1. Fórum
 2. >
 3. Téma: Troubleshooting
 4. >
 5. széria számlálás

https://www.duolingo.com/profile/Zsmarcsi

széria számlálás

Korábban már több széria napot elveszítettem, mert nem végeztem el a napi feladatomat időben. Azonban tegnap 1 percen múlott, hogy 13 napos szériám lenullázódott, azért mert 20:01 perckor fejeztem be a napi szériát, de az pont 24:00 órakor lenullázódott. Kérdésem lenne, hogy nem érzékeli a program, ha éppen dolgozom, a széria számláló órája függetlenül működik? Tudja valaki, hogyan lehet az igazságtalanul lenullázott széria napokat visszaszerezni?

March 8, 2015

30 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/togo59

Szuper a program, de van még mit javítani rajta, mert ma a 403 napos szériám veszett el, pedig a széria befagyasztó be volt kapcsolva. Való igaz, hogy tegnap nagyon fáradt voltam és nem jutott energiám feladat megoldásra, de gondoltam másnap majd bepótolom. Így is volt, másnap azaz ma hajnali fél háromkor nekiláttam mobilon a leckéknek. A program ki is írta , hogy ha 1 lingotot teljesítek, akkor 404 napos lesz a szériám. Megoldottam egy leckét és meglepődve tapasztaltam, hogy gratuláltak az 1 napos szériámhoz. Hát mit mondjak, fel ment bennem a pumpa! (: A számítástechnikában "láttam én már karón varjút", de ez a "gratuláció" övön aluli volt. Mindig is büszke voltam magamra, hogy ilyen sok ideje, folyamatosan foglalkozom a nyelvtanulással és ez napról napra tovább erősítette a motivációmat. Láttam a fórumon más is szembesült ezzel a problémával, és volt olyan is akinek a kedve a program használatától el is ment. Ha egy mód van rá kérném vissza a szériáimat, mert úgy érzem, hogy ezért keményen megdolgoztam! Előre bocsátom, hogyha nem állítják vissza, akkor is tovább fogok tanulni, de egy "tüske" azért megmarad! A program kiötlőjének és készítőinek továbbra elismerésem, mert meggyőződésem, hogy a módszer nagyon sok ember idegennyelvű kommunikációját segíti és ezzel talán jobbá válik a világ számunkra! :)


https://www.duolingo.com/profile/OldAkita

Nekem most veszett el 178 nap :( Egy kicsit jobban viselem mint amikor az első 144 napos szériám veszett el, mert akkor hónapokig a Duolingo felé se tudtam nézni keserűségemben és gyilkos dühöm miatt.


https://www.duolingo.com/profile/togo59

Meg tudlak érten! Kínszenvedés minden nap! Többször használok mostanában szériafagyasztót, akkor is amikor nem igazán kellene. Remélem hamar túl leszek rajta. :(


https://www.duolingo.com/profile/Dauros
 • 2734

Kellemetlen eset, kitartást! Egyébként nagyon egyszerű lenne a megoldás, nem tudom miért nem lépték meg eddig az oldal fejlesztői: akinek magas szériája van úgyis annyi lingotot gyűjtött már, hogy nem tudja mire költeni. Magától adódna tehát, hogy pl. 50-100 lingotért lehetne kapni 10-20 napig tartó szériabefagyasztót, ezzel megoldódna a szabadságok problémája.


https://www.duolingo.com/profile/Gjanoshalmi

Lehetséges, hogy a széria befagyasztó határideje bizonyos idő után lejár? Nem hagytam ki egy napot sem, - mégis újra aktív lett a vásárlása. Hol tudom megnézni, mennyi lingot-ot használtam el?


https://www.duolingo.com/profile/BeroSzilard

Valami ilyet tapasztaltam én is, hogy időnként elévül, és meg kell frissíteni...


https://www.duolingo.com/profile/tunde.vari

Tisztelt Duolingo! Tegnap nem tudtam megcsinálni a napi célt, de szériabefagyasztóm volt. Kérem, legyenek szívesek visszaállítani minél hamarabb a több, mint 400 napos szériámat. Köszönettel: Vári Tünde


https://www.duolingo.com/profile/tunde.vari

Sajnos még nem kaptam választ a kérésemre, illetve megoldást a problémámra. Nem gondolom, hogy el kellene fogadnom a szériavesztést. Elég kiábrándító lenne...


https://www.duolingo.com/profile/Zsmarcsi

Én két hete tettem szóvá, azóta se történt semmi. Igazából én nem is tudom, hogy rajtunk kívül olvassa e ezeket valaki, vagy egyáltalán van-e vagy ki lenne az illetékes a panaszaink orvoslására


https://www.duolingo.com/profile/tunde.vari

Nekem is olyan érzésem van, hogy egyáltalán nem foglalkoznak a hozzászólásokkal, főleg ami a szériákat illeti. Elég kiábrándító, hogy még válaszra sem méltatnak :( Az ember törekszik arra, hogy valamit jól csináljon a maga kedvéért, de a háttér nincs meg. Ha hibáznak, azt azonnal orvosolni kellene.


https://www.duolingo.com/profile/TarnaiMiklos

Kedves Tünde! A megszerzett tudás az igazi nyereség, nem a szériaszám. Azért egy lingot-ot küldtem vigasztalásul.


https://www.duolingo.com/profile/tunde.vari

Kedves Tarnai, Számomra nagyon fontos a szériaszám is, amire büszke voltam és lelkesített. Ne haragudjon, de ezt nem tudom válaszként elfogadni. Az 1100 lingot mellett nem jelent túl sokat a plusz egy, sokkal inkább vigasztalna, ha a szériaszámnál látnék 418-at. A nullázódás nem az én hibám,de úgy látszik, csak az én problémám. Tényleg nem ennyire nem tudnak mit kezdeni a rendszerrel, hogy visszaállítsák a valós adatot?


[törölt felhasználó]

  Ha elmegyek nyaralni, és annyi internet sem lesz, mint térerő a hegyekben, tehát esély sincs bejelentkezni, mit kell tenni, hogy ne veszítsem el szériaszámomat? Tud valaki segíteni?


  https://www.duolingo.com/profile/Zsmarcsi

  Feltételezem ezt a széria számlálót eredetileg nem a mi bosszantásunkra, vagy elkedvetlenítésünkre, hanem éppen ellenkezőleg a lelkesítés, a kitartás segítése, a tanulás motiválása volt a cél. Sajnos mint látjuk, ha egy egyébként jól felépített rendszert magára hagyunk, karbantartás, fejlesztés, odafigyelés nélkül menthetetlenül elindul a lejtőn. Én igazából még nem nagy számú de több alkalommal veszítettem szériát és nem mondom, hogy lelkesítene, sőt...., elgondolkoztat, hogy miért csinálják ezt ezzel az egyébként nagyon jó oldallal, ha olyan sokat veszítenék mint pl. tunde.vari, elképzelhető hogy keserűségből előbb utóbb elkezdhetünk más oldal után nézni?! Sajnálnám. Este, munka után, fáradtan már sokszor nem visz rá a lélek, hogy még elkezdjek angolozni is, de nem akarom elveszíteni az újra és újra megszerzett szériámat és igenis pont ez a széria számláló ad ilyenkor egy kis lendületet, és válik hasznomra, mert nem hagyom ki a napi leckét.

  Kedves duolacalo! - egy (vicces) ötlet a nyaralásod napja x 10 lingot a befagyasztáshoz ? -:)


  https://www.duolingo.com/profile/Anubis23

  Nekem ma nullázta le az 501 napos szériámat. A széria befagyasztóm be volt kapcsolva és tegnap is teljesítettem az előírt pontokat. Mit lehet tenni ilyenkor?


  [törölt felhasználó]

   Bosszankodni, szidni a programozót, aztán sóhajtani egy nagyot és félretéve az indulatokat újból elkezdeni. Kinek van jobb ötlete, módszere?


   https://www.duolingo.com/profile/KutikaAni

   Tudna valaki felvilágositást adni, hogy:5. szintig jutottam, most az "Előljárók 0/4" következne. HA engedne a rendszer tovább. Volt már valakinek ilyen? Mit tudok tenni? Kettő nap nem dolgoztam, lehet az az oka? Bocsi, de sok minden nem világos még számomra. Köszönöm.


   https://www.duolingo.com/profile/oroszlanerika

   Szerintem az elért szint nem befolyásolja a továbbhaladást. Ilyet még nem tapasztaltam, de a kihagyott napok miatt biztosan nem lehet. Volt, amikor nyaralás miatt két teljes hetet hagytam ki, és gond nélkül tudtam folytatni ezt követően. Nem tudom, hogy a frissességnek nincs-e befolyása. Javaslom, próbálj ismételni néhány napig, hátha megoldódik a probléma. Én már második éve csinálom, van amikor hetekig csak ismétléssel foglalkozom és nem veszek új anyagot. Ha kiderül, mi okozta, írd meg. Jó tanulást kívánok!


   https://www.duolingo.com/profile/KutikaAni

   Köszönöm a válaszodat. Egy kicsit megnyugodtam. A tanácsod szerint járok el.


   https://www.duolingo.com/profile/zsalica

   Szerintem nem lehet visszaszerezni, nekem is eltünt egy 170 napos szériám, és ujra kellett kezdeni.


   https://www.duolingo.com/profile/Zsmarcsi

   170 nap!!?? Részvétem........Nem a legjobb hír, de köszi, hogy írtál.


   https://www.duolingo.com/profile/PtR11

   tegnap egy másik gépen duolingoztam, amit a grafikonon jelöl is a rendszer, azonban a szériámat nullázta. ez miért van?


   https://www.duolingo.com/profile/Zsmarcsi

   Valami nem oké ezzel a számlálóval, az enyémet is is újra nullázta (4 nap), pedig nem mulasztottam, sőt. Lehet, hogy azért is lenulláz mert nem ugyanazon a felületen használjuk? Most én is más gépen (tableten), androidos 'alkalmazásban' léptem be. Egyébként meglepő, hogy az 'alkalmazás'- nak teljesen más a felülete, a működése és, másként adja a pontokat és a lingotokat, illetve a lingot boltban is teljesen mást lehet vásárolni.


   https://www.duolingo.com/profile/oroszlanerika

   Én is elveszítettem 352 napos szériát, pedig azon a napon is csináltam 10 pontot. A bibi az lehetett, hogy 20 pontos napi szintet állítottam be. Azonban azon meglepődtem, hogy a veszteségtől a szériabefagyasztó nem védett meg. Újra kezdtem, 29 napnál járok. Remélem ez már megmarad. A nyaralás alatt nekem is gond lesz. Van még egy másik problémám is. Azért írom le, hátha valaki tud rá magyarázatot. Amikor asztali gépen dolgozom, akkor egy leckéért 4-6 pontot kapok, mikor mennyit, ha mobilon teszem ugyanezt, akkor 10 pontot kapok. A mobilon már legalább 20 alkalommal értem el szerinte a 26. szintet, de ez soha nem realizálódik, a lingotot sem kapom meg. Ez nem gond, csak nem értem miért. Azt is olvastam, hogy egy téma befejezésekor jár lingot, azonban egy ideje nem kapom meg azt sem. A gyakorlás nekem nagyon fontos, mert teljesen kezdő vagyok, nulláról indultam és nincs más segítségem. Próbálom hiányosságaimat szorgalommal pótolni. Ha valaki tud ezekre magyarázatot, nagyon megköszönném. Jó tanulást mindenkinek!


   https://www.duolingo.com/profile/poagne

   Kedves Tanulótársak! Segítséget szeretnék kérni: A 129. napot gyakorlom egyfolytában, és ma azt írja a program, hogy 1 napos szériánál tartok! Hogy mi? Minden nap rögzítette hogy rendben, és ma ahogy nézem a tegnapi napot úgy veszi, mintha nem gyakoroltam volna. Ez hogy lehet? Hogy állíthatom vissza? Olyan sokat dolgoztam érte. Köszönöm, ha valaki tud segíteni.


   https://www.duolingo.com/profile/Anubis23

   Rendszer hiba. Sajnos nincs mit tenni. Nekem 500 napos szériám szállt el ugyanígy.


   https://www.duolingo.com/profile/pkovacs72

   Több mint 300 napos szériám volt. Számítógépen gyakoroltam minden nap. Nyaralás miatt telefonon szerettem volna folytatni a gyakorlást (android), és a biztonság miatt vettem "széria-befagyasztót". Az első nap nem tudtam gyakorolni utazás miatt és az első gyakorláskor nullázódott a szériám :-(.

   Lehet, hogy nem lehet eszközt váltani, mert akkor ugrik a széria? Van valakinek hasonló tapasztalata?


   [törölt felhasználó]

    Nekem három helyen is fut a program, számítógépen, androidon és windows phonon. Bármelyikkel nyitom meg, rendben folytatja. NE add föl. Amit érdemes szabadság ideje alatt: levinni a napi célt minimálisra. Bebiztosítani széria befagyasztóval egy napot. nem kihagyni. Megkérni egy ismerőst, vagy családtagot a "veszélyes napokon", hogy ugorjon be egy lecke megoldására, (már lent van a napi cél a minimális ponton pont ezért). Sajnos visszakapni nem fogod a szériádat, tudod a program készítői amerikaiak, akiknek legkevésbé céljuk, hogy Neked ne legyen problémád, vagy ne bánkódj.


    https://www.duolingo.com/profile/pkovacs72

    A problémám az, hogy egy napot hagytam csak ki. Volt "széria-fagyasztom". A nyaralás időtartama alatt lejjebb vittem a napi célt. A kihagyott nap után mégis törölte a szériám. Ez van, így jártam. Én mindent megtettem, hogy folyamatos legyen.


    https://www.duolingo.com/profile/fekete.daniel94

    Igen ez érdekes gond...

    Kapcsolódó fórumok

    Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.