1. Fórum
  2. >
  3. Téma: English
  4. >
  5. 1 év, 1 aranybagoly

https://www.duolingo.com/profile/aalmasi

1 év, 1 aranybagoly

Sziasztok! Ma van a 365. napom itt a duón, ami valójában kb. 355 napot jelenthet, mert kb. 10 napot összeszériafagyasztóztam szép lassan. Akárhogy is, nagyon büszke vagyok erre a szériára, mert komoly kihívás volt minden nap ezzel foglalkozni! Ráadásul erre a jeles napra tartogattam az angol aranybagoly elérését (már vagy 15 napja meg lehetett volna, de direkt erre a napra tartogattam), amit szintén belülről egy nagyon jó eredménynek élek meg!

Az elmúlt 1 év számokban: 365 napos széria, angol aranybagoly, tiszta és stabil arany fa mögöttem, 391 lingot, 22-es szint, 29 251 pont. Ezt fejeltem még meg azzal, hogy elkalandoztam más nyelvek vizeire is egy kicsit! Román alapokról is tanultam angolt (ott az első 5 karika arany), angol alapon olaszból a 3. szinten vagyok, németből és spanyolból még csak az első szinten, de már abba is belekaptam egy kicsit. Minden eszközön használom a duót – főleg androidos tableten, de előfordul, hogy ios-es telefonon (ez nagyon jól jön pl. az orvosi rendelőknél való várakozás során) és néha web böngészőn keresztül asztali pc-ről (tipikusan itthon). Kedvencem, hogy androidon még mindig működik a szívecskés intézmény, nekem az sokkal jobban tetszik, mint az új rendszer, jobban szeretek úgy tanulni. Amikor nekikezdtem, kb. 500 szót tudtam (legalábbis akkor azt hittem hogy ennyit tudok), de valahol elásva bennem ott lehetett még kb. 500, mert a duó még akkor is tudott ismerős szót mutatni, amikor azt hittem, hogy innen már csak újdonságok jöhetnek, mert már megvolt minden szót amit addig tudtam. Most úgy érzem, hogy ez az út eleje (és nem a vége), kb. a nem tudok semmit érzésem van. Innen még simán végig kellene csinálnom mégegyszer a teljes fát (úgy hogy nem lesek a pontozott részeknél és akár időmérőre is legalább 80%-os hatékonysággal teljesítek minden leckét). És utána jöhetne a headway beginner, elementary és a pre-intermediate első öt leckéje magamtól, nem iskolában. Utána már neki mernék menni az alapfokú írásbelinek.

A legnehezebb napok az elmúlt 1 évből, hogy megtartsam a szériát: húsvét, december 24, január 1, a nap amikor 39 fokos lázam volt és az a nap amikor reggel elfelejtettem duózni és 6 órán keresztül repültünk több időzónán át kelet felé!

Mindenkit biztatni tudok, kitartás, nekem olyat adott a duó, ami eddig soha, semmilyen tanfolyam, tanulás, semmi: 1 éven keresztül minden egyes nap legalább napi 5 percet ezzel foglalkoztam!!!

March 22, 2015

9 hozzászólás

Népszerű hozzászólások szerint

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Szép teljesítmény!
Kerek számok!
Gratulálok!
További sok sikert!

March 23, 2015

https://www.duolingo.com/profile/aalmasi

Köszönöm! :)

March 24, 2015

https://www.duolingo.com/profile/EditMszros

Minden elismerésem! Gratulálok!

March 23, 2015

https://www.duolingo.com/profile/aalmasi

Köszönöm! :)

March 24, 2015

https://www.duolingo.com/profile/AlbertZsuzsa

Szép eredmény! Gratulálok! A fele már nekem is meglenne, ha januárban egy Londoni kirándulás miatt nem hagyok ki néhány napot.

March 24, 2015

https://www.duolingo.com/profile/aalmasi

Köszönöm! :-) Az elmúlt 1 évben én is 3-4x voltam külföldön, ilyenkor vagy szérifagyaztóztam vagy kerestem ingyen wifit valahol és mobilon gyakoroltam! Itt a fórumon kaptam azt a tippet, hogy szériánk megtartása érdekében telefonálni is lehet egy itthon maradottnak, hogy csinálja meg helyettünk a napi adagot!

March 24, 2015

https://www.duolingo.com/profile/AlbertZsuzsa

Valóban nagy butaság volt, hogy nem szériafagyaztóztam. A 160 körüli lingotomból bőven futotta volna. No majd legközelebb. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet

March 25, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Merci62

Gratulálok! Minden nap egy kis lépés előre!

April 7, 2015

https://www.duolingo.com/profile/aalmasi

Köszönöm, valahogy így élem meg én is!

April 7, 2015
Tanulj angolul mindössze napi 5 percben. Ingyen.