1. Forum
  2. >
  3. Topic: Danish
  4. >
  5. Nu er jeg også færdig med det…

https://www.duolingo.com/profile/ilhi

Nu er jeg også færdig med det danske træ!

Jeg har prøvet til at drikke træet som en dyr vin som vi siger på engelsk (men måske ikke på dansk. Selvfølgelig, ville det være underligt hvis et menneske drak et træ, uanset om det menneske talte engelsk eller dansk mens han gjorde det (og som alle som har brugt tid med Duolingos danske lektier ved godt, en dreng må blive opdraget til ikke at snakke med mad i munden og på grund af dette skulle han vente at snakke indtil efter han havde drukket træet) men endeligt må man lave den sidste lektie. Jeg synes jeg har lært meget, dog jeg er stadigvæk i tvivl om en tusind ting som ordstillingen og når bruges "til at" eller bare "at" eller endda "for at" med en infinitiv. Jeg synes også i den sidste lektie skulle undervises hvordan man siger "Once upon a time..." Måske var det derind og glippede jeg det.

Disse er ikke vigtige klage imidlertid! Den vigtige ting jeg vil gerne sige er tak for kursus, det var meget sjovt, og nu ved jeg meget mere om det danske sprog...og om grævlinger, og giraffer, og sådanne. Tusind tak!

ii

(Vær så venlig at vise mig mine fejle i denne festlig seddel jeg har lige skrevet. Jeg tror der er noget virkelig forkert med min sætninger, især når jeg sad og mumlede om at drikke træer.)

March 21, 2015

14 Comments


https://www.duolingo.com/profile/StefanoSolgreno

Impressive, mate. You have some gr8 Danish right there, man. GJ! ;D


https://www.duolingo.com/profile/ilhi

Thanks! I have been working on it.


https://www.duolingo.com/profile/KevanSF

Well, all I could understand was your headline "Now I am also finished with the Danish tree." (I'm guessing on a couple of the words.) So, congratulations! Maybe in a few months, I'll be able to read the rest of your post! I do want to get to the "once upon a time" skill - such an intriguing name, much more so than the final skill of the two trees I've so far completed!


https://www.duolingo.com/profile/ilhi

Yes, it is a good carrot, especially if you like stories.


https://www.duolingo.com/profile/km1

Tillykke! Jeg forstår alt du har skrevet og jeg synes du skriver fint dansk:)

"Once upon a time..." "Der var en gang..." Nu skal du læse HC Andersens eventyr...

Jeg har rettet kun få fejl i din tekst herunder. Måske der findes flere men dansk er ikke mit modersmål.

Jeg har prøvet at drikke træet som en dyr vin som vi siger på engelsk (men måske ikke på dansk. Selvfølgelig, ville det være underligt hvis et menneske drak et træ, uanset om det menneske talte engelsk eller dansk mens han gjorde det (og som alle som har brugt tid med Duolingos danske lektier godt ved, en dreng må blive opdraget at ikke snakke med mad i munden og på grund af dette skulle han vente at snakke indtil efter han havde drukket træet) men endeligt må man lave den sidste lektie. Jeg synes jeg har lært meget, dog jeg er stadigvæk i tvivl om tusind ting som ordstillingen og når bruges "til at" eller bare "at" eller endda "for at" med en infinitiv. Jeg synes også i den sidste lektie det skulle undervises hvordan man siger "Once upon a time..." Måske var det derinde og glippede jeg det.

Disse er ikke vigtige klage imidlertid! Den vigtige ting jeg vil gerne sige er tak for kursus, det var meget sjovt, og nu ved jeg meget mere om det danske sprog...og om grævlinger, og giraffer, og sådanne. Tusind tak!

ii

(Vær så venlig at vise mig mine fejl i denne festlige seddel jeg lige har skrevet. Jeg tror der er noget virkelig forkert med mine sætninger, især når jeg sad og mumlede om at drikke træer.)


https://www.duolingo.com/profile/ilhi

Tak for rettelserne! Jeg lige har fundet Den Grimme Ælling på internettet og har begyndt at læse det. Jeg kan godt lide at storken taler ægyptisk og jeg har lært mange nye ord som "kalkun" og "skræppeblade."


https://www.duolingo.com/profile/anyom

Wow, as a native, I really think your Danish is amazing! Did you learn all that on Duolingo?


https://www.duolingo.com/profile/ilhi

Thanks! No, I have been using a bunch of different methods but Duolingo has been my core practice because of its addictiveness. I would say it has been the spine of my Danish learning body.


https://www.duolingo.com/profile/positano

Meget bra, du skriver nesten som en ekte danske! At =to Til at=pennen er til at skrive med ( the use of the pen is.....) For at= Han reiser med tog for at spare penger (because he want to..) Jeg har prøvet [(til)delete] at drikke træet som en dyr vin som vi siger på engelsk (men måske ikke på dansk. Selvfølgelig, [(ville det)change to: det ville] være underligt hvis et menneske drak et træ, uanset om det menneske talte engelsk eller dansk mens han gjorde det (og som alle som har brugt tid med Duolingos danske lektier ved godt, en dreng må blive opdraget til {( ikke at)change to: at ikke} snakke med mad i munden og på grund af dette skulle han vente at snakke indtil efter {(at)add}han havde drukket træet) men endeligt må man lave den sidste lektie. Jeg synes jeg har lært meget, dog jeg er stadigvæk i tvivl om en tusind ting som ordstillingen og når bruges "til at" eller bare "at" eller endda "for at" med en infinitiv.


https://www.duolingo.com/profile/ilhi

Tak for rettelserne, især for hjælpen med at bruge infinitiv! Jeg synes du har skrevet på norsk. Er det sandt? Jeg kan forstå når jeg læser det højt men stavningen er anderledes.


https://www.duolingo.com/profile/positano

Jeg er norsk, godt observeret!


https://www.duolingo.com/profile/invader4000

Jeg har prøvet at drikke træet som en dyr vin som vi siger på engelsk (men måske ikke på dansk. Selvfølgelig, ville det være underligt hvis et menneske drak et træ, uanset om det er et menneske der talte engelsk eller dansk imens han gjorde det (og som alle som har brugt tid med Duolingos danske lektier godt ved, en dreng bliver opdraget at ikke snakke med mad i munden og på grund af dette skulle han vente med at snakke indtil efter han havde drukket træet) men endeligt må man lave den sidste lektie. Jeg synes jeg har lært meget, dog er jeg er stadigvæk i tvivl om tusinde ting såsom ordstillingen og hvornår man bruger "til at" eller bare "at" eller "for at" med en infinitiv. Jeg synes også i den sidste lektie at de skulle undervise i hvordan man siger "Once upon a time..." Måske var det derinde, kan være jeg glippede det.

Disse er ikke vigtige klager! Den vigtigste ting er, jeg vil gerne sige er tak for kursuset, det var meget sjovt, og nu ved jeg meget mere om det danske sprog...og om grævlinger, og giraffer, og sådanne. Tusind tak!

This is just a quick lookover, i corrected a few things, but even before i did that, it was very understandable, my gf is trying to learn danish too, what did you think about the tree? how long did it take you? and did you use other websites,classes, apps?

And which country are you from? :)


https://www.duolingo.com/profile/ilhi

Thanks for the help! I thought the tree was great. There were also fairly substantial notes on some of the lessons that explained the concepts which, I believe, is novel for Duolingo. I started the tree pretty shortly after it came out (I think that was in August 2014 or something like that) but I was mostly working on Spanish for a while so I didn't get serious with it until later. I have been using two dictionary apps and trying to read things on the internet but hadn't found any other lesson apps or websites of note. There is some page that I come across from time to time that presents many examples of how a given phrase was translated and that was pretty useful. It was things like that that I would go to when the Duolingo lessons hadn't really explained something well enough (If you would like I can rustle up the name of that website and the dictionary apps I have been using). Then I was on Amager for 3 months and I tried to have conversations, read the newspaper, and read children's books that were left in my apartment etc. So, I have been trying to use a lot of resources but Duolingo has been the daily bread of my efforts, the place where I can do reliable repetition. Notably, I also spent some time in Denmark when I was a kid twenty years ago but I never really got much of a grasp on the language then which is part of why I am keen to do so now. I am from the United States.


https://www.duolingo.com/profile/invader4000

which pages did you use else.. i need as much info as i can get. I wish my italian was as smooth as your italian :) I find it extremely difficult to learn italian as a native dane.. 4 words in danish is like 10 in italian...

Learn Danish in just 5 minutes a day. For free.