Angol könyv
- 17
- 5
Sziasztok, tudnátok ajánlani olyan angol könyvet, amiben a duolingoban megismert nyelvtani részeket tudom átnézni. A múlt időt, a befejezett jelen és múlt időt. A tankönyveken kívül esetleg szórakoztató irodalmat. Előre is köszönöm.
12 hozzászólás
- 23
- 19
- 17
- 16
- 15
- 14
- 9
- 8
- 4
- 3
- 2
- 2
- 1779
Nagyon sok nyelvtani anyag van a weben, az egyik ilyen: Open Wings English.
- 25
- 5
http://www.booksshouldbefree.com/Top_100/3 Itt sok hangos könyv anyagát lehet letölteni,különböző nyelveken.
- 10
- 5
Kis Angol Nyelvtan (Dohár), vagy Oxford nyelvtan, ez magyarul is van, vagy Essentian English in Use, elementary, intermediate, ezek is fent vannak a neten
- 25
- 23
- 9
- 2
- 1766
Szamárpad sorozat. Három kötet Martoni Tamás-tól. Nagyon jól összeszedett szemléletes magyarázatokkal. Kicsit szájbarágós de nekem pont emiatt tetszik. A három kötöt körülbelül három év alatt átvehető napi fél órával számolva. Sajnos én még csak az első kötetnél tartok.
- 24
- 5
Én kaptam a barátaimtól egy nyelvtankönyvet. Magam valószínűleg nem találtam volna rá. Nagyon világosan és közérthetően írja le a nyelvtant. Szépen fölépíti sorjában a tudnivalókat, méghozzá úgy, hogy megmutatja a különbséget az angol és a magyar nyelv logikája között. Közben kellő iróníával ösztönöz minket arra, hogy felhagyjunk a lustasággal. Tulajdonképpen három kötet, de nekünk elég az első. Nekem nagyon tetszik, mint a Duolingo. Nézz bele könyvesboltban vagy könyvtárban! Mindjárt kedvet kapsz hozzá. Tehát sorrendben a három kötet: Tassy Sándor: Vidám angol nyelvtan 1. Kezdőknek és középhaladóknak; Vidám angol nyelvtan 2. Haladóknak; Vidám angol csemegék. Kiadta: Peakwood Books. Szórakoztatónak pedig: Engel Tevan István - Rét Anna: Képes angol szólásgyűjtemény Kiadta: Műszaki Könyvkiadó. Az illusztrációk is nagyon jók. Témák szerint csoportosítja a szólásokat és közmondásokat. Először szó szerint lefordítja magyarra. Utána megadja a magyar megfelelőjét is. Pl: To kill two birds with one stone. - Két madarat öl meg egy kővel. Magyarul: Két legyet üt egy csapásra. Az az igazság, hogy még én is messze vagyok ettől a szinttől, de szórakoztató belenézni. Ráadásul ez lenne a távoli cél. Nem?
- 7
- 5
- 2
Én is nagyon szeretem a Tassy féle könyveket, sokkal érthetőbb, mint bármelyik más tankönyv. Csak ajánlani tudom.