https://www.duolingo.com/profile/zsalica

Pontozás

Nem tudom, hogy volt e már szó erről, de igazságtalannak tartom ezt az új pontozási rendszert, egyáltalán nem ösztönöz az ismétlésre, Ha uj anyagot veszek először 10 pontot kapok, ha megismétlem az anyagot a szavak miatt akkor csak hármat. De mi van azzal a ténnyel, hogy legalább egy új szót tizanhatszor kell ismételni szövegkörnyezetben, hogy az hosszútávon is rögzüljön. Nem lehetne visszaállitani a tiz pontos értékelést, vagy legalább nyolcat, mert a három az nagyon kevés. Ki ért velem egyet?

March 6, 2015

10 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/GergelyMol1

Ha időmérő edzést választasz, akkor akár 20 pontot is össze tudsz szedni, ha megfelelően gyorsan és hiba nélkül válaszolsz.


https://www.duolingo.com/profile/zsalica

igen ezzel tisztában vagyok, köszönöm :)


https://www.duolingo.com/profile/tothcila

Az, hogy ösztönző-e, az egyéni kérdés. Játssz mobilon és ott még a szívek és a lingotok is megvannak és egy leckéért begyűjthetsz 13 pontot. Azt a 16-os "tényt" itt hallottam először. Én 7-et tudtam eddig. Egy biztos, minél többet gyakorol valaki, annál jobban rögzülnek a szavai. Itt ezzel a játékkal épp ez az elérendő cél és a pontszám mellékes. Ez a 3 pontos rendszer sokkal ösztönzőbb nekem, mert ugyanannyi ponthoz 3-4 szer annyit kell gyakorolnom. Másnál ez gátló tényező lehet. Viszont az előrejutási rendszert is felül kellene akkor vizsgálni, ha itt csökkentek a pontszámok, de akkor igazságtalan előnyhöz juthatnának az androidosok. Nehéz kérdés ez.


https://www.duolingo.com/profile/zsalica

Neked is igazad van, lehet, hogy csak a megszokás beszélt belőlem.


https://www.duolingo.com/profile/tothcila

Teljesen jogos volt a felháborodásod. Én is felháborodtam először, aztán elkezdtem keresni az új rendszer előnyeit. Így már elfogadtam és megszoktam, bár lenne még mit tökéletesíteni a rendszeren.


https://www.duolingo.com/profile/Adam_Szabo

Ha a 16-szoros ismétlés igaz lenne, akkor még az anyanyelvünkön se tanulnánk meg soha az életben :D


https://www.duolingo.com/profile/MiklosVandor

Az anyanyelünket nem ismételjük,hanem állandóan benne élünk,ez pedig állandó gyakorlást tanulást jelent,csakhogy könnyebben! Nagy különbség,szerintem!


https://www.duolingo.com/profile/Adam_Szabo

Oké, akkor most ne menjünk bele a nyelvelsajítás kurrens elméleteibe, egy behaviorista mindenesetre jót derülne azon, hogy az "anyanyelvünket nem ismételjük" (mert hát dehogynem :D). További jó tanulást mindenkinek, repetitio es mater studiorum, apja ismeretlen :D


https://www.duolingo.com/profile/MiklosVandor

Más is van itt,nem csak ez,különben egyetértek,sőt,hozzáteszem,hogy itt néha szótárazom,a neten,vagy angol szövegkörnyezetben pedig írni kell és a lényeg,hogy megértessem magam,s mások is értsenek. Nagyobb a baj ha itt a nemek miatt azt kell "beállítanom" a fejemben,hogy melyik a jó válasz,holott kettő is jó. (pl. Eszik.== She v. He eats) A rendszer _tanítás során nem jelzi ezt,és kétlem hogy fordításban zárójelben odaírhatnám anélkül,hogy hibás ne lenne a megoldás. Az interneten amerikai angolt beszél,ír csaknem mindenki amely nem oly kötött, s keveset foglalkozik nyelvtannal.Itt pedig az is kell,elég szigorúan. Ez nem baj,csak nagyon nem ugyanaz,s ez zavaró lehet.


https://www.duolingo.com/profile/mlorinczy

Hiába elvégzek egy-egy leckét, nem emelik a pontszámaimat. 3 lecke után ugyan annyi pontom marad. Ez nem ok!
Az időmérő edzést meg nem is tudom már használni, nem dobja fel a lehetőséget. Az pedig nagyon ösztönző lenne!!

Kapcsolódó fórumok

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.