1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Troubleshooting
  4. >
  5. Új lett a női bemondó!Felét s…

https://www.duolingo.com/profile/szurdok10

Új lett a női bemondó!Felét sem értem amit eddig tanultam.Cseréljék vissza! szurdok10

February 5, 2015

15 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/zsanot

Egyet értek. Most csináltam egy leckét, a category úgy hangzott mint "kargoj", a the névelő lassítva "sza", és sorolhatnám. Lehet hogy haladóknak nem gond, engem nagyon zavar.


https://www.duolingo.com/profile/emgepe
  • 2621

Eddig azt hittem, hogy megromlott a hallásom, de ha más sem érti, (pl.. a the, nálam "dva"-ként hallható és sok-sok hasonló példa van) talán mégsem csak bennem van a hiba. Igen, egyetértek a javaslattal, vissza kellene kapnunk a megszokott hangot.


https://www.duolingo.com/profile/Rotcsa

Nekem semmi bajom a bemondóval. Angliában élek és mondhatom, hogy sokkal közelebb van a hétköznapi angolhoz, mint az iskolákban tanító nénik kiejtése. Különben is le lehet lassítani a beszédet. Ha már akkor sem érted, akkor nagyon nagy baj van.... A hétköznapi angol beszéde inkább hallatszik kutyavinnyogásnak, mintsem tiszta beszédnek. SOk sikert! :D


https://www.duolingo.com/profile/Sjanko

Hm, ez így eléggé érdekes: a női hangunk (Sally az Ivona - n) amerikai angol kiejtést használ... :-) Mondjuk a magyar iskolai tanítónénik eléggé sokfélék, a kiejtésük nem tudom mennyire általánosítható. De, ha megnézed, az itt hozzászólók mindegyike már eléggé sokat foglalkozott a Duolingóval, így persze hogy megszoktuk az előző hangot, azzal tanultuk meg a kiejtést. Ez mindenféleképp egy váltás, amit meg kell szokni. Bár szerintem sem gond, ha ráállunk többfajta kiejtésre - még hasznos lehet :-)


https://www.duolingo.com/profile/Rotcsa

Lehet, hogy nem is egészen a kiejtéssel van a baja a többieknek, hanem a beszéd ritmusával... Az iskolákban mindent szépen lassan ejtenek ki., nem hadarnak- SZerintem ez általános. Bár nem tudom, milyen volt az előző bemondó, de ez sokkal közelebb van a hétköznapi angolhoz. Pl: Cup of tea: Úgy hallatszik még a tisztán beszélőktől is, hogy : kápátí :D Az "of"-ot szerintem a kirájnőn kívül senki nem ejti ki olyan lassan és tisztán egész angliában, mint azt ahogy nekünk az iskolávban tanítják. A másik, ami nálam leverte biztosítékot és kifagytam: Put it in there: kb úgy hakkatszik: punineee :D Pont, ahogy a bemondótok mondja. Jobb, ha mindenki ezt szokja meg, ha Angliába készül, vagy angol-angollal akar kontaktot létesíteni


https://www.duolingo.com/profile/GyrgyGspr

Lehet hogy bennem van a baj, de jelenleg tanulok, és nem kitalálom a beszédet. Egyébként a magyarok között is vannak akik ugatnak és hadarnak, de azokat nem akarom meghallani, és nem beszélek velük. A művelt emberek tulajdonsága az értelmes beszéd, kommunkáció. A bunkók nem érdekelnek, az ő nyelvüket nem akarom tudni és érteni sem. Az anyanyelvi angolt ráérek megtanulni akkor, ha az anyanyelvűek országában leszek-vagyok. Hallottam anyanyelvi angolt beszélő embert, hát nem úgy beszélt mint a "bemondó", és nem modoroskodott az angol órán. Igaz, fiatal volt és amerikából jött.


https://www.duolingo.com/profile/cicokata

Így van ! ha tanuljuk a nyelvet,szerintem sokkal artikuláltabban kéne kiejteni a szavakat/mondatokat ,mint elhadarni,mert később, amikor már elég jól beszéljük a nyelvet, akkor "hadarhatunk" nyugodtan!


https://www.duolingo.com/profile/orgencs

Igen, ezzel az új hanggal nekem is több problémám van mint a régivel.


https://www.duolingo.com/profile/Nyuszi100

Tobb szot nem ugy ejt, mint ahogy kellene. Igy eltevesztjuk a teszteket. Az idomerovel meg igy egyaltalan nem lehet gyakorolni.


https://www.duolingo.com/profile/GyrgyGspr

A régi "bemondót nem ismerem, de néha csak motyogást hallok szavak helyett, a lassítás néha a rossz hangsúlyozás miatt duplán félreérthető. A minősítésem: SZAR!


https://www.duolingo.com/profile/GyrgyGspr

Egyszerűen szar, és ez dühít. Ráadásul a "befagyasztó" semmit nem ér, ha nem érek rá foglalkozni a Duolingóval, azért a frissességjelzőket agresszíven elveszi. Lehet hogy nem tudom mire való a "befagyasztás"?


https://www.duolingo.com/profile/orgencs

A fagyasztó a szériádat fagyasztja, nem nullázódnak le a napok ha egy napot kihagysz. A frissességjelzőkre nincs hatása.


https://www.duolingo.com/profile/agnespauline

Sajnos abba kell hagynom a gyakorlást 240 nap után, mert a kép állandóan villog.Egy hete még" csak" fekete sávok jelentek meg pár másodpercre, ezt még toleráltam, de az újabb probléma már lehetetlenné teszi a leckék elvégzését.


https://www.duolingo.com/profile/Csehin0

A szamok temakorben lefagy a rendszer es a tizes szamok angolrol magyarra forditasa utan nem ellenoriz,nem csinal semmit.Nagyon duhos vsgyok,mert egyszeruen nem enged tobabb.MAR VAGY otszor megcsinaltam,es nem tudok tovabbmenni.Mit lehet csinalni??????!!!!!!


https://www.duolingo.com/profile/FeketeZsol7

Szerintem ez a mostani női hang nem ide való NEM LEHET ÉRTENI amit mond , elharapja a szó végét érthetetlen az egész. Így nem sok értelme van a nyelvoktatásnak :(

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.