1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Troubleshooting
  4. >
  5. Leckegyakorlás után rendszere…

https://www.duolingo.com/profile/evakan

Leckegyakorlás után rendszeresen nem frissül az adott lecke

Sok előfordult már, hogy az ismeretek felfrissítése gombra kattintva elvégeztem a leckét de nem frissített a program. Megpróbáltam azt is hogy 1-1 leckébe lépek be és úgy próbálom frissíteni a sávokat. Hiba nélkül vagy 1-1 hibával végigcsináltam a leckét és mégsem frissült. Nagyon zavaró, csorbítja a tanulási élményt. :(

February 20, 2015

21 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/julia4804

ugyanez a gondom már hetek óta frissítem a "tárgyak" témakört és nem frissül, már legalább 10-szer végigcsináltam. Miért nem frissíti?


https://www.duolingo.com/profile/kupo.ancsa

Én is ugyanezt tapasztalom. Hiába csinálom meg hibátlanul a feladatsort, nem frissülnek a sávok.


https://www.duolingo.com/profile/kurtizoli

Sajnos én is ezt tapasztalom. Frissíteném a feladatsort, de hiába teljesítem, nem tölti vissza a sávokat. :(


https://www.duolingo.com/profile/Dauros
  • 2700

Ezzel én is találkoztam, de egyszerű a megoldás. Tegyük fel, hogy van 15 szó, amit át kellene ismételni, de egy ismétlésre csak mondjuk 10 szó kerül bele a leckébe. Az ismétlést sikeresen elvégezve felfrissül a 15-ből 10 szó, de ott maradt még 5. Ha még egyszer elvégezzük az ismétlést, akkor a maradék 5 szó is belekerül a leckébe, és ezután már általában 5/5-re frissül a lecke. Próbáljátok ki!


https://www.duolingo.com/profile/ggartom

Van amikor bejön másodszorra, de van amikor akkor se.


https://www.duolingo.com/profile/Dauros
  • 2700

Csak kíváncsiságból: kipróbálnád, hogy egy ilyen problémás leckénél ismételsz még párszor (mondjuk maximum ötször)? Ha ennyi alkalom után se frissül, akkor tényleg valami hiba lehet.

Illetve megfigyelnéd, hogy az ismétléseknél ugyanazok a szavak/kifejezések szerepelnek a leckében, vagy mindig más?


https://www.duolingo.com/profile/ggartom

Frissítek egy leckét, de nem jegyzi be a rendszer hogy tényleg frissítettem volna a leckét.


https://www.duolingo.com/profile/damaquir

nekem is ez a problémám. Tegnap kétszer ma pedig szintén kétszer csináltam meg a foglalkozások 2. részét. Tölt, belassul az egész és végül az utolsó kérdés után kidob a kezdőlapra. Milyen megoldás van erre?


https://www.duolingo.com/profile/kurtizoli

Korábban volt ilyen problémám, aztán magától megjavult. Most egy pár hónap szünet után nagy lelkesen belevetettem magam a "duolingózásba", de sajnos megint nem frissül. Nagyon rossz így :/


https://www.duolingo.com/profile/kurtizoli

Sajnos ez most már nálam is visszatérő. Ráadásul tényleg kizökkent a lendületből. Pár napja újra elkezdtem, működött, most viszont megint nem. :/


https://www.duolingo.com/profile/Dauros
  • 2700

Amikor nem frissül és újra rámész az ismétlésre, akkor ugyanazok a szavak/kifejezések szerepelnek a leckében, vagy változik?


https://www.duolingo.com/profile/kurtizoli

Éppen meg szerettem volna nézni, de most újra működik..


https://www.duolingo.com/profile/Dauros
  • 2700

Fentebb is írtam, szerintem ez lesz a megoldás: ha pl. 15 szót kell ismételni, de egyszerre csak 10 kerül bele a leckébe, akkor nem fog 5/5-re frissülni a fejezet. Még egyszer elvégezve az ismétlést, belekerül a maradék 5 szó is és frissülni fog a lecke szerintem.


https://www.duolingo.com/profile/FarkasnPap

Nálam is előjött ez a hiba időnként, de csak mobilnet esetén. Sajnos az én mobilszolgáltatóm a környéken csapnivaló. Szóval a problémát valószínűleg a net szolgáltatás instabilitása okozza.


https://www.duolingo.com/profile/kurtizoli

A nyelvtanuláshoz szükséges, hogy mindennap gyakorolj - igyekszem mindennap, de most megint nem jó, pedig én nem mobilnetről vagyok. :/ Olyan bosszantó.


https://www.duolingo.com/profile/Dauros
  • 2700

Megint csak azt tudom kérdezni, mint korábban... Amikor nem frissül, akkor legközelebb is ugyanazokat a szavakat adja?


https://www.duolingo.com/profile/ggartom

Az a baj, hogy teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor frissíti és mikor nem. Maximális pontot megadta a frissítésre, de nem lép tovább. Nem regisztrálja, hogy megtörtént a frissítés. Több napja korrektül kezelte, ma nem így jártam. Volt hogy hiba nélküli és sok hibás ismétlésre is regisztrálta lecke frissítést, de fordítva is igaz volt. Jó lenne, ha tudott lenne a frissítés egzakt szabálya (ha van ilyen és nem program hiba).


https://www.duolingo.com/profile/ggartom

Úgy tűnik, akkor nem frissíti, amikor kiírja a lecke utáni pontodat és ezt követően még valami más üzenet is van pl: - kapsz 2 lingotot - szintet léptél - nyelv tudás %-od emelkedett ... ezt kiírja, és ezután a frissítési rész elmarad. Ha ez tényleg így van, akkor program hiba.


https://www.duolingo.com/profile/bmirci76

Sziasztok! Én már vagy 8* végigmentem ugyanazon a leckén mégse frissul:-)))) Vki tudd rá megoldást?


https://www.duolingo.com/profile/RatkayTibor

Nekem sem frissíti a már elvégzett leckét, teljesen kiszámíthatatlanul - néha frissít, néha nem. Vajon a rendszer készítői értesülnek-e, értesültek-e erről a bosszantó hibáról? Írni kellene nekik angolul... :)

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.