https://www.duolingo.com/profile/FanniCsemer

Language

Sziasztok! :) Lehet, hogy amit most kérdezek egy kicsit hülyeségnek fog hangzani, de a Doulingo-n való nyelvtanulással ténylegesen megtanulhatom az adott nyelvet, amit kiválasztottam? :) Angolul tanulok az iskolában és szeretném a németet is megtanulni, de az ott nem lehetséges, így elkezdtem itt a DUO-n és persze nagyon jó, tetszik a stílusa és minden egyéb, de tényleg hatásos lesz? Vagy szerintetek, ezen kívül még más tananyagot is tanulnom kéne?

May 14, 2015

3 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/maricusi

Előbb végig itt az anyagot, legyen stabil a nyelvtan és utána jöhet a szókincs bővítés. Sajnos német feliratos filmektől nem hemzseg az internet, de szerencsére sok német adó van pl RTL és ott érdemes olyan német filmeket, sorozatokat megnézni, amit amúgy is ismersz és rengeteget tanulsz belőle (Cobra 11, Rex felügyelő).

May 14, 2015

https://www.duolingo.com/profile/NagyDave

Szerintem a német tanfolyam "Tips and notes" részében elég jól le vannak írva a nyelvtani dolgok de a biztonság kedvéért, én azért még egy részletesebb nyelvkönyvet átolvasnék. Emellett ahogy Maricusi is írta sokat segít ha hallgatod és próbálod megérteni(!) az adott nyelvet. YouTube-on rengeteg csatorna van mindenféle tartalommal, érdemes ott is nézelődni. Szókincs fejlesztéshez http://www.memrise.com szerintem elég jó. A beszéd gyakorlásához online is találhatsz embereket. Vannak oldalak ahol találhatsz partnert a gyakorláshoz. Erre most hirtelen nem tudok jó példát de rengeteg van, kicsit szét kell nézni.

May 15, 2015

https://www.duolingo.com/profile/farkas85

Szia,én pár száz szavas szókinccsel estem neki az angolnak,a sok gyakorlásnak köszönhetően lett egy erős alap amit szépen lehet fejleszteni,más forrásokból duo mellett párhuzamosan.Ennek úgy sincs soha vége :) "Jó pap holtig tanul."

May 15, 2015
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.