1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Duolingo
  4. >
  5. Eröfeszítésben nincs hiány

https://www.duolingo.com/profile/rita01020304

Eröfeszítésben nincs hiány

https://www.duolingo.com/comment/7271853

A portugál fórumon olvasható a Genius Jack 9-ik aranybagoly story-ja. Már csak az ír bagoly hiányzik és meg lesz a 10 ! Fantasztikus teljesítmény. Vannak még csodagyerekek :-) Gratula!

February 28, 2015

19 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/Nyuszi100

Nem tudom, hogy csinaljatok, de azt mondjak aki ennyi nyelvet tanul annak nem marad meg. Kivancsi lennek mennyi maradt meg nektek ezekbol a nyelvekbol...


https://www.duolingo.com/profile/rita01020304

Nyuszi Muszi ! Tétováztam, hogy komoly-e a kérdésed,mivel engem már kérdeztél egyszer, habozok , fáradozzak e a válasszal ha nem seriously vagy? Az is furcsa , hogy miért nem magyar betüket használsz. Külföldön élsz? Akkor talán gyakorlod az angolt?Nekem sem magyar a billentyüzetem mivel naponta kell svédet és dánt használni,(ä,å,ø.æ,)de egy extra ütéssel tudok ékezetet tenni, a magyar nyelv tiszteletére. Szóval,kérdésedre válaszolva, azt kell mondjam, hogy 90 % megmaradt ezekböl a nyelvekböl ami a 10-es szinten felül van nálam. Természetesen gyakorolni kell nap mint nap akár élöben, vagy írásban, másképp elhalványul, a fejben is, nemcsak itt az aranyozott témáknál.( Angolt és olaszt különösen.) A német pedig kein Problem, csak a fönevek és a ragozás lehetne egyszerübb is !!!:( Summa summárum: A Duolingon megtanultam írni, olvasni, és ha nem is perfektül,de megmarad ! Remélem elégedett vagy válaszommal.U.i. Az sokat segít, ha abban az országban élsz amilyen nyelvet tanulsz.


https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Kedves Nyuszi! Az aranybaglyot egy bizonyos tudásszint alatt nem lehet megszerezni, még akkor sem, ha segédeszközüket használsz, szótárazol, puskázol. Ez teljességgel lehetetlen a megfelelő tudásszint alatt. Ezért mondom, hogy van Duo szint, alap-, közép-, felsőfok és fluent a nyelvtudásban. Nem az a probléma, ha valaki ledarálja a tanfolyamot, fát. Ezt később lehet ismételni, tökéletesíteni. Tudom, hogy elsősorban nem rám gondolsz, de engem a soknyelvűség érdekel, és ezért űzök belőle sportot.

A másik dolog, hogy én azt nem tartom fair-nek, hogy valaki nem mondja meg, hogy már tudja az adott nyelvet, mondjuk, középfokon. Egy idegen nyelvet, 2000 új szóval (plusz nyelvtani nemek, ragozások, nyelvtan) lehetetlen megtanulni egy hónap alatt (legalább is egy átlagembernek). Ezzel ugyanis hülyíitik a többi tanulót, és szegények azt hiszik, hogy tökkelütöttek :) (Én most gyűröm a franciát, már ötödik hónapja, és még nem vagyok sehol.)

Edit: Beszélnek 60 nyelvet is, klikk ide egy jó kis cikk erről a témáról. Feltettem az immersionba is. Persze mi még csak tanuljuk ezt a pár nyelvet - szerényen.


https://www.duolingo.com/profile/Brigitta63

Megnyugodtam, 66 nap, 14-es szint, 27 ismeretanyag... eddig azt hittem túl lassú vagyok. Napi másfél órát tudok itt tölteni, ha van időm néha többet. Azt hiszem, függő lettem.... :-)


https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Az jó. A kérdésaz, hogy nulláról kezdted-e a tanulást. Ha igen, akkor ez a teljesítmény remek :)


https://www.duolingo.com/profile/Brigitta63

Nulláról... vagyis ami az évek során rám ragadt... kb. 5 %, legfőképpen szavak, és minimális nyelvtan. Eddig nem tanultam sajnos nyelvet, önszorgalomból bogarásztam könyveket ideig-óráig. A duolingó az első ami így leköti a figyelmem. Köszönöm a válaszod.


https://www.duolingo.com/profile/Nyuszi100

Na rendben, akkor majd kikerdezlek titeket... :)))


https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Szép teljesítmény, de vedd figyelembe, hogy ez a fickó már tudott néhány nyelvet, hiszen egy hónap alatt a harmadik baglyot szerezte!
Különben is, ha valakinek van egy brazil barátnője, könnyebb a portugál nyelvtanulás. Ez a Jack nem tudom mennyire handsome, de ez az Ana nagyon pretty :-)


https://www.duolingo.com/profile/rita01020304

Szép is , okos is a Brazil Ana ! De a californiai L.A. ismeröse , a Marie.Valarao követ 21035 duóst és 5070 követöje van. Ezek imponáló számok , és a sok 25-ös szintje mellett még nevel egy néhány gyereket is. Más földrészeken úgylátszik 48 órából állnak a napok..... ? !Hm ... nekünk Europa jutott :-)


https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Ha nekem svéd barátnőm lenne, én is könnyen megtanulnák svédül :-)


https://www.duolingo.com/profile/rita01020304

:-))) Minden nyelvhez egy barátnö :-)) Nem is vagy te igényes ! De most egy Franciskát kellene keresned tee:-)


https://www.duolingo.com/profile/Sjanko

Nos, én nem tudom, hogy a nők teszik-é vele, de ez a GéniuszJack akkor is egy igazi géniusz lehet: tegnap tegnap estétől ma reggelig, ( a mi időnk szerint) nagyjából max. 12 óra alatt, 1465 pontot produkált... Nem tudom, hogy én képes lennék-e ennyinek megfelelő szöveget leírni egyáltalán...


https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

A megmártózásban/immersionben a fordítással sokkal több pontot lehet szerezni időegység alatt. Megnéztem, az utóbbi időben franciából fordít angolra.


https://www.duolingo.com/profile/DPP1ENG

en ugy vagyok vele, hogy az angolt valamennyire tudtam, 29 nap alatt lett meg a fa, mellette nyelvsuli, stb, ezt korabban mar leirtam. most amerikaban vagyok hosszabb ideig, itt aztan van angol gyakorlas. december ota hollandozok itt a duon, felvettem mas nyelveket is, de ezen van a hangsuly. 3 honap utan elertem a fa tobb mint feleig, kb 60 szazaleknak jarhatok, ha vegeztem vele, megyek nyelvsuliba, es az elsodleges itt a spanyol lesz. mellette minden mas segedeszkozt igenybe veszek a nyelvekhez...sorozatok, filmek, zenek, language partnerek, igy tovabb..en igy csinalom, es nekem igy mukodik a dolog. bocs, hogy nem irtam helyesen.


https://www.duolingo.com/profile/rita01020304

Elismerésem!Elég nagy változások vannak/voltak nálad, biztos nem könnyü egyböl átváltani magyar életmódból. Jól teszed ha lehetöség van spanyolra élöben, és még holland is ráadásnak.... Jó neked, tálcán van kínálva a gyakorlás "live":-) don't worry about grammar here! Kívánok sikeres elörehaladást mind a három nyelvben, na és a napi életben.


https://www.duolingo.com/profile/DPP1ENG

koszonom.. azt nem tudom mibol gondolod, hogy az elo spanyol gyakorlas elerheto. itt az usaban angolt gyakorlok eloben. mellette a duon csinalom a hollandot, es mellette ahogy van ido a spanyolt. holland nyelvsuli jon majd, es amikor mar ott tartok, akkor jon az, hogy itt a duon a spanyolra lesz forditva a legtobb ido. egyebkent a 14es danert neked is jar az elismeres....nem egy konnyu moka. mikor meg ugy volt, hogy oda kolozom, beleneztem, aztan szerencsere ugy tunik most nem letszukseg megtanulnom. magyar eletmodbol konnyebb atvaltani, mint gondoltam. legalabbis akkor, ha amire csereled, az jobb.


https://www.duolingo.com/profile/rita01020304

A spanyolt azt gondoltam mindenhol beszélik ahol John Wayn megfordul . Hát nem ? Elveszett egy illúzióm:)) Keep going !


https://www.duolingo.com/profile/DPP1ENG

mindenhol ki van irva minden spanyolul is, ez mondjuk igaz...

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.