https://www.duolingo.com/profile/melcsi1

Meglett a baglyom! :-(

Most örülnöm kellene, de inkább szomorkodom. Imádtam duolingozni, és jó lett volna még a nyelvtanba a továbbiakba is belemenni. Kár, hogy nincs tovább.

March 11, 2015

26 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Dratulálok, Melcsi. Minden egyes aranybagoly örömet okoz nekünk. Az, hogy nincs tovább, az kár, de angolra van más tanulmányi forrás, és van még sok más nyelv is itt a Duon. Kérlek, írd azt is meg, hogy mikor kezdtél, és mennyit tudtál kezdetben, mert így lenne az egész kerek

March 11, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Marjetta

Szia! Milyen tanulmányi forrás van angolra még?


https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Konkrétan olyan online tanfolyamot nem tudok mondani, ami további fejlődést adna. A Duo állítólag A2-B1 szintet ad. Én inkább szabadon tanulnék. Sok-sok input: szöveg, hanganyag, videó, olyat válassz, ami érdekel, és nem túl nehéz, tehát túlnyomó többségét megérted! Én szeretek olvasni, esetleg TTS-sel minden szöveget hallgatni is lehet. (A fordításnak nem vagyok nagy híve.) Jó egy másik nyelvet angolból tanulni, ez olyan, mintha angol iskolába járnál. És ha nem olvastad volna a Befejeztem a fát... Aztán később - talán mondanom se kell - beszélni is kell.


https://www.duolingo.com/profile/Marjetta

Köszönöm, peter.kristof! :) Most elolvastam a Befejeztem a fát... , korábban nem.


https://www.duolingo.com/profile/szato.tth

Sziasztok! Gratulálok mindenkinek, aki megszerezte az aranybaglyot. Én is régen végeztem a Duolingón, de azóta is folyamatosan ismételgetek. Tehát kezdtem az egészet előlről, majd a végéről, közben a nyitóoldalon található gyakorlással is ismételgetem az anyagot, ami azért jó, mert különböző leckékből adja a feladatsorokat. Mindig rácsodálkozom így is, hogy van olyan szó vagy kifejezés, ami teljesen elszállt az idők során. Tehát ezen a módon is lehet fejlődni és az angolt szinten tartani. Másrészt a Duolingónak tényleg némileg a hátránya, hogy viszonylag kicsi a szókincse, ezért, hogy ezt is fejlesszem, leszedtem az Internetről egy Click Angol c. alkalmazást, amit az androidos telefonomra töltöttem rá ingyen. Ezzel szavakat, mondatokat tanulok, gyakorolok különbőző formában, de ha túl fáradt vagyok a tanuláshoz, akkor csak egyszerűen hallgatom a szavakat, mondatokat angolul és hozzá magyarul. Szigorúan csak a Duolingo után, ez a másik kedvencem. De a szeretett számaidat hallgathatod és olvashatod lyrics változatban, az is egy szórakoztató formája az angol tanulásnak. Ezen felül olvass regényeket angolul, melyeket magyarul korábban olvastál már. Természetesen sok minden van még, de nálam ezek váltak be. Írjatok, ha valamelyik segített vagy bevált nálatok. Köszi. Jó tanulást és üdv Mindenkinek!


https://www.duolingo.com/profile/DPP1ENG

Gratula. Ha tovabb szeretnel Duon angolt gyakorolni, kezdj el egy masik nyelvet tanulni. Es akkor meg jobban fogod elvezni a dolgot szerintem


https://www.duolingo.com/profile/melcsi1

Köszönöm a gratulációkat. 20 éve tanultam utoljára angolt. Abban az időben még oroszt is tanultunk. Az orosz ismereteim nagyon nagy része sajnos már rég elszállt. Az angolt a Duolingon tavaly 3 hétig gyakoroltam kb., idén 50 napja. Nem gyakoroltam túl sokat. 50 napja lett olyan telefonom, amellyel munkába menet is tudtam gyakorolni. Csodálom azokat, akiknek sok-sok nyelvből magas szintje van! (Azért érzem a memóriám korlátait, én sajnos erre nem lennék képes.) Viszont az angol a jelenleginél sokkal komolyabb tudása még céljaim között van, hobbiból.


https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Bocs, a memóriád korlátait rosszul érzed. Ezt nem tudom megállni, hogy ne mondjam meg :)


https://www.duolingo.com/profile/melcsi1

Valószínűleg teljesen igazad van! Inkább a "szándék" hiánya gátol.


https://www.duolingo.com/profile/red_umbrella

Nincs tovább? Azt gondolod, ezzel mindent tudsz? Kezdd csak bátran elölről, ha nem is mindent veszel újra, meg fogod látni, mennyi tanulnivalód van még. Nem kritikaként írom, mert jó a Duolingo, szeretem, tisztelet a megalkotóinak, sokat segít, de csak egy adott pontig. Legalább annyi nyelvtan hiányzik belőle, mint amennyi benne van.


https://www.duolingo.com/profile/melcsi1

Természetesen tovább fogom gyakorolni a dou-t, szeretném a fordításokkal is folytatni. Viszont jó lenne a neten olyan oldalt találni, ahol a nyelvtani dolgokba még jobban bele lehetne fokozatosan menni. (5 perc angol?)


https://www.duolingo.com/profile/krisztinabeata

Meglett: EGYBEÍRJUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... a nyelvtanba a továbbiakbaN is belemenni... Kár, hogy nincs tovább - vessző


https://www.duolingo.com/profile/krisztinabeata

Még egyet nem tetszett kijavítani. Az egy nyelvhelyességi hiba: a nyelvtanba a továbbiakban is belemenni... (nem a *továbbiakba...)


https://www.duolingo.com/profile/melcsi1

Nézegetem a LingQ-t, de ez sajnos nem ingyenes. Ismeri valaki ezt az oldalt?


https://www.duolingo.com/profile/Nyuszi100

Javaslom a fat elolrol kezdeni, mert rajon az ember, hogy na azert nem minden maradt meg belole. En masodszor haladok vegig a fan. Ugy erzem, hogy fejlodtem... En soha nem tanultam angolt iskolaban, sajnos.


https://www.duolingo.com/profile/koncsi11

Kedves Melcsi. Először is gratulálok! Nekem tavaly november környékén lett meg a baglyom, azóta találtam egy (számomra) nagyon hasznos oldalt, ahol angol anyanyelvű tanárok magyarázzák az angol nyelvtant, kifejezéseket és témákat. Az oldalon úgymond tanárt tudsz választani, hogy kinek a youtube videóit szeretnéd végighallgatni, és egyes videók után még tesztet is tudsz végezni az adott anyaggal kapcsolatosan. Az oldal pedig: http://www.engvid.com/ Sok sikert! :)


https://www.duolingo.com/profile/melcsi1

Köszönöm a segítséged! Feltétlenül megnézem.


https://www.duolingo.com/profile/ulimajer.csilla

Én is ma szereztem meg az aranybaglyot. Mi van utána? Hogyan lehet további szintekre fejlődni? Sajnos én is szomorú vagyok. :(


https://www.duolingo.com/profile/Sjanko

Kedves friss aranybaglyasok! Először is gratulálok!!! Nekem úgy tűnik mindkettőtök írásából, hogy úgy érzitek a Duo-n már nincs mit tanulnotok... Szerintem nem így van! Én néhány hónapja(!) jutottam el a Bagolyig, azóta ismételgetek: az a tapasztalatom, hogy nagyon sok olyan kifejezés bukkan fel, amelyikkel még nem találkoztunk a bagolyig vezető úton, ha az "Ismeretek frissítése" gombbal hívunk le feladatokat. ("Viszonylag alacsony" szinteknél szereztétek meg trófeát, ami azt jelenti, hogy túl sokat nem kellett ismételnetek a haladáshoz, tehát nálatok az ismétléseknél jó nagy eséllyel fognak előjönni új dolgok - érdemes próbálgatni :-) ) Ajánlok egy weboldalt is (talán, épp valamelyik Duo-s fórumon ajánlotta valaki, bocs' már nem emlékszem hogyan találtam rá...), sok hasznos "apróság" megtalálható rajta: http://otevotnyelv.com/


https://www.duolingo.com/profile/gosraap

azthiszem 3 hete én is megszereztem a baglyot, ha jól emlékszem valamelyik hajnalba lefekvés előtt. Aztán felkeltem és azóta nem volt arany a fám :D


https://www.duolingo.com/profile/palbubu53

ne haragudj, de ez mit jelent?? mindent sikerült megcsinálnod??


https://www.duolingo.com/profile/palbubu53

én épp most kezdeném el.........


https://www.duolingo.com/profile/Sjanko

Igennnnn! Minden leckén túljutott az, aki "megszerezte az aranybaglyot! Kezdd el nyugodtan, ha csinálod, te is odaérsz - és közben még élvezni is fogod valószínűleg! Sok sikert! (Értem én, hogy alapvetően nem engem kérdeztél, de belekotnyeleskedtem, hogy hamarább el tudj indulni, ha netán ez a feltétele... :-)

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.