https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Ezért jó a Duolingo

(Először is, ne szalaszd el! Ezért rossz a duolingo.)
Játékos, szórakoztató, addiktív, ingyenes és lehet vele nyelveket tanulni, és az agyat is serkenti.
Sokan „a teknős rizst eszik” típusú mondatoktól vannak kiakadva, de – legyünk őszinték - vannak ennél nehezebb mondatok is (l. a tanfolyam végén, a 350. leckét).
A nyelvtanárok érthető, hogy nem szeretik (egy cikk és egy másik).
De viszont...
I love Duolingo.
Ich liebe Duolingo.
Me encanta Duolingo.
Je adore Duolingo.

February 17, 2015

20 hozzászólás

Népszerű hozzászólások szerint

https://www.duolingo.com/profile/Sjanko

Mi az, hogy a teknős rizst eszik? Itt minden(ki) falja a rizst! Nekem a kedvencem mégis egy lány, aki követ egy lovat. Megjelenik előttem egy végtelen mező, ahol sok virág nyílik, kék az ég, süt a nap, elől bandukol egy pompás paripa, mögötte tisztes távolságra sétál egy lobogó hajú, karcsú lány :-) A helyzet az, hogy én meg ezeket nagyon jó mókának tartom - biz'isten szívesebben gyakorolok ilyenekkel, mint ..., mondjuk Einsten általános relativitás-elméletével! (Persze, ezek eléggé egyéni dolgok: én igazából ezeket minta-mondatként használom, afféle "nyelvtani szamárvezetőnek") Szóval jó ez a Duolingó, persze az összes olyan mondatot én is "utálom" először, amelyikkel hirtelen nem tudok megbírkózni... :-) - de ez kell, nagyon is kell a nyelvtanuláshoz... unott, érzelemtől mentes módon talán nem is lehet nyelvet tanulni. Ez persze nem zárja ki, hogy ne lennének olyanok, akiknek nem jön be ez a módszer, ettől még nem omlik össze a világ. (Alig több, mint egy éve megy magyarról a Duolingó, így nagyon nem várható még el, de azok lesznek az igazi "ütős" bizonyítékok, amikor az első, sikeres nyelvvizsgázók megjelennek a duolingós alapozás nyomán... Reméljük, tényleg hírt adnak róla, akik ezt megcsinálják... )

February 17, 2015

https://www.duolingo.com/profile/EditMszros

Igen! Nagyon sokan szeretjük a DUOLINGOt. Az a véleményem, akinek ez nem jön be, keressen más lehetőséget. Aki pedig szereti..... HAJRÁ! Gyakorlásra fel!

February 17, 2015

https://www.duolingo.com/profile/VinczeTmea

Hát gyerekek, én egy év alatt végig kűzdöttem a szinteket, és elsajátítottam tök önállóan az angol nyelv alapjait. A titkom, kitartás, módszeres napi legalább fél óra gyakorlás RENDSZERESEN!!!!!! És persze , ahogy a közmondás tartja: "Ismétlés a tudás anyja", szóval csak ajánlani tudom.

February 18, 2015

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Így van, ismétlés a tudás anyja, practice makes perfect.

February 18, 2015

https://www.duolingo.com/profile/MaraFejsze53

Nagyon örülök,hogy egy barátom által rátaláltam a Duolingora, köszönöm!

February 19, 2015

https://www.duolingo.com/profile/zalabet

A Duolingo a csoda - nyelvet tanulni úgy, mintha újból gyerekek lennénk. Sose gondoltam volna, hogy életen második felében fogok elkezdeni egy új nyelvet tanulni. Szerencsére megtettem, és azóta minden ismerősömnek csak ajánlani tudom, hogy ő is hasonlóan tegyen. Remélem minél többen megismerik, és alkalmazzák ezt a tanulási módszert. Nagyon jó, nekem tetszik, és nem zavar ha " a teknős rizst eszik, vagy éppen tejet iszik " nyelvtanilag legyen jól szerkesztve a mondat, kimondva, leírva, lefordítva. Maradjon mindenki a játékos feladatok megoldása után friss, fiatal. Kívánom, hogy mindegyikünknek legyen lehetősége a tanult nyelven megismerni az adott ország kultúráját. Az az igazi nyereség, ha a nyelvtanulás után külföldön nem kell süketnémaként az adott ország nevezetességeit nézni, hanem a tanult nyelven kommunikálni tudunk. Köszönöm DUOLINGO.

February 20, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Sjanko

No, akkor itt az ideje, hogy én is megszólaljak - egy kicsit talán a "másik vége" felől. (Én már nem merem úgy meghatározni a koromat, hogy életem "hányadik hányadában" - 68 éves elmúltam...). Ha jól belegondolok, némi túlzással, én legalább 25 éve várok a Duolingóra :-). Valamikor tanultam angolt (is) több menetben, soha nem jutottam el komolyabb szintre. Hajdanán a szakterületem irodalmával elboldogulgattam, aztán ez a terület is megváltozott, egyre inkább távol kerültem az angoltól is, nagy részét elfelejtettem az egykor meglevő tudásomnak. Viszont, folyamatosan motoszkált bennem, hogy jó lenne megtanulni végre. Igenám, de annyira hézagos (volt) a tudásom, hogy nehéz volt eldönteni, hol kezdjek hozzá. Ahhoz sem kedvem, sem energiám (tulajdonképpen időm sem) nem volt, hogy kezdő/újrakezdő legyek. (Nyilván, elegendő motivációm sem :-) ). Erre bekopogtat az ablakon a Duolingó! Azonnal lecsaptam rá és bevált - jobban, mint gondoltam! Közben voltam kórházban, voltam lábadozó állapotú - eközben is tudtam duolingózni (a kórházban nyilván mobilon). Aztán született unokám, besegítettem a szülőknek, sokat vittem sétálni, mialatt elég sokáig rendszeresen elaludt a babakocsiban - gyorsan megcsináltam pár leckét. Szóval, valahogy minden összejött, egymásra-épülve. Velem egykorú barátom is azonnal "ugrott" a lehetőségre, mondván "Ezt nekem találták ki". Nagyon elfoglalt ember, sokat dolgozik, de akkor is csinálja, ha csak 10-20 pontot ér el naponta, netán ki kell hagynia pár napot - egyáltalán nem foglalkozik, azzal, hogy megszakad közben a szériája vagy sem: amikor tudja csinálja és évezi, hogy halad a tudás megszerzésében... Most ott tartok, hogy kb. fel tudom mérni, mely területeken kell a Duolingóból erősítenem, azokon igyekszem túllenni, az ismétléseket jó darabig semmiképp nem fogom abbahagyni, de kezdek "hozzátanulni"Nyelvvizsgán, ilyesmin már nem gondolkodom, formális, hivatalos papírokra nekem már nincs szükségem - ilyen szempontból könnyű helyzetben vagyok.. Folytatni fogom (illetve már el is kezdtem) itt a Duón, spanyollal és némettel...

February 20, 2015

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Kedves Sjanko!
Sose késő, az én példám is ezt mutatja, én is benne vagyok a korban. A koromról csak annyit, hogy a jövő héten utazom Londonba, mert a hetedik unokám születik. (Ott aztán módom lesz gyakorolni a brit akcentust :)
Tudod, nyugdíjas korban sok embernél rejtett képességek bontakoznak ki, pl. festeni kezdenek vagy - mióta Duolingo van - nyelveket tanulnak :-), de talán csak azért, mert hirtelen sok szabadidővel rendelkeznek.

February 20, 2015

https://www.duolingo.com/profile/EditMszros

Gratulálok a hetedikhez! Jó egészséget babának és a családnak!

February 20, 2015

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Köszönöm szépen.

February 20, 2015

https://www.duolingo.com/profile/MeinGot

Ahogy írtad néha tud idegesítő lenni, de ettől eltekintve tényleg hasznos, és egyszerű, de mégis hatásos kis nyelvtanuló progran

February 17, 2015

https://www.duolingo.com/profile/selyemherny0

Igaz ami igaz nagyon sok híba van a duolingóba de azért jó!

February 18, 2015

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Szerintem, még a selyemherny0ban is van hiba :)

February 20, 2015

https://www.duolingo.com/profile/AdamLorinc3

A minap mutattam a nyelvtanáromnak és neki tetszett. Azt mondta remek kiegészítő tanuláshoz. Véleménye szerint ilyen jellegű feladatokra is szükség van ahhoz, hogy megszerezzük a nyelvtudást. Ez nem teszi őket munkanélkülivé, mert egy jól felépített és egy lelkes jó tanár képes kihozni az emberből a legjobbat. Persze sajnos az ellentettje is igaz. Egy rossz meg rendesen hazavág.

I love Dulingo and thank you that I speak english :)

February 18, 2015

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Így van, az intelligens nyelvtanárok nem félnek a Duotól. Különben is, itt van a Duolingo for Schools:

February 18, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Palotaivaleria

Én is nagyon lelkes híve vagyok a Duolingonak. Elfogadtam az új verziót, vállaltam napi 20 pontot. Azt azonban sajnálom, hogy nem tudom előre, hogy mennyit és mit kell teljesítenem a következő színt eléréséhez ės azt, hogy pillanatnyilag hol tartok. Ha látnám a közbenső célokat, az engem nagyon inspirálna. Egyébként nagyon ėlvezem és köszönet.

February 21, 2015

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Állítólag nem mindenki látja a next level és total XP adatokat. Először is a magyar-angolból nem látható, hanem pl. angol-németből. Ezenkívül úgy tűnik, hogy felhasználófüggő. A profil oldaladon ezt látom:

Achievements
STREAK
1 Day
LANGUAGES
English - Level 15
Next level: 1486 XP
Total XP: 7514 XP

Ennek címe: https://www.duolingo.com/Palotaivaleria

Ja, egyik kedves tanulótársunk, Suvetar adta közzé ezt a címet: https://www.duolingo.com/comment/6155294, ahol a "DuoCheck"-re kell kattintani, és kiírja ezeket az infókat.

February 21, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Palotaivaleria

Köszönöm a segítséget

February 21, 2015

https://www.duolingo.com/profile/kalmars

Az új anyag fejlesztése valami csodálatosra sikerült. Az előző módszertől már- már elment a kedvem, abba akartam hagyni. (A hozzászólásokban mindenki szidta, kifogásolta, hogy három apróbb hiba után újra kellett kezdeni). Ezt viszont élvezettel csinálom. Szinte olyan élethű, mintha élő tanárral gyakorolnék. Gratulálok az alkotóknak. A magyarországi nyelvtanulás kudarca a rossz módszer volt. E módszer azonban lelkesítheti a tanulókat, kedvet ad a tanuláshoz. Remélem a nyelvvizsgák is már nem "Rigó utca" stílusúak!

March 5, 2015

https://www.duolingo.com/profile/SILVERCHESS

elég monoton.... ugyan azok a mondatok, szerintem 1 idő után unalmas

April 26, 2019
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.