1. Forum
  2. >
  3. Topic: Danish
  4. >
  5. Danish Assignment 20150223 (I…

https://www.duolingo.com/profile/bjarkehs

Danish Assignment 20150223 (II, III)

Hey! Sorry for the long delay with assignments, but it is not that easy to come with some, but then I just thought of one today. I would like you guys to read this article. It's something about a fruit, more I will not tell you. Once you've read the article I want you to write about it in your own words. Try and come up with a different way of saying what the article is saying. You can both simplify it or add your own filler words.

February 23, 2015

15 Comments


https://www.duolingo.com/profile/km1

Firmaet Apple kommer til Danmark! Det store amerikanske IT- og computerselskab Apple har planlagt at bygge et enormt datacentrum til 6,3 milliarder kroner i den midtjyske landsby Foulum uden for Viborg. IT-tjenester som iTunes Store og App Store vil være der. Oven i købet bliver all energi brugt af datacentret hundrede procent grøn energi f.eks vind- og solenergi.

Viborgs borgmester og medlem af Det Konservative Folkeparti "kalder placeringen for 'et æble' i kommunens turban". Hundredvis nye ansatte vil få at arbejde i Foulum og måske mener han at nogle af dem muligvis vil have udansk baggrund? Socialdemokraternes handels- og udviklingsminister er enig i at Apples investeringen bliver en økonomisk gave til Danmark hvor miljøbeskyttelsen prioriteres. Mon det er tid at bage økologisk æblekage.


https://www.duolingo.com/profile/JohLykke

Godt klaret!

Her kommer en forklaring til æblet og turbanen. Det associerer til udtrykket nedenunder, at få en appelsin i turbanen. Måske giver det mere mening med den forklaring?


Fra Den Danske Ordbog: "få en appelsin i turbanen" Forklaring: (overført) pludselig og uventet opnå noget fordelagtigt; have heldet med sig Eksempel: Penge er der aldrig mange at rutte med, men pludselig en dag ramler en appelsin ned i Lines turban og drømmen om det store koncertflygel kan blive til virkelighed BT91


Jeg vil foreslå følgende ændringer til din tekst. Bemærk at dansk ikke er mit modersmål, så andre har sikkert bedre forslag.

"Firmaet Apple kommer til Danmark! Det store amerikanske IT"-" og computerselskab (et ord) Apple har planlagt at bygge et enormt datacentrum til 6,3 milliarder kroner i den midtjyske landsby Foulum uden for (et ord?) Viborg. IT"-"tjenester (et ord) som iTunes Store og App Store vil være der. Oven i købet bliver ALL energi brugt af DATACENTRET HUNDREDE procent grønenergi f.eks vind og solenergi. (forslag: Oven i købet kommer all energi som datacentret bruger fra hundrede procent...)

Viborgs borgmester og medlem af Det Konservative Folkeparti "kalder placeringen for 'et æble' i kommunens turban". Hundredvis nye ansætter kommer til at arbejde i Foulum og måske mener han at nogle af dem muligvis SKAL (rækkefølge) stamme fra udansk baggrund? Socialdemokraternes handels- og udviklingsminister er enig at Apples investeringen bliver en ekonomisk gave til Danmark hvor miljøbeskyttelsen prioriteres. Mon det er tid at bage økologisk æblekage."


https://www.duolingo.com/profile/A38drys

Ud over rettelser som er givet allerede: grønenergi -> grøn energi, "vind og solenergi" -> "vind- og solenergi" (bindestreg), ansætter -> ansatte, "kommer til at arbejde" lyder mere som at "Ups, jeg kom til det men det var ikke meningen!", hellere "vil få arbejde", "skal... baggrund" -> "muligvis vil have udenlandsk baggrund", "enig at" -> "enig i at", ekonomisk -> økonomisk.


https://www.duolingo.com/profile/ilhi

Firmaet som hedder Apple fortsætter deres plan til at købe hele verden. De følger i sporer af deres berømte fjender, Microsoft og Google, som allerede har købt mest af jordens overflade. I et hemmeligt møde, de tre virksomheder havde gjort en ordning som giver Danmark til Apple for kun seks milliarder kroner hvis Apple aldrig prøver at købe Sverige. Google skal eje den dansk luft imidlertid.


https://www.duolingo.com/profile/Lassekj

Well done. I took a look on it and made a few changes. The changes are with capital letters:

Firmaet som hedder Apple fortsætter deres plan MED at købe hele verdenEN. De følger i sporerNE af deres berømte fjender, Microsoft og Google, som allerede har købt DET mestE af jordens overflade. I et hemmeligt møde HAVDE de tre virksomheder LAVET en ordning som giver Danmark (VÆK) til Apple for kun seks milliarder kroner, hvis Apple aldrig prøver PÅ at købe Sverige.


https://www.duolingo.com/profile/thechrisdk

Hey! Apple er ikke en frugt, men en æble er!

Artiklen synes at handle om Apples hensigt at grundlægge sit første "stort center" i Danmark (men ikke "storcenter" hehe). Artiklen starter med et billede af én af deres butikker, som jeg genkender; det er den Apple Store på hjørnet af Central Park, i en af de rigeste kvarterer i New York City. Apple, i overhovedet, overvejer at lave et nyt center i nærheden af Viborg, hvor de måske skal udvikle deres tjenester, som fx iTunes, i Danmarks land. Politikere godkender deres forsøg som en fordel, "en gave til Danmark". Fra begge to politiske partier, synes der at være meget godkendelse med Apples vidtrækkende hensigt at bringe sine tjenester til Danmark. Artiklen fortsætter med at sige at Apple også forsøger at udvide deres tjenester til Irland. I overhovedet, giver artiklen mig håb om at se deres første Apple Store i Danmark.


https://www.duolingo.com/profile/A38drys

Godt! De rettelser jeg har: synes at -> ser ud til at, stort center -> store center, den Apple store -> Apple storen (ja her bliver det lidt underligt hvis man vil bruge "store" i stedet for butik), en af -> et af, i overhovedet? (forstår ikke), i Danmarks land -> i Danmark (men kan fjernes helt for det fremgår jonaf sammenhængen, hvis bare man ved at Viborg ligger i Danmark), godkender deres forsøg som en fordel: de kan godkende noget, rent administrativt, men at det er en fordel er noget de "anser". Så jeg tror det du egentlig vil sige kan skrives sådan: Politikerne anser at deres (eller: Apples, for ikke at skabe tvivl om hvem "deres" refererer tilbage til) forsøg er en fordel/er positivt. begge to -> begge (der i ligger allerede at det er to) , meget godkendelse -> stort bifald (eller noget i den stil), i overhovedet -> i det hele taget.


https://www.duolingo.com/profile/Liveforyou2213

I'm just a discussion hopper here, learning Danish myself but I'm not as far as you guys are, such an amazing thing that you guys are so far that you're using your target language to correct others. Skål til<3


Learn Danish in just 5 minutes a day. For free.