog ..."

  Take care and keep up the good work!


  https://www.duolingo.com/profile/valesmeralda

  Hej Cherok40, det er rart at vide! Jeg skal være opmærksom på grammatik :) Mange tak!


  https://www.duolingo.com/profile/pygmyalpaca

  Hej alle! Mit navn er Andrew, og jeg er amerikaner. Jeg er studerende i high school. Næste år vil jeg anbringe til universiteter. Jeg håber til studere lingvistik eller journalistik, men det ved jeg ikke nu. Min familie er ukrainsk (min mormor og morfar er fra Ukrain) og amerikansk (min farmor or farfar er amerikanere—deres etnicitet ved jeg ikke). Jeg elsker studere anderledes sproge. Jeg begynde at lære sproge når jeg var meget lille. Når jeg var tre eller fire min mor tog mig til biblioteket og jeg lejet en fransk videobånd, og prøvde at lære fransk. Nu studerer jeg mange andre sproge, som russisk, italiensk, norsk, rumænsk, og dansk åbenbart. Grundet af ukrainske oprindelserne af min mors familie, jeg er meget interesseret i de slaviske sproge. Jeg håber at dette var forståelig*! Tak!

  • I had to look up the italicized words (and I guessed on a few, like "slaviske," but I feel like that's a pretty safe guess), so some of these words might not make sense.

  https://www.duolingo.com/profile/MIW245

  Hej alle sammen!

  Mit navn er Martyn og jeg kommer fra england. Jeg er femogtyve år gammel, og jeg bor med min kæreste, Emily. vi har en lille kat, Bella og seks fisker,

  Jeg startede at lære dansk fordi jeg arbejde for et dansk firma med min far. Jeg snakker dansk for sek måned, men jeg synes det er en svært sprog.


  https://www.duolingo.com/profile/Lord_Wyrtz

  Hej Martyn! You are doing good so far I would say.

  All names on countries, places and such are with capital letter, so it's England. Fisch is fisk.(Plural) Fisch(es) are fisk too. Jeg startede PÅ at lære... Et sprog, not en sprog.

  Not sure what you mean with "jeg snakker dansk for sek måned.." If you mean second it would be "anden"

  Apart from that I must say that any Dane would be able to easily understand your text. Good job ;)


  https://www.duolingo.com/profile/LouisaIrena

  Hej, Jeg hedder Louisa. Jeg har en hund hvis navn er Walter og jeg studerer i Berlin. Jeg vil gerne læser dansk fordi jeg har mange venner fra Danmark og jeg vil ikke at mine venner skal taler altid engelsk på mig. Jeg kan godt lide at læse nylige sprog og læser om anderlede kulturer. Jeg kan taler spansk og lidt fransk. Jeg kan ogsa godt lidt at laver mad, men bare sammen med mine venner :) og jeg elsker at danse. Min familie er meget international for eksempel min mor er fra Grækenland, min fars mormor var (??) svensk og sin farfar var fransk. Min søsters mand er også fransk og de bor i Belgien. Jeg håber at jeg har ikke meget fejler i lille teksten og tusing tak for korrigere det :). Hilsner fra Berlin!


  https://www.duolingo.com/profile/filsdegeorges

  Hej Louisa. Your text looks quite good! I can't correct it all (I lack competence!) but I just wanted to say that after a modal (vil, skal, kan...) your verb should be infinitive (without an "r" at the end). Also, we say "jeg kan godt lide", with an "e", but this was maybe just a typo? And at the end of your text, it is "mange fejl" and "i den lille tekst". When you have an adjective before a definite noun, the "den" (determinant?) comes before. I hope it is clear enough but it is not easy to explain grammar stuff in a foreign language! ;-) Bliv ved med det !


  https://www.duolingo.com/profile/LouisaIrena

  hej :) tusind tak for det!! Well taht helped me a lot I think I should be a liiitle more concentrated while writing :) But thanks so much that you took yours time for correcting!!!!


  https://www.duolingo.com/profile/filsdegeorges

  Hej! Disse opgaver er en fed ide! Jeg hedder Loren og jeg bor i Frankrig. Jeg er dansker (dobbelt statsborgerskab) men jeg kunne ikke tale dansk for et par år siden. Det har været meget svært at finde dansk kurser her i Frankrig. Så har jeg lært det meste alene, med bøger eller websider. Da jeg opdagede Duolingo var det fantastisk! Jeg elskede det ved første blik. Det har hjulpet mig mest med grammatik og mundlig forståelse. Til at forbedre mit ordforråd læser jeg nyhederne på nettet. I øvrigt læser jeg fysik på universitet, og jeg er nu i PhD. Jeg elsker også undervisning. Jeg spiller violin og danser (blandt andet) i min fri tid. Tak til alle jer!


  https://www.duolingo.com/profile/AnetteBerg3

  Hej Loren, Det er sejt, at du går i gang med at lære dansk på egen hånd. Jeg har et par små-rettelser og forbedringsforslag til din tekst. For det første så laver vi på dansk sammensatte ord af næsten hvad som helst. Hvor man på engelsk ville skrive "danish course" og "spare time", så skriver vi på dansk "danskkurser" og "fritid" i et ord. Det er dog en fejl, som mange voksne danskere også ofte laver, og forstyrrer sjældent forståelsen. "Så har jeg lært det meste alene" er en korrekt sætning, men en dansker ville nok sige "Så jeg har lært det meste selv". Det samme gælder for "Da jeg opdagede Duolingo var det fantastisk". Sætningen er grammatisk korrekt, men ville nok lyde "Det var fantastisk at opdage Duolingo". Præpositioner er altid en udfordring. Det hedder "for at forbedre mit ordforråd...". Men ellers har du godt styr på præpositionerne. Jeg ville dog også forslå at du skrev "jeg er nu i gang med min PhD". Og så skriver du "jeg elsker også undervisning". Spørgsmålet er om du elsker at modtage undervisning, eller at være den der underviser. Hvis det er dig, der underviser, ville man skrive "jeg elsker også at undervise". Men alt i alt synes jeg, det er imponerende, at du har lært så godt dansk på egen hånd. Keep up the good work!!!

  Mvh Anette


  https://www.duolingo.com/profile/zuikiodukra

  Hej alle sammen! Mit navn er Lina og jeg kommer fra Litauen. Jeg fik at lære Dansk da jeg var en udvekslingsstudent i Danmark. Det var meget spændende at bor hos en dansk familie. Jeg lærte at kende mange interessante mennensker der gav mig en chance at lære Dansk. Jeg gik i Dansk gymnasiet og undervisningen var på Dansk så det var en stor udfordring at være med i timerne. Men jeg fandt ud af det og gjorde mit bedste. Jeg skulle læse meget Dansk literatur og skrive mange forskelige reporter. En af dem handlet om dansk minimalistiske noveler (Meste af Helle Helle). Det var super spændende at læse det hele. Danmark blev min anden hjem og jeg blev forelsket i dansk kultur.

  Jeg er nitten år gammel og jeg bliver tyve om to dage. Jeg er lige flyttet til Holland hvor jeg skal studere på universitet. Holland er det tredje land hvor jeg valgte at bor for en længer tid.

  Jeg intereserer mig i forskellige kulturer og sprog. Målet a mit liv er at lære så mange sprog så muligt. Jeg allerede taler Litausk, Engelsk, Dansk, Russisk, en smule Italiensk og Holandsk. Jeg prøver at behandle sprog som en levende organism. Jeg ved det lyder mærkeligt men jeg tror at sprog er lige som musik. Det kan ændre dig, det kan inspirere dig, det kan gøre dig vred og trist. Det er sikkert levende og har en sjæle, det har en magt at forandre personer.

  Jeg er meget glad at jeg fik en mulighed for at øve mit Danks. Jeg håber at jeg kan fortsætte og opleve det dejlige Dansk sprog og kultur sammen med jer.


  https://www.duolingo.com/profile/km1

  Hej! Din historie er interessant. Jeg var også udvekslingsstudent i Danmark. Senere har jeg læst lidt dansk litteratur blandt andet Helle Helle, som jeg synes godt om.

  Hvis Holland er den tredje land du har valgte at bo i i længere tid, hvor har du ellers boede uanset fra Danmark og Litauen? (Jeg regner med at du ikke har valgte Litauen da du er født der.)

  Hvad skal du studere i Holland og er undervisning på engelsk eller hollandsk eller...?

  Du burde også lære svensk og norsk fordi de er nemt hvis man kan dansk i forvejen.

  Held og lykke til med det hele og tillykke med fødselsdagen :)


  https://www.duolingo.com/profile/lepetiteclaire

  Hej. Mit navn er Ai Wei. Jeg kommer fra Malaysia og Jeg er en farmaceut arbejde i en apotek. Jeg kan taler i englesk, mandarin, kantonesisk og malay, og i øjeblikket jeg lærer dansk med duolingo. Jeg gik til Danmark et år siden for tre måneder til undersøgelser, og jeg faldt i kærlighed med Danmark og sproget. Derfor jeg besluttede at lære dansk. Jeg ville ønske , at en dag jeg kan taler i dansk flydende og fortsætte min uddannelse i Danmark. Jeg vil arbejde hårdt! ><


  https://www.duolingo.com/profile/Coreius

  Hej,

  Jeg hedder Coreius (det er en sjove navn, jeg kender, men fleste folk kalder mig "Core"), jeg er 22 år gammel, og kommer fra England. Jeg bor alene i en lille langsby i norden, hvor jeg går i universit. Jeg har studere dansk for seks måned nu, og ville flyt til denmark i næste år (marts). Jeg havde rejser til danmark flere tid og har mange venner der. Jeg tror danmark er en smukt land og kan ikke vent til flyt.


  https://www.duolingo.com/profile/LarsDK

  Lidt rettelser:

  Jeg hedder Coreius (det er et sjovt navn, ved jeg, men de fleste kalder mig "Core"), jeg er 22 år, og kommer fra England. Jeg bor alene i en lille landsby i norden, hvor jeg går på universitetet. Jeg har studeret dansk i seks måneder, og ville gerne flytte til Danmark til næste år (marts). Jeg har rejset til danmark flere gange og har mange venner der. Jeg tror at Danmark er et smukt land og kan ikke vent til jeg flytter.


  https://www.duolingo.com/profile/Fatima292

  Hej alle sammen mit navn er fatima og er somalisk men jeg bor i England. Jeg studere sypleje og jeg elske det rigtig meget. Jeg bruger til at tale dansk, da jeg var lille pige. Jeg forsøger at lære det igen.


  https://www.duolingo.com/profile/A38drys

  og er somalisk -> og jeg er somalisk (unless you wanted to emphasize that your NAME is somalian). Studere -> Studerer, sypleje -> sygepleje (but more natural: studerer til sygeplejerske, if nurse is what you are studying to be). elske -> elsker (a good trick is often to use the "spiser" test: it is more easy to hear whether there is an "r" in the end of the verb if you replace the verb by the verb "spise", provided you know spoken Danish, which it seems you do). bruger til -> plejede at. Held og lykke med studierne, både danskstudierne og studierne til sygeplejerske!


  https://www.duolingo.com/profile/Elena683449

  Hej! Jeg hedder Elena og jeg er 27 år gammel. Jeg kommer fra italien, men jeg bor i London og jeg er oversætter fra engelsk til italiensk. Jeg også taler fransk og lidt spansk. Jeg har en søster og hun også bor i London.


  https://www.duolingo.com/profile/A38drys

  Jeg også taler -> Jeg taler også, og hun også bor -> og hun bor også


  https://www.duolingo.com/profile/Bedste

  Jeg er Bedste. Jeg er fra Amerika. Jeg liver i Seattle, Washington


  https://www.duolingo.com/profile/A38drys

  liver i -> lever i (but more natural would be "bor i")


  https://www.duolingo.com/profile/kaitlinhpowell

  Hej! Jeg hedder Kay or jeg kommer fra Amerika. Jeg elsker mad og skole. Min mor er fra Danmark og jeg (want to learn) dansk på hun.


  https://www.duolingo.com/profile/A38drys

  Hej! Godt! Her er lidt rettelser: or -> og (det er nok bare en trykfejl (typo, in English), tror jeg), want to learn -> vil lære / vil gerne lære, på -> ? jeg ved ikke helt hvad du vil skrive, men jeg tror du mener "som hende" ("like her", in English). "Amerika" er korrekt, men ofte vil folk sige "USA" (eller Canada, eller Peru, eller Brasilien, eller...). Man kan godt sige "jeg elsker skole" men det er mere almindeligt (English: "common") at sige "jeg elsker AT GÅ I skole" (I love TO GO TO school). Altså: "Min mor er fra Danmark og jeg vil gerne lære dansk som hende". Let me know if you need the explanations in English, but I think you will understand them.


  https://www.duolingo.com/profile/megcourtney2

  Hej! Jeg hedder Megan. Jeg er 21 år. Jeg elsker heste og hunde. Jeg har en hund. Han er en Pekingese og han er 4 år. Jeg snakker engelsk og spansk, og jeg ønsker at lære dansk. Tak!


  https://www.duolingo.com/profile/Ciccalorena

  hej, jeg hedder lily og kommer fra Italien. jeg arbejde i England og min kereste er densk. jeg kan godt lide snakker densk og snakker mad min kereste i densk. nu vu snakker i engelsk. Jeg kan godt lide duolinguo og det hialo mig at leare ogsa spansk


  https://www.duolingo.com/profile/alhambra42

  Hej :) Jeg hedder Sandar og er vild med at tale dansk! Jeg er en naturfagslærer. Jeg besøgte danmark i 2011. Det var sjovt.


  https://www.duolingo.com/profile/Millie864583

  Hej! Jeg hedder Millie. Jeg snakker engelsk og fransk. Det er en god dag fordi jeg har granatæble for morgensmad :) Jeg elsker dyr, og jeg er vegetar. Farvel!


  https://www.duolingo.com/profile/AdrianSake

  Hej eller sammen! Mit navn er Adrian og jeg er fra Australien. Jeg rigtig rigtig elsker lære sprog. Jeg lærer Dansk, Norsk, Svensk, Russisk, Italiensk og Spansk fra Duolingo. Jeg vil også være at lære Græsk snart hvornår det kommer ud på Duo snart :) Jeg rigtig rigtig elsker Dansk! Det er min favorit sprog at jeg lære.

  Jeg verkelig ønsker til går til Danmark til studier gæstfrihed, turisme, begivenheder, og dansk og kan være andre sprog for på København én dag på den fremtid :) (undskyld hvis min dansk er dårlig. Jeg er stadig lære)


  https://www.duolingo.com/profile/Hunter_Messick

  Hej! Min navn er Hunter, og jeg godt lide katte. Jeg er fra Amerika, og min bestemor er fra Danmark. Jeg godt lide katte, hunde, bjørne, og mange dyr. Jeg lærer Dansk, Spansk, og Fransk. Dansk er svært! Jeg snakker engelsk, men jeg vil lærer Dansk!


  https://www.duolingo.com/profile/cryopods

  Hej! Mit navn er Ailatan og jeg kan virkelig godt lide det danske sprog . Dansk er virkelig sjovt at lære og jeg flytter til Danmark snart. Jeg bor i Belarus på grænsen mellem Rusland og Hviderusland , og jeg er virkelig glade for at være i bevægelse. :D


  https://www.duolingo.com/profile/JohnWooding

  Hej. Jeg hedder John og jeg bor i England. Jeg lærer dansk med Duolingo. Jeg ser dansk tv på nettet og danske programmer med undertekster på engelsk tv. Jeg elsker mange danske musik, fra Gade, Nielsen og Holmboe til Trentemøller.

  Med min familie, tre børn og min kone, vi har besøgt København i sommeren af 2014. Vores bedste familie ferie. Jeg vil gerne bor der.


  https://www.duolingo.com/profile/sanjuboshi

  God dag! Jeg hedder Sanju og jeg kommer fra Frankrig. Jeg taler ikke dansk men jeg kan skrive. Jeg har og jeg bor i et stort hus. Jeg har ikke born.


  https://www.duolingo.com/profile/cristinashev1

  Hej alle sammen! Jeg hedder Cristina, jeg kommer fra Romanisk men min familie er oprindeligt fra Rusisk. Jeg er 19 år gammel og jeg har været i Danmark i 7 måndere og jeg planlægning at bo her for i lang tid, fordi jeg er en studener og jeg er nødt til lære dansk men det er ikke den eneste grund hvorfor jeg lærer dansk, jeg kan godt lide lærer udenlandsk sprog og dansk er min ydlings sprog nu.

  Jeg er en meget aktiv person så det er derfor jeg går på fitness hver dag og jeg løber sommetider. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige om dig nu, i dag jeg læser farve så jeg kan sige hvad jeg iført nu.

  I dag jeg iført en farverig skjorte, sorte bukser og sorte sko også, jeg er en lille blonde pige om grønt øjne. Og det er det. Tak for din opmærksomhed! Goddag. :D


  https://www.duolingo.com/profile/rpcebolla

  Hej! Mit navn er Rocío og jeg er spansk. Jeg bor i Jerez, en by på Sydspanien med min kaereste og tre katte. Jerez er berømte som ‘Byen af vin’ fordi den sherry vin er lavede her. Vi også har fremragende feste og smukke kyst når. I skolen studerede jeg engelsk og en lidt tysk og fransk, men sproget jeg nyder mere er dansk. Jeg vil gerne bo i Danmark i fremtiden.

  Min far var en tjener og min mor var saelger, men de er pensioneret nu. Jeg har en bror og en soster, og tre nevøer.

  Jeg er grafisk designer og jeg søger et arbejde. Jeg kan godt lide guitar spiller og læse bøger om sci-fi.

  Jeg håber jeg kan mere dansk lærer snart!

  Tusind tak!


  https://www.duolingo.com/profile/JoshuaKoch1

  Hej jeg er Joshua. Jeg kom from Amerika, men min familie er fra Danmark, og de snakker dansk! Jeg går til danmark hvert år. Jeg også vil flytte til danmark. Danmark er en smukke landt, og jeg ELSKER transportaten de har perfekt transportaten! Ok farvel, undskyld for min ikke godt dansk.


  https://www.duolingo.com/profile/sarquis

  Jeg kommer fra england og jeg taler engelsk og spansk. Jeg kan godt lide lære sprog. På weekender jeg kan ikke lide gå til fester men jeg kan godt lige cykler, går, læser og hækle.


  https://www.duolingo.com/profile/allison.grothman

  Hej! Jeg hedder Allison og jeg kommer fra Canada. Min familie kom fra Tyskland og Ukraine. Jeg taler engelsk, fransk, og lidt tysk. Jeg kan godt lide musik. Jeg spiller klaver og fløjte. Jeg har en hund. Min hund hedder Miki, og hun kan lide at spise. Undskyld, min dansk er ikke godt, men jeg lærer. Tak.


  https://www.duolingo.com/profile/MacKenzie596207

  Hej, alle! Jeg er MacKenzie. Jeg har fuld tid studerende studere kemi og det dansk sprog i min fritid. Jeg har en sjov tid på at lære dansk, men jeg er meget , meget ny på dette .


  https://www.duolingo.com/profile/AdrianSake

  HEJ ALLE SAMMEN! Mit navn er Adrian og jeg er fra Australien og jeg er lære dansk, svensk, norsk, græsk, russisk, italiensk, spansk, og fransk og jeg rigtig rigtig elsker det! Én dag jeg virkelig virkelig ønsker at flytte til Danmark til studere der.

  Jeg også ønsker til gå på Danmark til møde min internet ven at liv i København og endelig snakke til ham ved brug af min sniksnak danske


  https://www.duolingo.com/profile/Kristoffer2009

  Hej! Mit navn er Christopher og jeg er fra New Hampshire I den Fremmeda Stater. Mange ar iga, jeg bor for tre monode i en lile by hedder, "Varde." Jeg snake danske endu hvenar ja kan finde dansk mennesker. Jeg hoppe jeg can learne at snakker og skrive dansk bedder snart. Hils!


  https://www.duolingo.com/profile/ola.wawrzy1

  Hej! Jeg hedder Ola i komme fra Polen. Jeg er studiere engineering pa TEKO i Herning, Danmark. Jeg spiser polsk, engelsk, spansk y lidt, lidt dansk. Jeg er glad pa det assignment. Mange tak!


  https://www.duolingo.com/profile/estokesie

  Hej. Jeg hedder Stokes. Jeg kommer fra, Amerika-- født i Florida, men bor i Georgien. Jeg er 18 år. Jeg tænke dansk er et fantastisk sprog, det er derfor jeg vil lære dansk.

  Sorry for the bad writing. I started learning only very recently.


  https://www.duolingo.com/profile/PatrickElt

  It's actually completely understandable with just a few errors. Listed below:

  • In danish the state that you live in is called Georgia and not Georgien,
  • Jeg synes, at dansk er et fantastisk sprog,..

  Very nice!


  https://www.duolingo.com/profile/vinniefalck

  Hej! Mit navn er Lavinia, og jeg bor i england, men jeg kommer fra Tyske. Jeg er tosproget fordi jeg snakker engelsk og tysk. Min hund hedder Tim, og han er 2 måneder ald! Jeg kan godt lide laver cage og brød for min familie, og leger med min hund. Jeg elsker Danmark og jeg går der for sommeren, og jeg håber på en smuk strand. Farvel og tak for læser om mig!


  https://www.duolingo.com/profile/fyeaskaleb

  hej JEG kun kan tale lidt dansk , jeg er amerikansk og er ved at lære dansk forårsage dens en cool launge og min ven taler det fix


  https://www.duolingo.com/profile/Gabriel15466

  Hej! Jeg hedder Gabriel og jeg er fra Brasilien. Jeg kan godt lide at lære forskellige sprog, jeg kan tale engelsk, portugisisk en lidt spansk og også en lidt dansk. Mit dansk er ikke perfekt, men jeg kan forstår noget. Det er meget vigtigt for mig til at lære dette sprog. Undskyld mig for mine fejl, det er et ny sprog for mig.


  https://www.duolingo.com/profile/innojuk

  Hej alle, mit navn er Jonathan og 29 år siden jeg boet og arbejdet i Danmark , og nu bor jeg i Australien men jeg kommer fra England. Jeg kunne tale , læse og skrive lidt dansk før og nu ønsker jeg at lære det ordentligt . Jeg har nogle danske venner til praksis med.


  https://www.duolingo.com/profile/fatefulwalk1

  Hej! Mit navn er Zack og jeg kommer fra amerika. Jeg studerer dansk fordi jeg vil gerne at bor i danmark med min kæreste. Jeg elsker dyr og jeg har to hunder og fem katter. Også jeg har en slange og en fugl. Jeg elsker at lære sprog. Jeg studerede norsk, svensk, japansk, tysk, fransk, og spansk, men jeg er flydende i en sprog.


  https://www.duolingo.com/profile/January810137

  Slaughterzack Jeg også elsker dyr, men vi har kun en kat. Hvordan vil du immigrate til Danmark? Jeg hørte, at det er meget vanskeligt.


  https://www.duolingo.com/profile/fatefulwalk1

  jeg ved det ikke. (i have plenty of time to figure it out, im not horribly worried about it)


  https://www.duolingo.com/profile/January810137

  Mine nye venner,

  Jeg er en ung lærer og underviser ja i engelsk. Nogle af mine elever bruger Duolingo til at studere engelsk.

  Om jeg? Jeg elsker spille klaver. Jeg elsker videnskab, men jeg kan ikke gøre forskning fordi jeg forstår ikke nok matematik.

  Jeg kan ikke leve uden bøger! Også jeg elsker historie. Jeg vil gerne lære dansk fordi mine forfædre kom til Amerika fra Danmark for mange år siden. Ved I hvor er arkiv om danske diaspora? Findes der en bog om dansk historie skrevet på engelsk og på dansk? Når jeg lytter til dansk, jeg ingen forstår--hører jeg kun "lælølål-'en." (Unskyld.) Ved I om en god podcast på dansk? Hvor kan jeg købe danske film? På Amazon finder jeg kun Lars Von Trier--og har I set "Melancholy" eller "Dogville"? Tale om den "melankolsk dansker"!

  Tak!

  P.S. Jeg elskede "Melancholy" og "Dogville"--og "Dancer in the Dark." Men disse film er på engelsk.

  Tak igen!


  https://www.duolingo.com/profile/filsdegeorges

  Hej ! Kender du den serie Borgen? Du kan sikkert køb den i Amerika og se den på dansk (original sprog). Jeg har også hørt om Broen (The Bridge) og Forbrydelsen (The Killing) (men der er svensk også). Men jeg synes disse serier er meget svære at forstå: de taler hurtigt og ikke så tydeligt. Hvis du har det svært at forstå dansk tale, du kan se TV-avisen eller andre TV-programmer, på dr.dk for eksempel. En god idé kan også være at købe tegneserier fra Danmark, hvis du finder en netbutik der sender varer til Amerika. Prøv måske gucca.dk. Held og lykke med det danske sprog!


  https://www.duolingo.com/profile/DKStow
  • 1871

  Broen er på både dansk og svensk så den serie vil måske være lidt forvirrende for dig.

  På Netflix i Storbritannien har jeg set to danske tv serier: Rita og Hjørdis. Det kan jo godt være at de også er på Netflix i Amerika.


  https://www.duolingo.com/profile/km1

  Ja Rita og Hjørdis findes også i USA på Netflix. Også Dicte.


  https://www.duolingo.com/profile/January810137

  Ja! Jeg fandt "Rita" og "Hjørdis" på Netflix. Jeg er himmelhenrykt, fordi de har undertekster på engelsk og på dansk! Jeg sætter dem i min kø. Mange tak!


  https://www.duolingo.com/profile/January810137

  Carboljgirl - Tak! Jeg prøvede gucca.dk. De har mange filmer af netbutiken "gucca.dk". De har 75 filmer fra Danmark og 1909 filmer fra Amerika.

  Jeg har hørt, at dVD'er i Europa behøver forskellig teknologi end filmer fra Amerika. Hvis jeg køber en film fra Danmark, vil min Blu-Ray acceptere det? Eller må jeg også købe en europæisk maskine?

  En anden spørgsmål: hvis jeg køber en Amerikansk DVD fra disse netbutik, vil de have undertekster i Dansk?

  Igen, mange tak for din information.

  Eftersrift: Hvad betyder "Carbol"?


  https://www.duolingo.com/profile/enn03

  hej! jeg hedder nina, jeg er 19 år gammel og jeg bor i tyskland. jeg kan godt lide at lære sproger og jeg kan snakker engelsk og en smule fransk og svensk. jeg lærer dansk med duolingo og en intensivkursus på flensburg .


  https://www.duolingo.com/profile/January810137

  Flensburg er på grænsen af tyskland i danmark; selvfølgelig der er en intensivkursus der. Vil du anbefale dette kursus? Er intensivkursusen for unge studerende, eller kan gamle mennesker som jeg tage dette kursus?


  https://www.duolingo.com/profile/aninlak

  Hej! Jeg hedder Alis og jeg kommer fra Lettland. Jeg kan godt lide noget godt musik, film eller bogen. Om sommeren elsker jeg at svoeme og vaere ud i landet. Og der er noget magisk i sang og dans, som jeg kan ogsaa lide.


  https://www.duolingo.com/profile/January810137

  Kan du anbefale noget godt musik fra Lettland? Og kan jeg finde det på YouTube?


  https://www.duolingo.com/profile/aninlak

  Hej! Hvilken slags musik kan du lide?


  https://www.duolingo.com/profile/A38drys

  Hej! Fin tekst! Du laver en fejl som mange andre også laver: du får sat "også" forkert: det hedder "som jeg også kan lide". Svøme -> svømme, ud i landet -> ude i landet (eller: "på landet", alt efter om du kan lide at rejse rundt i hele landet, også i byerne [være ude i landet], eller om du kan lide at være ude i områder med landbrug, natur og fritidshuse [være på landet]). Normalt ville man nok sige "bøger" i stedet for "bogen", da det nok ikke kun er en bestemt bog du kan lide.


  https://www.duolingo.com/profile/aninlak

  Tak for svaret!


  https://www.duolingo.com/profile/E.T.Gregor

  Hej. Jeg bruger ikke mit virkelig nav; en kalder mig E.T. efter filmen, fordi jeg hyppigt plejede “kalder hjem” når jeg var i kostskolen. Jeg kommer fra Tyskland men jeg bor i Scotland, hvor jeg er studerende til doktorgraden i fysik. Jeg elsker at lære sprog og vil lære så mange sprog som muligt. Jeg er judoka og kan godt lide at gå sejle. Jeg vil gerne lære dansk fordi jeg vil se Olsen-Banden filmerne på originalsproget. Da jeg allerede taler svensk finder jeg dansk ikke sa svært, men jeg har vanskeligheder med udtalen.


  https://www.duolingo.com/profile/January810137

  Fysik! Efter en dag af fysik, at lære sproger er nemme ved sammenligning. Du lære dem at slappe af. Jeg vil have troet, at du ville ønske at læse Niels Bohr på originalsproget (da hans ideer er så svært, endnu mystiske) i stedet for Olsen-Banden filmer. (Jeg vide ikke -- skrev Bohr på dansk? Efter all, de internationale sprog af videnskab var tysk i hans livetid.)

  Min bror også elsker at gå sejle. Han købte en sejlbåd da han blev pensionist. Han gik sejle i det caribiske hav, på flere amerikanske søer, og han sejlede nære San Juans ø i Washington på grænsen med Canada. Vindene der var meget dårlige, og min bror forstod ikke hvordan vindene opfører omkring øer. Bror og svigerinde var fanget i en sted med ingen vind, og de havde brug for at tilkalde hjælp.

  Udtalen--for mig denne er det sværeste øgsa.


  https://www.duolingo.com/profile/E.T.Gregor

  Dette er et godt spørgsmål... jeg ved ikke om Niels Bohr skrev på dansk. Jeg må sige at atomfysik og kvantefysik er ikke mine specialiteter; jeg er kernefysiker og derfor lidt mere interessered i hans søns arbejde. Men Aage Bohr skrev på engelsk, så vidt jeg ved (i det mindste kender jeg hans bog kun på engelsk).

  Jeg har ikke været så langt væk for at sejle - men jeg er også kun en fattig studerende ;)

  Det er også derfor at jeg vil gerne se film på dansk. Man kan ikke lære udtalen når man læser...


  https://www.duolingo.com/profile/bonbayel

  Jeg underviser nu i USA i fysik og kemi i High School (som på ingen måde kan sammenlignes med det danske gymnasium, som er nærmere engelsk Grammar School.) Jeg kom tilfældigvis til at arbejde sammen med Aages sønner på en udgravning i Winchester, England, i 1967, og den følgende sommer kom jeg til Danmark for at lære dansk, og boede næsten ved siden af Niels Bohrs Institut ved Fælledparken. Jeg var skiftet fra fysik til sprogvidenskab på det tidspunkt, idet jeg var træt af alle kalkulationer i hånden med logaritmer, så jeg havde endnu ikke haft de mere avancerede kurser hvor jeg ville have lært mere om hans arbejde, hvilket jeg fortryder nu! Jeg kiggede lige på instituttets hjemmeside: http://www.nbi.ku.dk/hhh/bohr/bohr/ (der er også en engelsk udgave af hjemmesiden.) Jeg vil tro at han skrev sine første værker på dansk - dvs, hans Magisterafhandling og Guldpris værket, hvilket blev udgivet i et engelsk journal, så det måtte så oversættes. Hans nye kone hjalp med at redigere hans doktorafhandling og forbedre dens engelske. Han arbejdede flere år i England, selvfølgeligt, (og under krigen i USA) så han er nok blevet dygtigere til det. Men han arbejdede også sammen med tyskere. Jeg vil tro at under hans studietid at tysk var et vigtigere sprog end engelsk.


  https://www.duolingo.com/profile/January810137

  Dit liv er meget interessante! Tak for informationen.


  https://www.duolingo.com/profile/E.T.Gregor

  Så måske får jeg chancen at læser Bohr på dansk. Tak for det.


  https://www.duolingo.com/profile/January810137

  Hvad er kernefysik? Er det det samme som partikel fysik?

  Kan du leje en båd? Men måske vejret i Danmark er for koldt til sejlsport?


  https://www.duolingo.com/profile/E.T.Gregor

  Kernefysik og partikelfysik er ikke det samme. Kernefysik beskæftiger sig med de hele atomkern, partikelfysik med de mer elementære bestanddele og de partikler som består af kvarks. Forskellen er at atomkernen er en objekt af mange bestanddele med komplex indre struktur som elementarpartikler har ikke. Man kunne også sige at partikelfysiken forklarer hvordan tre kvarker opbygger en proton eller en neutron og kernefysik beskriver hvordan många protoner og neutroner opbygger en atomkern. Men eksperimenter er lignende (både bruger partikelaccelerator).

  Som jeg sagde bor jeg i Scotland. Det var bare 16°C sidste søndag, men det gik godt at sejle.


  https://www.duolingo.com/profile/bonbayel

  Mange tak for forklaringen. Vi gik ikke meget op i partikelfysikken i 1962 da jeg begyndte (og senere forlod) fysikken. Jeg viste ikke noget om de stærke og svage kræfter (en kraft) dengang. Man kan se at du også kan svensk! många (SV) er mange (DK). Eller mener du "hvor mange"? Og 2. sætning burde lyde: "Kernefysikken beskæftiger sig me hele atomkernen." Det er vanligt at bruge den bestemte artikel med studieområder, og så er der ordstillings forskellen mellem svensk og dansk, der er svære at holde sammen på! Men eller skriver du fantastisk godt dansk! Jeg er også interesseret i både sprog og fysik- og i mindre grad, kemi, som jeg underviser på high school (der ikke kan oversættes med gymnasium eller nogen UK skole heller ikke. Mine børnebørn går og er gået på grammar school i Poole. Den ene er lige færdig med 6th Form. Hun skal til at læse økonomi i Cambridge. Den anden starter 6th Form nu, og har lige fået et fantastisk ingeniør stipendium! Vi mødes om et par dage i Maine! Jeg glæder mig!


  https://www.duolingo.com/profile/A38drys

  Nej, vejret er ikke for koldt til sejlsport i Danmark! Her får du en artikel (på dansk, selvfølgeligt) om en som elsker sejlsport. http://www.billedbladet.dk/kongelige/danmark/prins-christian-til-kapsejlads-med-kronprins-frederik


  https://www.duolingo.com/profile/bonbayel

  Kernen er det der er i midten - af en atom, kirsebær, celler eller endda planeter og stjerner, for den sags skyld. Altså det med protoner og neutroner - og vist som du siger partikelfysik.


  https://www.duolingo.com/profile/Jenny65689

  Hvor bor du i Scotland?


  https://www.duolingo.com/profile/E.T.Gregor

  Nær ved Glasgow.


  https://www.duolingo.com/profile/Jenny65689

  Meget godt! Jeg kommer til Glasgow I næste år for verdensmesterskabet i badminton :)


  https://www.duolingo.com/profile/A38drys

  hyppigt plejede "kalder hjem" -> ofte "ringede hjem". Når jeg var i kostskolen -> da jeg var på kostskole(n) [fejlen, at bruge "når" i stedet for "da" i denne situation er meget almindelig for svenskere som lærer dansk....]. Scotland -> Skotland. Studerende til doktorgraden -> Ph.D.-studerende (og for at gøre det indviklet: hvis du havde studeret i Danmark havde det heddet "ph.d.-studerende", da den tilsvarende danske grad hedder ph.d., ikke Ph.D.). At gå sejle -> at sejle. Finder jeg dansk ikke så svært -> synes jeg ikke dansk er så svært.


  https://www.duolingo.com/profile/Nikiwahi

  jeg hedder niki. jeg kommer fra indien. jeg er syvogtyve år. jeg arbejde i danmark. jeg er ikke gift og har ikke børn. jeg bor i en lelighed. jeg elsker læser bøger og lyter musik.. jeg kan godt lide lever i danmark. danish er svært men jeg vil gerne lærn det. jeg kan ikke godt lide laver mad men jeg har laver det fordi jeg bor alene. jeg vil gerne har en kærste som kan lave mad. :D


  https://www.duolingo.com/profile/A38drys

  jeg arbejde -> jeg arbejder. Lelighed -> lejlighed. Jeg elsker læser bøger og lyter musik -> Jeg elsker at læse bøger og (at) lytte til musik. Lide lever -> lide at leve (bedre: bo). Danish -> Dansk. Lærn -> lære. kan ikke godt lide laver mad -> kan ikke lide at lave mad. jeg har laver det -> jeg laver det. vil gerne har en kærste -> vil gerne have en kæreste


  https://www.duolingo.com/profile/Jenny65689

  Hej alle :) Jeg hedder Jenny og jeg er fra Irland. Jeg synes at Danmark er et meget interresant land og jeg elsker det sprog. Jeg spiller badminton og Danmark er meget styrk i den sport. Det er sådan jeg først blev interesseret i landet og i sproget. Desværre, det er svær at lære Dansk i Irland, fordi der er ikke mange kurser til rådighed her, faktisk der er kun er en! Nu jeg har sluttet den Duolingo kurs og jeg søger andre møder at lære :)


  https://www.duolingo.com/profile/Nethy9

  Hej! Min navn er Nethy og jeg er fra Sri Lanka. Jeg er en treogtyve år pige og jeg elsker arkitektur. Min dansk er ikke godt. Jeg taler engelsk og singhalese. Jeg håber at studere arkitektur i Danmark , så jeg læser dansk. Tak for du er tid. Farvel!


  https://www.duolingo.com/profile/QuinnPreec

  Not bad for just starting danish. There are a few things that will be addressed so you can look less like a foreigner when you go to study abroad i Danmark!

  1. "Min navn" -- Navn is a neuter word. Thus, you would use the neuter form of my which is "Mit".
  2. "treogtyve år" -- Are you twenty three year[s] old? If so you would say "Jeg er treogtyve år gammel".
  3. "læser dansk" -- You just said you are reading danish. "Jeg er lærer dansk" would be I am learning Danish.
  4. "Tak for du er tid" -- Thank you for your time would be "Takker dig for din tid."
  5. Other than names and beginning of sentences, danes do not capatalize anything unless it is a formal you/your which you will learn about later.

  Keep working hard and making progress. You are doing well and I believe that you can continue to get better to help you study architecture in denmark.


  https://www.duolingo.com/profile/Nethy9

  Hi Quinn! Yes, I am 23! I will look into it! (Jeg vil ser på den?) Takker dig for din tid!!!


  [deactivated user]

   Hej! Jeg hedder Katy og jeg er 16 år gammel (næsten 17!) Jeg kommer fra England. I øjeblikket er jeg på sommerferien, men når jeg går tilbage i skolen jeg skal studere fysik og kemi. Jeg elsker at lærer andre sprog, men jer er ikke meget godt til det. Jeg har en bror, en søster og en hund. Jeg lærer dansk fordi min tante er dansk og jeg tror det ville være fantastisk at kunne tale med hende i hendes første sprog.


   https://www.duolingo.com/profile/bckristof

   Hej! Jeg hedder Christopher og jeg kommer fra Mexiko. Jeg er 34 gammel. Jeg vil gern studiere dansk fordi jeg skriver min disputas om Kierkegaards filosofi. Jeg kann ikke taler dansk med jeg vil gern læse. Jeg kan godt lide sproger og løbe.


   [deactivated user]

    Hej! Jeg hedder Erick og jeg kommer fra Venezuela. Jeg taler engelsk og spansk men jeg lærer dansk fordi jeg synes de har en smuk kultur, også jeg vil gerne lærer norsk, svensk og islandsk men senere. Jeg kan godt lide at lytter heavy metal, ser regnen falder ned, læser bøger. Jeg også vil gerne besøger Danmark. Hilsener til alle!


    https://www.duolingo.com/profile/QuinnPreec

    Hej! Jeg hedder Khang. Jeg kommer fra Amerika. Jeg er atten årer alder. Jeg har været studerer dansk for seks ude. Jeg vil flyve til Danmark om to ude. Jeg kan rigtigt godt lige fodbold og golfspille. Jeg holde af mine familie og min bror. Jeg har ikke søstre i min familie. Jeg også spiller den kliver. Jeg kende mange danske mennesker. Desueden min kærlighed for dansk, jeg kan godt lige engelsk selv om jeg er ikke godt at det. Jeg er meget taknimlig for mulighen jeg har for at lærer dansk.


    https://www.duolingo.com/profile/EvaVanAute

    Hej, jeg hedder Eva og jeg er 20 år gammel. Jeg har været på udveksling til Danmark for 3 år siden. Jeg vil gerne underholde min dansk, så jeg er begyndt med Duolingo. Lige nu læser jeg for bio-ingeniør. Jeg kan god lide at sejle og svømme. Jeg håber at lære lidt mere skrivet Dansk fordi jeg er redt god til at forstår det når man taler og jeg kan også godt snakke selv, men det er svært at skriver rigtig.


    https://www.duolingo.com/profile/TinzinRigz1

    hej! jeg hedder Tinzin og jeg kommer Tibet. jeg kan lide at gøre fotografering. min familie er også tibetansk men blev rejst i Indien. jeg kan lide at lære dansk, fordi det er et interessant sprog, og det lyder cool.


    https://www.duolingo.com/profile/walihai

    Hej! Mit navn er Jimi og jeg er en samfundsforsker og elsker af nordiske sagaer og lære fremmedsprog. Jeg er fra Californien oprindeligt og boede i flere år i Latinamerika og Kina og så jeg taler mandarin og spansk . Stor til at opfylde alle!


    https://www.duolingo.com/profile/rossanaroc1

    Hej! Jeg hedder Rossana og jeg kommer fra Italien. For ojeblikket bor jeg i Kobehavn mit min mand. Jeg arbeider som revisor i et stort drikkevarer selskab. Jeg kan taler fire sprog: italiensk, engelsk og kun lidt spansk og fransk. Jeg vil gerne laere dansk men udtalen er ret svaer...


    https://www.duolingo.com/profile/JohnNielsen3

    Hej! Jeg hedder John og Jeg kommer fra Colorado hvilke er i Amerika. Min famile kom fra Danmark omkring et hundred år siden. Naeste sommer min familie vil tur Danmark at laere mer om landet og min family.

    Jeg vil laere dansk for vores tur. I day jeg snakker engelsk og spansk. Jeg vil gerne at laere Dansk, tyske og svensk.


    https://www.duolingo.com/profile/Tanguypeeters

    Hej der! Mit navn er Tanguy, jeg vil gerne bor og arbejde i Danmark. Derfor jeg lærer dansk at gøre det lettere at finde en job.

    Min historie med Danmark begyndte allerede i 2010 når jeg startede at studere Marketing på IBA i Kolding, men lektioner var på Engelsk. Den år der fulgte Jeg vil gå tilbage til Belgien at fortsætte mit studie så jeg ikke lærte dansk. Ung og fræk dengang… Nu jeg er færdig min pilot udannelse, jeg fik det ide at gå tilbage i Denmark, fordi det var en fatastisk tid jeg brugte der.

    Jeg vil gerne ansøg på DAT, det er en regional flyselskab stationerede i Vamdrup nær Kolding. Det er en flexibel flyselskab at forskellige typen operationer udfører. Så det ser meget interessant for mig.

    Så vi ses i Danmark!


    https://www.duolingo.com/profile/Marcel1961b

    20-11-2016: Hej! Mit navn er Marcel. Jeg kommer fra Holland. Jeg har bare begynde med Dansk, jeg begynde i oktober 2016. Mange order ar lig Nederlansk og Tysk. Jeg taler Nederlansk, English, Tysk. Lease Dansk forlob hurtig, skrive ikke. Jeg bor hos Amsterdam. Jeg elsker dette kursus på Duolingo. Jeg elsker at lærer andre sprog, men jer er ikke meget godt til det. Dansk er en lille sprog lig Nederlansk. Min son er ofte i Danmark, han vare på en fragtskib (opdragelse). Min fader vaere ogsa somand. Jeg håbe mannesker forstå hvad jeg har skrive.


    https://www.duolingo.com/profile/DRaupe

    Hej alle sammen! Mit navn er Marie og jeg bor i den nord af tyskland, så jeg er nær til Denmark. Jeg har også besøgt Denmark fem eller seks gang. Derfor jeg kender nogle danske folk og nogen danske musik, som jeg elsker! Det er så godt når jeg lytter til og forstå nogle ord. Min dankse yndlings-musik er fra Ukendt Kunstner. Den er rigtig rigtig godt.


    https://www.duolingo.com/profile/metteandresen

    Very well written :-) A few corrections I spotted: Mit navn er Marie og jeg bor i det nordlige af Tyskland, så jeg er tæt på Danmark. Jeg har også besøgt Danmark fem eller seks gange. Derfor kender jeg nogle danske folk og noget dansk musik, som jeg elsker! Det er så godt når jeg lytter til det og forstår nogle ord. Min yndlingsmusik fra Danmark er af Ukendt Kunstner. Det er rigtig rigtig godt.


    https://www.duolingo.com/profile/DRaupe

    Tak for svaret :) (Can you even say that as like: Thanks for responding?)


    https://www.duolingo.com/profile/metteandresen

    Yes, that's perfect. Det var så lidt :-) (It is no bother)


    https://www.duolingo.com/profile/CynKuy

    Hej, jeg hedder Cynthia og jeg kommer fra California, USA.


    https://www.duolingo.com/profile/Klutz12

    Hej! Jeg hedder Katharina og jeg er fra Hamburg som ligger i tyskland. Jeg studerer retsvidenskab på universitetet her. Det er meget svær for mig at lære mig dansk fordi jeg kan allerede snakke svensk som er meget lig dansk. Det gør at jeg blande sammen begge to språk mange gange. Jeg er interesseret i at lære mig dansk fordi min kone og jeg gifte os i Ribe i Danmark for mer end tre år siden og jeg synes at språket lyder meget interessant. Jeg elsker alt som har med skandinavien at gøre og tænker lære mig islandsk nogen gang i fremtiden. Hjertelig hilsen og glædelig jul til alle, Katharina


    https://www.duolingo.com/profile/JeppeGurlev

    That is pretty good! I have noticed some mistakes: Hej! Jeg hedder Katharina og jeg er fra Hamburg som ligger i Tyskland. Jeg studerer retsvidenskab her på universitetet. Det er meget svært for mig at lære dansk fordi jeg allerede kan snakke svensk som er meget lig dansk. Det gør, at jeg tit blander begge sprog sammen. Jeg er interesseret i at lære dansk fordi min kone og jeg blev gift i Ribe i Danmark for mere end tre år siden og jeg synes at sproget lyder meget interessant. Jeg elsker alt som har med Skandinavien at gøre og jeg tænker lære mig islandsk engang i fremtiden. Hjertelig hilsen og glædelig jul til alle, Katharina


    https://www.duolingo.com/profile/Klutz12

    Thank you very much! A very helpful correction :)


    https://www.duolingo.com/profile/Ursulias

    Hej! Jeg hedder Ursula og jeg kommer fra Tyskland. Jeg kan godt lide at läre sproger. Med Duolingo lärer jeg Engelsk (tysk :-) ), Spansk, Fransk, Turkish, Dansk og russian. Jeg kan läser "just a little" dansk, men jeg kan ikke snakker dansk. As I like being on vacation in Denmark, I would like to learn a bit more of everyday Danish - and to understand and pronounce - which seems incredibly difficult.


    https://www.duolingo.com/profile/lizz0821

    Hej! Jeg hedder Lizz. Jeg bor Amerika. Jeg elsker hesten. Jeg har vaeret befri et 4 ar. Jeg ogsa synes om laeser og, Min favorit colore er gron.


    https://www.duolingo.com/profile/cynicalfairyking

    Hej. Jeg hedder Jenni Niels, og jeg er fra Amerika. Jeg lærer dansk med Duolingo og tysk på Universitet; sproglæring er en hobby af mine. Jeg elsker også matematik! Jeg kan lide godt at læse og at høre til musik.


    https://www.duolingo.com/profile/lulu39662

    Hi! My name is Luane. I live in america and english is my native tongue. I learned some spanish in High school and I'm continuing my learning here on Duolingo. Primarily I'm focusing on Danish. Why Danish? I recently found out that my ancestors immigrated to America from Denmark in the 1800's and I'm excited to learn about my roots.


    https://www.duolingo.com/profile/Tabyshabz

    Hej! Jeg hedder Tania og jeg kommer fra Canada. Jeg er gift. Min mand er en dane. jeg elsker ham meget. Hehe. Jeg er ny i Danmark med læser dansk. Min mand hjælpe mig. Jeg taler engelsk, urdu og lidt dansk. Min fødselsdag er i Januar.


    https://www.duolingo.com/profile/ErikVerber

    Jeg er Erik og jeg kommer fra Holland. Jeg taler engelsk, tysk, holladsk og meget lidt fransk og dansk. Jeg er Hollander. Jeg er lærer på en skole i vest Holland. Min datter og jeg har dansk lektion i Doesburg og på duonlingo fordi vi går til Danmark på ferie en eller to gange om året.


    https://www.duolingo.com/profile/Mia535990

    Hej. jeg er Amelia fra australien. jeg læring Dansk fordi jeg har venne i danmark hvem jeg mødt i india og zimbabwe. Hvorfor dansk nar jeg had venne hvem snakker arabic, tysk, og spansk, all mere brugt sprog? det er fordi jeg finder dansk mere interessant. Jeg rejsen til danmark sidst december og elsket det, maden, folket, og københavn. og jeg vil lide gerne at gå der næst, i sommeren og ser mere af landet. Jeg lærer også dansk med dansk tv-show, Rita, Hjørdis og heartless. hvis du kender en god podcast, musik, show eller film i dansk. lad mig vide, tak.


    https://www.duolingo.com/profile/ChristineR860145

    Hej! Mit navn er Christine og jeg er fra australien. Jeg har klaret den Duolingo kursus men jeg føler min dansk er meget dårlig. Jeg mener det vil tage flere år til jeg kan forstå dansk TV uden undertekster. Jeg læser Ligetil som det er lette at læse, nogen stor ord. Jeg har intet dansk venner men min mands farfar kom fra Danmark. Min mand studerer sin dansk familie historie. Når han læser dansk blogs han altid siger han ønsker han kunne forstå det. Jeg tænkte jeg bør lære dansk, men jeg kan ikke forstå alting endnu.


    https://www.duolingo.com/profile/TosiaKrawczyk

    Hej! Jeg hedder Antonina. Jeg kommer fra Polen men nu bor jeg i Danmark. Jeg studerer here. Jeg taler polsk, engelsk, rusisk, lille fransk og dansk. Jeg kan godt lide at lære sproger, møde mine venner, rejse og hørte musik. Jeg elsker filmer og kunst. Jeg vil gerne læse tit, men jeg har ikke nok tid.


    https://www.duolingo.com/profile/liteekorn

    Hejsa! Jeg hedder Angelina, og jeg kommer fra USA. Jeg elsker at lære sprog og lytte til musik i fritiden. Jeg har lært dansk siden jeg var 12 år, men jeg forstod ikke dansk godt indtil kurset på Duolingo kom. I øjeblikket lærer jeg jo mange sprog, men jeg er meget interesseret i de nordiske sprog. Jeg vil gerne besøge Norden også i fremtiden.


    https://www.duolingo.com/profile/A38drys

    Flot! Du kan skrive "forstod ikke dansk godt -> forstod ikke dansk så godt", sådan ville de fleste nok sige.


    https://www.duolingo.com/profile/Brian27595

    hej alle! jeg hidder Brian og jeg lærer dansk men taler tysk og engelsk. Jeg elsker at lærer sproge og jeg elsker at spiller på gitarre. i dag er jeg træt derfor vil jeg sover.


    https://www.duolingo.com/profile/dash1712

    Goddag! Jeg hedder Dan. Jeg Kommer fra Engeland og jeg bor i Køben havn Danmark. Jeg læser skuespiller i Nørrebro og jeg bor i Valby. Jeg glæder mig til at lær Dansk fordi jeg elsker sprog. Jeg har en Mor, Far og en søster i Hull, en by i Engeland og har vi en hund hedder Oscar. Jeg er treogtyve år gammel, min søster er tyve og min forældre er både helvtres

    Dejligt at møde dig!


    https://www.duolingo.com/profile/elsie01px2019

    Hej! Jeg hedder Elsie og jeg er en sophomore i gymnasiet. Jeg kan lide lære dansk, løbe, spille klaveret, og læse bøger. Når jeg bliver stor, jeg vil være en kriminolog.

    Tak for reading this. :)


    https://www.duolingo.com/profile/A38drys

    jeg er en sophomore i gymnasiet -> jeg går på andet år af gymnasiet [og hvis du går på et dansk gymnasium: jeg går i 2.g.] ; lide lære -> lide at lære; spille klaveret -> spille klaver ; reading this -> læse dette [eller: Tak for at du læser dette!]


    https://www.duolingo.com/profile/Izaskun167735

    Hej! Jeg hedder Izaskun og jeg kommer fra Spanien. Jeg er baskisk og naturlig tosproget, så jeg troede jeg var god at laerer sproger. Men jeg gik i Danmark i 2000, og jeg forsøgt laere Dansk. Forfaerdeleig. Jeg håber det tid vil vaere bedre :)


    https://www.duolingo.com/profile/Little_Tatws

    Hej. Jeg hedder Matt. Min familie kom fra Amerika og jeg kommer fra Amerika. Jeg elsker sprog. Jeg lærer dansk og spansk og svensk og catalansk og japansk og tysk og russisk og esperanto og fransk på Duolingo. Jeg elsker også at læse og skrive historier.


    https://www.duolingo.com/profile/A38drys

    Flot! Du kan variere dit sprog lidt ved at skrive "Min familie kom fra Amerika, og det gør jeg også" (det er lidt uklart hvad du mener - om I alle nu er i Danmark men inden det kom fra Amerika, eller er de der stadig?]


    https://www.duolingo.com/profile/NormanPulk

    Davs! Jeg hedder Mihkel og jeg kommer fra Estland. Jeg er tyve år. Jeg elsker mit landet men danmark er også godt land. Jeg bor i Danmark i øjeblikket og studere på erhvervsakademiet. Jeg også elsker fodbold.


    https://www.duolingo.com/profile/A38drys

    mit landet -> mit land; danmark -> Danmark; også godt -> også et godt; studere -> studerer [brug "spiser"-prøven, det er lettere at høre om der skal "r" på i ordet "spiser" end i en del andre verber]; erhverv... -> Erhverv... ; også elsker -> elsker også


    https://www.duolingo.com/profile/PappBlanka

    Hej :) Mit navn er Blanka. Jeg har to søster og en bror. Jeg kommer fra Ungarn, men jeg har kommer til Danmark i 2015 for studere modedesign. Jeg bor i Aarhus siden et år. Jeg vil gerne lær dansk fordi min plan er at bliv i Danmark og arbejder. Min dansk færdigheder er ikke så godt (endnu) fordi jeg var meget travl når jeg var en studerende. Så jeg ville være meget glad, hvis jeg kunne snakker tale dansk flydende.


    https://www.duolingo.com/profile/A38drys

    søster -> søstre [plural]; jeg har kommer til -> jeg kom til ; for studere -> for at studere; Jeg bor.... -> Jeg har boet i Aarhus i et år/det seneste år; lær -> lære; bliv -> blive ; arbejder -> arbejde ; Min dansk færdigheder -> Mine dansk-færdigheder ; godt -> gode; når -> da ; en studerende -> studerende [lige præcis i denne sammenhæng skal der ikke "en" med. Spørg mig ikke hvorfor ;-) ] ; kunne snakker tale -> kunne snakke / kunne tale.

    Og du underdriver, du har da ganske gode dansk-færdigheder!


    https://www.duolingo.com/profile/PappBlanka

    oh tak:D there was quite many mistakes :D


    https://www.duolingo.com/profile/PappBlanka

    and yeah in the end the snakker/taler was an accident, cause I was wondering whats the difference and I forgot to delete one of them, but thanks a lot!


    https://www.duolingo.com/profile/YanetRechy

    Hej, mit navn er Yanet, jeg er 24 år gammel. Jeg bor i Mexico med min familie. Jeg elsker dansk sprog, fordi jeg rejste til Danmark i 2015 og elskede til horer det sprog. Jeg kan godt lide smørrebrød og FAXE KONDI!!!


    https://www.duolingo.com/profile/Katastrauff

    Jeg prøver også ! Hej ! Jeg hedder Céline, jeg bor i Frankrig. Jeg elsker vikinger, Jeg ønskede at rejse i skandinavisk land. Danmark er mere næsten fra Frankrig og jeg rejser alene i min bil. 14 timer ! Jeg begyndte at lære dansk to måneder siden. En måned siden, jeg var i Danmark i ti dager på ferie. Jeg var i museer og slotter og en trelleborg. Jeg opdager en fantastisk land, design, livsstil, cyclerer overalt, gode øller, Metal koncerter og bedste rock radio MyRock ! Danmarks eneste rock radio :) Jeg laver danske venner, de var så cool og interessante. Meget af dem er bassister som mig. Jeg ved ikke hvorfor :) Jeg kommer tilbage næste årer. Måske jeg vil gerne bor i Danmark.


    https://www.duolingo.com/profile/PoppyEltri

    hej, jeg hedder poppy. jeg er fra Australien, men jeg er i Danmark for ti måneder. jeg har to søskende. Min bror er 20 år gammel og min søster er 16 år gammel. Jeg er 15. jeg også har en kat og en hund, de er 7. jeg skal til en dansk skole nær Aarhus.


    https://www.duolingo.com/profile/gota141866

    Hej! Jeg hedder Ágota, og jeg er fra Ungarn. Jeg er 15 og jeg har en søster. Hendes navn er Anna. Jeg lære Dansk fordi jeg elsker Danmark.


    https://www.duolingo.com/profile/StephGGWP

    Hej! Jeg hedder Stephanie. Jeg er 29 år gammel. Jeg bor i Danmark men jeg kommer fra Amerika. Jeg bor med min mand og vores to børn i en lille by her. Jeg kan godt lide at tegne, male og spille videospil. Mit dansk er ikke så godt men jeg prøver at tale med min familie.


    https://www.duolingo.com/profile/A38drys

    Dit skriftlige dansk virker da ikke til at mangle noget!


    https://www.duolingo.com/profile/Fridjunge

    Hej! Jeg heder Friðrik og jeg kommer fra Island. Jeg Bygyndte lære dansk i dag so min dansk er rigtig godt (:


    https://www.duolingo.com/profile/A38drys

    Hej Friðrik! Feedback på sproget: heder -> hedder; Bygyndte lære -> begyndte AT lære; so ->så; min dansk -> mit danske. Det går da fint!


    https://www.duolingo.com/profile/CambodianBunny

    Hej, jeg hedder Carly og jeg kommer fra USA. Jeg var en udvekslingstudent i Danmark for fem år siden, men jeg stadig vil gerne at øve min dansk. Jeg har to katte i USA. Jeg bor med dem og min kæreste. Jeg arbejder som projektleder.


    https://www.duolingo.com/profile/A38drys

    Hej Carly! Lidt sprogligt feedback: en udvekslingsstudent -> udvekslingsstudent (se mit svar til Rob/rulea nedenfor); stadig vil gerne -> vil stadig gerne; min dansk -> mit danske/mit dansk [jeg ville skrive " mit danske" men jeg tror at "mit dansk" også er i orden].


    https://www.duolingo.com/profile/rsulea
    • 1796

    Hej, jeg hedder Rob og jeg er 31. Jeg kommer fra Canada og Rumænien. Jeg er en student og jeg og min kæreste flyttede for nylig til danmark. Danmark er rigtig smuk! Jeg kender engelsk, rumænsk, italiensk, og en lidt dansk. Også elsker jeg at løbe tur med min racecykle og at rejse til nye lande! Jeg glæder mig til lære mere dansk og til lave nye venner i danmark!


    https://www.duolingo.com/profile/A38drys

    Hej Rob! Velkommen! Det var flot skrevet, der er ikke mange fejl i din tekst. Jeg er en student -> Jeg er student [ikke helt forkert med "en", men lyder ikke som normalt dansk] Jeg kender -> jeg kan tale; en lidt dansk -> lidt dansk; Også -> Og så [i denne forbindelse, oversat fra "And then, I love..." Oversat fra "Also, I love..." skal være "Desuden elsker jeg at..."]; løbe tur med min racecykle -> køre tur med min raceRcykEL {en cykel, flere cykler, at cykle]; glæder mig til lære-> glæder mig til AT lære; lave nye venner -> finde nye venner, eller: få nye venner danmark -> Danmark ;-)


    https://www.duolingo.com/profile/rsulea
    • 1796

    Mange tak!


    https://www.duolingo.com/profile/Allen663825

    Hej alle sammen! Jeg hedder Allen og jeg er fra Sydkorea. Jeg har lært dansk i næsten fire måneder. Jeg gik til Danmark for et år siden da jeg var en del af en international udvekslingsklub i min gymnasium! Jeg elskede den danske kulture, folket, og landet. På grund af min oplevelser i Danmark, besluttede jeg at lære Dansk for at bo der i fremtiden :)


    https://www.duolingo.com/profile/A38drys

    Hej! Fin beskrivelse! Der er kun mindre rettelser: gik til Danmark -> tog til Danmark (eller: rejste til, flyttede til). i mit gymnasium -> på mit gymnasium [det er muligt at der er andre danskere som ville sige "i", men det lyder forkert i mine ører] kulture -> kultur min oplevelser -> mine oplevelser [plural!] besluttede jeg at -> besluttede jeg mig for at Dansk -> dansk


    https://www.duolingo.com/profile/BeritLis

    I am danish and learn italien. English - Italian I miss a englisspelling program


    https://www.duolingo.com/profile/JensAageHa2

    What to do when My Duolingo Plus doesnt funktion, Even thow I have paid one year more?? Jens@liljens.dk


    https://www.duolingo.com/profile/DragonNights

    Have you reached out to Duo about this?

    If you then you can submit a report by using this form https://support.duolingo.com/hc/en-us/requests/new. Remember to select "Type of Issue" as "Purchase issue." And to help you faster it is best if you describe your problem in detail and include screenshots.

    Learn Danish in just 5 minutes a day. For free.