https://www.duolingo.com/alex_89ita

Ursäkta, kolla mina övningar

Hej, jag heter Alessandro. Jag gjorde de här övningar som jag hittade på en italienska-svenska bok. Kan ni kolla dem? Tack så mycket :)


Describe the way you dress during a work day, habitually and during a party : Jag brukar har på mig röda eller blåa byxor, ett skärp, blåa strumpor, en blå T-skjorta och ett par All Star skor.

När åker jag på en fest jag brukar ha på mig en grå klocka, en svart skjorta, svarta byxor och svarta skor.


Describe the two people and the dog, both physically and imagining the character. Use as many adjectives as possible, including opposites. : Karen är lång och har stora glasögon. Hon är inte tråkig utan rolig. Hennes hår är flätat och gult. Hon har en liten näsa och en mjuk mun. Hon har på sig en vit tröja.

Olle har små ögon, kort och orange hår och många fräknar på kinden. Han har på sig en rändig tröja. Han är rolig. Han är inte oansvarig utan ansvarig.

Hunden är vit, hon har på sig en vacker svart krage med en gyllene platta. Sin näsa är svart och han har stora håriga öron. Han är skämt utan lat.

...........................................................................................................

Describe what you usually do during the four seasons. Try to use the present and the preterit. : På vintern brukar jag stanna hemma med mina vänner under helg. Vi brukar titta på TV:n och spela bordsspel. Förra nyårfesten gick vi till Torino och där tittade vi det hela staden. På våren brukar jag åka till Pisa för att följar efter universitetens lektioner. På tredje mars stannade jag i Piazza Miracoli och läggade mig på gräset. På sommaren brukar jag gå till stranden, jag älskar havet och jag bor nära det. Nästa sommaren ska mina vänner och jag åka till Sverige. På hösten har jag någontin speciellt att göra. Jag brukar ta en promenad i fjällen med min pappa, min mamma och min bror. Förra hösten gick vi till Campocecina, det är en platt över ett berg.

May 17, 2015

4 Comments


https://www.duolingo.com/HelenCarlsson

Ciao Alessandro! Mi chiamo Helen.

Some more comments: Is the dog a he or a she :)? You use both "han" and "hon". And you can't say "sin näsa är svart", it must be "hans nos är svart" or "hennes nos är svart". (Hundens näsa kallas nos.)

I am also curious about the last sentence "det är en platt över ett berg", can you describe it? There is no noun called "platt" in Swedish, so I don't know exactly what you mean.

May 18, 2015

https://www.duolingo.com/alex_89ita

Ciao Helen! Grazie per la tua risposta :)

The dog is a he (I think, it's not mentioned in the exercise), but I mixed "hon" and "han" :P , my fault.

"Platt" in the last sentence was supposed to mean a flat on a mountain.

Tack så mycket igen!

May 19, 2015

https://www.duolingo.com/HelenCarlsson

Oh, it is probably "platå" or "högplatå" then :). Platt (= flat) is the adjective. Google translate says "altopiano" for "platå", so now I learnt a new Italian word.

May 19, 2015

https://www.duolingo.com/alex_89ita

yeah in italian it would be "altopiano" or just "una piana". Tack ^^

May 19, 2015
Learn Swedish in just 5 minutes a day. For free.