https://www.duolingo.com/profile/Gizus123

Javaslat több hang használatára közös megoldással

Egy másik fórumon valaki kérte vissza az előző hangot, mert azt már megszokta. Amikor nekem megváltozott a hang, nekem is nagyon nehéz volt megszokni az új hang kiejtését, de ha sokszor hallom, sokkal jobban meg tudom érteni. Viszont nagyon fontos lenne, hogy többféle / sokféle hangon halljuk a kiejtést, ez nagyban segítené a tanulást. Hiszen másként beszél egy gyerek, egy nő, egy férfi, egy fiatal vagy egy öreg. Mivel ennyiféle hangot felvenni biztosan óriási munka és költség lenne, gondolom ez nem megoldható. Ezért lenne egy elég "agyament" javaslatom, mégpedig az, hogy esetleg a mikrofont használó "diákok" helyes kiejtéséből véletlenszerűen tudnátok-e a mondatok kiejtését/hangját hozzárendelni az egyes feladatokhoz? Hiszen a kiejtést a rendszer ellenőrzi, a jókat pedig elmenthetné és hozzárendelhetné az adott feladathoz, mint használható hangot. Gondolom ez sokaknak nagyon nehéz lenne, főleg az elején, de ha választani lehetne, akkor csak az kapná így, aki így kéri. De az is jó kezdő lépés lenne, ha a korábbi és a mostani hangot lehetne felváltva kérni.

Mi a véleményetek erről? Nagyon őrült?

March 31, 2015

3 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/NLHFanni

a mikrofonos feladatot észrevételem szerint véletlenszerűen értékeli a program... volt, hogy nagyon igyekeztem kimondani és nem fogadta el, de volt hogy éppen a vonaton a kalauzzal beszéltem, amikor elfogadta a kiejtésem (pedig nyilván magyarul beszéltem teljesen másról).

April 1, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Szab

Nem véletlenszerű. Egy éve még sokszor én is inkább úgy éreztem sokszor :) de manapság már egész tűrhető.

April 8, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Zsuzsizsuzso

Nem őrültség. Ugyanezt leírtam én is egy másik topicban. Maximálisan egyetértek, bár a megvalósítás nem hiszem hogy menne akárkikkel. (Legfeljebb, ha engedélyezi vhol az illető, hogy használják a hangját.)

April 1, 2015
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.